2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Представителен форум на Спининг клуб “Старите видри”
Аватар
Дълголай
Мнения: 99
Регистриран на: Пет Апр 04, 2014 8:29
Риболов: Вече само спининг баце...
Местоположение: Враца
дал Браво: 44 пъти
получил Браво: 28 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот Дълголай » Пон Юни 09, 2014 1:30

Здравейте момчета.
Много се радвам, че сте изживели страхотни мигове на любимата ми река. С повечето от вас се видяхме за малко. Благодаря на bauntihunter1 за съветите които ми даде, и за възможността да се докосна до една прекрасна въдица. За мен този ден бе единствения в практиката ми, в който не можах да се насладя на риболова. По нелепа случайност загина преди обяд кученцето ми Акира. Имах го само от два месеца а вече се бе превърнало в частица от мен и моите излети. За това не ми беше до риболов, опитах но не стана. Но наистина се радвам за приятното Ви изживяване и добрия риболов който сте направили.
За всички от вас които не знаят, щуката се появи в реката преди четири години. Преди това никога не е имало и се правеше невероятен риболов на кефал. Реката държи трофейни екземпляри от различни видове риби, дори има извадени няколко щуки между девет и единадесет килограма. Моята най голяма за сега е 4,5кг. Но времето и късмета ще покажат какво ще се случи. Това е от мен, поздрави и на слука на всички. Бих желал риболовците по тоя край да имат по чести срещи с хора като вас. Такива контакти само биха ги обогатили и биха направили повече хора наистина добри и коректни риболовци.
Еееех, да бех римлянин, или поне малко тракиец..... Сигурно щех да се казвам Риболовит

Kentavar
Мнения: 4861
Регистриран на: Сря Яну 11, 2006 12:58
Риболов: Спининг предимно, муха, морски...плувка и фидер ама Pro...
Местоположение: Тялом – Destination unknown....Духом - Somewhere I Belong.
дал Браво: 4 пъти
получил Браво: 6 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот Kentavar » Пон Юни 09, 2014 10:15

Доминираща е щуката защото преди време са изпуснали един развъдник пълен с щука директно в реката...Виждал съм кефали по една педя да скачат над водата като уклей като минава "петицата". Иначе кефал има страшно много но на други места....Там около моста особенно зимно време е типично скобаро - морунажесто място.... :tup:
Цял живот в длан една, длан загребала вода от любимата река...Пролетта с цъфнали дървета, лятото с горещи ноти, есента е с мириса на вечността и зимата с носталгия пропита!

http://www.starividri.org

Prowler Elite 4.5 Angler

Спининг клуб "Абичи" - кандидат член, Forever majdramuniaci!

Аватар
Димитър Тодоров
Мнения: 5393
Регистриран на: Вто Юни 07, 2005 19:48
Местоположение: Силистра, на Дунав
дал Браво: 329 пъти
получил Браво: 659 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот Димитър Тодоров » Пон Юни 09, 2014 10:38

Привет,


Този II кръг от Спининговата лига ми донесе много радост от срещата с приятели; от новата ,непозната ни река, и от урока,който ни даде Стефчо Търновски.
Нека се върна малко назад..Понеже повечето от състезанията са далечни, и поне аз и Павел все пристигаме в последният момент,решихме този път да тръгнем рано сутринта и двата часа преди състезанието да ги отделим за запознаване с обстановката.
В мрежата няма много информация за река Огоста,знам само,че се лови кефал и щука.
На мен кефала никак не ми е силна страна :) ,затова реших да играя само на щука. Какво обаче ще иска тук и в този ден щуката!? (Бях свидетел веднъж на Росица как хората със стръв ловиха успешно добри щуки,а ние със Стефчо на спининг само гледахме,затова имах едно наум за ,,характера,, на тези ,,малки,, реки. :roll: )
И така,седнах пред компютъра,разцъках картинки в гугъл и определих веднага потенциално добрите участъци за щука в този момент,а именно двата завоя на реката - ляв и после десен с множество дървета по залятите брегове, ,,корекцията,, до селото,
и широкото ,,езеро,, над веца ,което предполагаше малко по-голяма дълбочина.

