Здравейте,
за съжаление отмина и това състезание на спининг клуб "Стари Видри". Веднага като разбрах, че мероприятието ще се проведе в село Крушаре (едно от любимите ми места за риболов на кефал по река Тунджа), казах на жената да събира багажа и още от петък вечер отидохме на гости на тъщата в Ямбол.
Събота сутринта отредих за кратка обиколка и разузнаване на ситуацията. Оказа се, че реката е качила нивото си и е доста замътена спрямо последното ми посещение преди две седмици, когато си беше меко казано перфектна. Още по тъмно хванах перфектен кефал дълъг точно 49см, както и няколко мъника около нормата. Трябваше да пътувам към Бургас и по тази тази причина прекратих риболова към 7:30часа.
Вечерта типично по Ямболски ракията беше силничка, а мезетата обилни....
За първи път ми се случва да се успя за състезание, стигнах до мостовете на село Крушаре едва към 8:10. Честно да си призная имах желание да спра колата под някоя сянка и да си поспя час два, но уви не успях. Ведна след старта на състезанието, заедно с Бончо, Симеон и Калоян от Русе се отправихме с колите нагоре по течението на реката, извън селото. Стигнахме до набелязаните места и след кратка подготовка започнахме да обстрелваме водата с воблери и блесни. За съжаление активността, която очаквах не се случи изобщо! За два часа обикаляне имах само няколко почуквания и подръпвания, но нито следа от риби. На поредното перспективно място, което се откри пред мен реших да дам шанс на едно малко Казу на Бай Вес и на втората проводка хванах кефалче малко над нормата...

Тази снимка ми отне минимум 5 минути, оказа се че не е никак лесно да се снима енергично кефалче, при това с тъч скрийн телефон и мазни ръце!
Последва връщане към колата и кратка пауза на сянка с Бончо и Симо. При тях риби нямаше, а единствен Калата беше успял да отсрами групата с кефал 49см.
Реших, да се върна при сборния пункт час преди края състезанието и да поцъкам спокойно около мостовете. Там преди две седмици хванах няколко прилични кефала и нямаше как да не си пробвам късмета и сега. Оказа се, че никой не е останал на сборния пункт и местата не бяха обловени. Този път в действие влезе едно синьо бяло Казу, което се отчете с малко по-добра риба...

Към 12:30 всички се събрахме на сборния пункт. Оказа, че има уловени може би 7-8 кефала между 45 и 49см., както и един распер над двата килограма.
Имаше колеги с хубави фотоапарати и се нядавам, че след мен ще се поснат повечко снимки.
Поздрави и до нови срещи край реката!