А бере то течението си го размива.Все пак трябва да оцелиш точната консистенция че да не и толкова жилав.
Бая зор съм видял до като се науча да го правя правилно.А и от домашно по едро смяно брашно не става чак толкова жилав и плътен че да си го режеш на кубчета.
качамак??
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Ми ние го сеехме, другото го мешахме с хляб за мамка.TRAP написа:А и от домашно по едро смяно брашно не става чак толкова жилав и плътен че да си го режеш на кубчета.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Аз бих взел две-три куркуди, всичката платика, а останалото обратно! Но при три дни риболов си е сериозен улов.Pol написа: Аз затова качамака само го ям.
Да не ми пили жената на главата, че само риба носим.
Първия и последен път, когато съм имал успехи на качамак, същия го свари жената. На Горни Дъбник избихме каракудата, платиката и бабушката. За три дни напълнихме сички видове живарници, които носехме.
Накрая, као изчистих рибата и залива почервеня от кръвта на плевелната риба.
Следващата седмица колегите ми се хвалиха, че три дена Бялата риба не е могла да излезе оттам - толкова мамбо е имало. Скъсали са ги.
Така е - едни с плевели рибета - други с класни риби.
-
- Мнения: 33
- Регистриран на: Пет Юли 05, 2013 14:39
- Риболов: сладководен на мирни риби
Re: качамак??
Аз го бърках с бормашинка,че ръцете ми отмаляваха,вече и не бъркам във Видин продават по 6лв калъпа,много е добър, не си струва разправията у дома.