Предната вечер стоях до късно през нощта за да редуцирам ,,оловото,, и ,,силикона,, от раницата си , и да събера ,,лек щучи комплект,, ,което ще рече силикон с леки глави 5-14 грама, воблери миноу,леки клатунки, кренкове,спинербайти.За повече едва ли ще ми стигнат 4-те часа. :) Тръгване по изгрев,събираме се с Павката, после вземаме Стефчо (майка му казва -той,нашия,на щуките им разбира.. :) ) ,прекосяваме плевенско,после Кнежа,Бутан..и ето ни на вода..
Тръгваме заедно в една посока с идеята да разучим места,да индикираме по някое кълване,което да ни е от полза в играта. Двамата с Павел още вървим,а Стефан звъни - хванах щука..Бре,колко е бърз!? :roll: :D Аз се заигравам с кренове в течението,а Стефчо - втора! Хмм,ще я видим тази работа.. :lol:

И така,почва кръга и след половинка вода и доста вървене стигаме до щуките.Всъщност,стигат Павел и Стефан,защото аз,любопитна птица,все спирам по пътя на потенциално интересни места,но единствената ми полза от това е остро,празно кълване на лек джиг,което не успявам да реализирам.Отбелязвам си наум точката за последваща проверка и се засилвам в лек тръс след тях за да не би да ми дръпнат бързо с някоя риба. :roll: Когато пристигам,разбирам,че на Стефчо петте минути аванс са му били достатъчни и вече е боднал първата!? :shock: :lol: На какво - воблер? Хмм,а на мен тук ми харесва за лек джигинг,така че вадя асо от ръкава и с него - две бързи риби! Стефчо любопитства,Павката става леко неспокоен ,а далечният зрител вади бинокъл за да гледа по-добре!? :lol: :lol: Раздавам силикон на момчетата и резултата се променя - Стефан втора риба,Павле инкасира първа и вече е щастлив ;) , аз - отбелязвам някое друго празно кълване и рибките стават тегави.. :roll:
И тук си проличава класата на Стефан. Ние с Павел продължаваме да упорстваме над капризните риби с джиг,а той почва да сменят воблери,клатушки и техники на водене.
След трийсетина минути успява да изкуши трудна риба от дърво по-долу по течението,която не показа интерес по-рано към мен.
И така,в оставащото време аз хващам трета мишонка и отбелязвам няколко безрезултатни кълванета,Павката сменя мястото и къса няколко примамки,а Стефан стои на място и сменя воблери и блесни,с които успява да свали още две трудни риби!

С което печели ippon - чиста победа!- и ни дава урок как се ловят щуки по
реки като Огоста! Ето за такива уроци си заслужава да се пътува и участва в състезания,защото така човек може да се учи бързо. :D :wink:

Аз лових с моя Леджънд Екстрийм 7`6`` ,плетено влакно Daiwa Saltiga braid 18 lb и ФК повод Sunline Siglon FC 44lb (0.6mm). Поводът ползвам целенасочено за щуки,вече имам в актива си няколко десетки и все още никоя не ме е клъцнала при този диаметър. (Просто отбелязвам за статистиката. ;) ).
Стефчо лови с тестовия Filstar Pro Black shadow 8`6 (2.62m)МH с тест 7/28 грама.
В началото помрънкваше леко,че тая въдица била ,,чисто джигова,, и не му харесвала за клатушки,но след 5-тата щука каза- ,,Ама видяхте ли как само една ми се откачи!? С Мавъра сигурно щях да загубя повече? ,, :roll: :lol:
Павката лови с неговия Тенрю Райз в УЛ версия и се беше настроил повече за кефали,но странно защо ,дали деня или конкретният участък от реката,но щучките бяха доминант в този момент.

Запомнящо се пътуване ,усмихнати приятели,приветлива Огоста..Искам
пак да се върна там! :D

Поздрави! :fish1:
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..

Stay focused !

BornToDrink
Мнения: 427
Регистриран на: Съб Окт 20, 2012 14:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 7 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот BornToDrink » Пон Юни 09, 2014 10:55

Здравейте и от мен.

Беше чудесен риболовен ден, много се радвам, че бях част от него и отново се видях с познати лица.

От Търново тръгнахме към 9.30, заедно с Бончо и Тошо.
След кратко пътуване от 3 часа бяхме на мястото. :D
Два часа преди уречения час вече имаше 2-3 коли, а даже и колега вадеше първата щука за деня (за загрявка).

След тест на такъми и примамки, както и лафче с всички дошли, дойде време за риболов.
Жегата беше коварна. Около два часа и половина след старта съм капо и само с едно подгонване, реших да се върна на сянка под моста, понеже бях прегрял и не се чувствах добре.
Оказа се, че гумените ботуши ми бяха изкарали една локва пот, както и всички сили от тялото.
Прострях ги настрани, обух маратонките и звързахме лаф под моста.
Комарите се възползваха от апетитните ми крака :lol: и съм целия набоден.

Малко по-късно вече ми светна и сe пуснах близо до моста, където имаше извадена щука по-рано.
Същия ден бях отнесъл едни воблери на колегата Тео (благодаря за което) и именно един от тях ме извади от капото с приятна щука 1.5кг.

Оставащия един час беше съпроводен пак с приятен лаф и угояване на комари.
Завърнаха се всички, като призьорите не бяха голяма изненада. :)
По краткия тричасов път наобратно имаше какво да се види - паднали клони, градушка, порой, вятър.
Но нищо не може да попречи на поредния, чакан ден за риболов!


Малко снимки и видео:
Изображение

Изображение

Изображение

Уловената щука. Благодаря на bountyhunter1 за изваждането.
По къси гащи и маратонки ако бях нагазил щеше да стане неприятно. :lol:
Щуката имаше видими белези, вероятно от зъби на друга твар.


Zander
Мнения: 5937
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:21
Риболов: Спининг
Местоположение: София
дал Браво: 17 пъти
получил Браво: 29 пъти
ЛС/Мейл:

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот Zander » Пон Юни 09, 2014 19:57

Получи се супер риболов, всички хванахме риба...а това не се случва по състезанията. Поздравления за адаша и Кръсто за резултатите и разбира се адмирации за всички останали колеги! Улучихме страхотно време, реката беше пълноводна, с лек цвят...перфектна! Повечето не познаваме реката и преценката на място се оказа решаваща за избора на места. Аз тръгнах от моста нагоре срещу течението, там се насочиха и Джази, Ицо Иванов, Ташев със сина си, Цецо Салмонмена, Нелко, Цецо от Берковица с един негов другар. Отсреща замятаха упорито и местните колеги Кръсто /къца-кълве/ и Людмил, с които ми беше приятно да се запозная.
Бях решил да ловя първите 3 часа само кефали. Още на петата минута след старта хванах първата риба, последваха я още около 20 бройки, но мерих с рулетката и кантара само 8 от тях. Последваха снимки и ги пуснах обратно в реката. По-квалитетните бяха един рибок с тегло 1.100 кг и няколко риби между 0,500 и 0,700 кг. В последния час се преустроих да търся щуки, но нямах кълване на местата, където замятах. На щукарския тъкъм хванах още един хубав кефал. Реката ми хареса и при следващи излети там, ще търся по-упорито едри зъбати хищници.

Поздрави на всички и до нови срещи!
Zander

Аватар
karidata
Мнения: 755
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 15:16
Риболов: spinning
Местоположение: Бургас
дал Браво: 130 пъти
получил Браво: 614 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот karidata » Пон Юни 09, 2014 21:07

Страхотни разкази и състезание е било,жалко че не присъствах.
Ходене му е майката.
http://www.starividri.org/

bountyhunter1
Мнения: 810
Регистриран на: Сря Дек 23, 2009 16:09
Местоположение: в балкана
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 1 път

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот bountyhunter1 » Вто Юни 10, 2014 20:22

Здравейте на всички. Страхотно си прекарах. Малко полових и хванах един клен и регистрирах още няколко празни удара. Следващия път ще се отнеса по сериозно към състезанието, но и риболова не ми беше целта в тоя пек. Радвам се, че се видях с много приятели,с които си комуникирам основно в мрежата и по телефона и доста се посмяхме. Запознах се с нови лица,което също ме радва много. По нагоре прочетох,че имало и двама колеги с монтанска регистрация на колата и май били от Вършец. Аз бях с колата с монтанска регистрация и с колегата с който бях не сме от Вършец, а от Берковица :) ,въпреки че напоследък,като гледам как се развива Вършец, ми се въртят едни мисли в главата да си купя къща там и да се преместя. Радвам се ,че се видях със всички и си побъбрихме,макар че не се събрахме много хора, но само не дошлите не знаят какво са пропуснали. :wink:

Поздрави на всички :fish15: :fish4:
....понеже, откакто имам Rayz, не ловя с нищо друго...[color=#FF0000][/color]

Аватар
jazzmena
Мнения: 4267
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 14:03
Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
дал Браво: 147 пъти
получил Браво: 120 пъти
ЛС/Мейл:

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот jazzmena » Чет Юни 12, 2014 13:05

Класиране 2 кръг на "Brother - На ваша страна 2014"

1. Стефан Стефанов 5210
2. Стефан Минчев 4150
3. Кръстю Стефанов 2590

4. Людмил Нисторов 2430т.
5. Бончо Янков 1980 т.
6. Димитър Тодоров 1610 т.
7. Симеон Иванов 1610 т.
8. Емануил Манов 1300 т.
9. Алеко Дянков 950т.
10. Николай Славов 750т.
11. Павел Павлов 740т.
12. Николай Ботев 740т.
13. Тодор Тодоров 700т.
14. Павлин Калайджиев 660т.
15. Нелко Мирчев 500т.
16. Цветан Цеков 400т.
17. Николай Куюмджиев 400т.
18. редактирано

Сори bountyhunter1, не можах да се запозная с теб, а инфото за вас явно не е било много точно. :D . Нищо, следващея път ще поправим грешката!

Аватар
bai ves
Мнения: 5558
Регистриран на: Сря Авг 22, 2007 18:53
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 1 път
получил Браво: 14 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот bai ves » Чет Юни 12, 2014 13:25

:D Стефан :mrgreen: :tup:

Аватар
къца - кълве
Мнения: 15
Регистриран на: Сря Юли 13, 2011 22:11
получил Браво: 2 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот къца - кълве » Чет Юли 24, 2014 20:57

Здравейте ! :D

Аватар
къца - кълве
Мнения: 15
Регистриран на: Сря Юли 13, 2011 22:11
получил Браво: 2 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот къца - кълве » Съб Юли 26, 2014 22:55

Айде до другият път!
Кога ще бъде другия път,че ми се ослади третото място!

Аватар
salmonman
Мнения: 232
Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 23:57

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот salmonman » Чет Юли 31, 2014 19:50

Абе вие ме клонирахте-има ме два пъти в класирането- веднъж на 16 и веднъж на 18 то място.Може ли да си остана само на 16 то? :D
Иначе идеята да съм на две места едновременно силно би заинтригувала началниците ми.
Единственото нещо което обичам повече от риболова е родината си
www.starividri.org

Аватар
jazzmena
Мнения: 4267
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 14:03
Риболов: Маха и спининг - предимно "Хвани-пусни"
дал Браво: 147 пъти
получил Браво: 120 пъти
ЛС/Мейл:

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот jazzmena » Пет Авг 01, 2014 12:58

Сори Цецо,

Сигурно съм искал да съм сигурен, че не съм те пропуснал :D

Трябва модератор някой да изредактира поста ми.

Аватар
Павел Иванов
Мнения: 10728
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 1:29
Риболов: на маса
Местоположение: София
получил Браво: 102 пъти

Re: 2-ри кръг 2014 г. Спининг Лига "БРАДЪР"

Мнениеот Павел Иванов » Съб Авг 02, 2014 9:51

Той , модератора , хубаво ще го редактира , ама кой да сложи на 18то място което в момента вече е вакантно :roll:
Серж Генсбург написа:Снобизмът е като мехурче на шампанско, което се колебае между оригнята и пръднята.


Спинингиста , разширени вени нямааааа !

http://www.nflcc.com/


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта