Джъркфест 2011 - II
Джъркфест 2011 - II
Лятото дойде. Онези твари с големите зъби са по-активни. Бирата се пие по-лесно. Всичко това говори - време е за втория джърк фест !
Re: Джъркфест 2011 - II
Единствената ми конструктивна идея е да се направи после и Джъркфест III есента, когато зъбатките са още по-активни.
А предложения немога да дам, защото около мен няма подходящи места, а и това около мен е доста далечко за повечето от вас Иначе ще помогна в каквото трябва и мога
А предложения немога да дам, защото около мен няма подходящи места, а и това около мен е доста далечко за повечето от вас Иначе ще помогна в каквото трябва и мога
-
- дал Браво: 1733 пъти
- получил Браво: 35 пъти
... за място и датаД-р Флекс написа:Това е една добра инициатива. Идеи? Предложения?
За място, ако изключим Марково, се сещам за едно около Монтана, но то е далече за голяма част от колегите, за сметка на това е трудно достъпно като завали , отгоре на всичко самият водоем е "горист" и притегателно място за всякакви видове примамки
С датите ще е по-трудно през лятото, но да видим
Спининг клуб "Абичи"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
Секция "Тежък джърк и тежък рок"
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1411 пъти
- получил Браво: 427 пъти
А какво ли е актуалното състояние на щукоулова на яз. Йовковци? Преди време гледах един филм на ХобиTV с участието на местен корифей, който подробно обясни особеностите на улова на щука там именно през лятото, и пътьом, докато обясняваше, им "разкърти зъбите" - вкл. май и една по-така, 3+ или 5+ залови... Има форумни колеги, които са редовни там - някаква информация???
- sandista
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 101 пъти
- получил Браво: 178 пъти
И аз съм за Йовковци
Има един форумен колега дето е доста запознат с риболова там,нека се изкаже
Има един форумен колега дето е доста запознат с риболова там,нека се изкаже
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
Satan shudders & says:"Oh crap....he's awake!!!"
Go Fishing! Leave nothing but steps, take nothing but pictures!
- maranzika
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 26 пъти
Амииии.....за 3 ходения на Йовковци за по 3-4 часа имам 8 закачени риби и съответно само 6 извадени.Става въпрос за риби над 50см.Но язовирът е страшно пълноводен и местата в момента са леко ограничени.Но до средата на юли ми се струва че ще има всички предпоставки за един такъв вид риболов(най-вече плиткажи с много водорасли)
Kentavar :
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
- Д-р Флекс
maranzika написа:Амииии.....за 3 ходения на Йовковци за по 3-4 часа имам 8 закачени риби и съответно само 6 извадени.Става въпрос за риби над 50см.Но язовирът е страшно пълноводен и местата в момента са леко ограничени.Но до средата на юли ми се струва че ще има всички предпоставки за един такъв вид риболов(най-вече плиткажи с много водорасли)
"Ето това чукане очаквах..."
Ми да мислим, примерно, за последния или предпоследния уикенд на юли? Ще има достатъчно време за подготовка, ако maranzika и други колеги от района са любезни да поемат известни организационни ангажименти... Лично аз не съм ходил никога на Йовковци, както, предполагам, и много други колеги от Ю-З и С-З, и логистична покрепа ще ни бъде жизнено необходима
- sandista
- Риболов: Spinning
- дал Браво: 101 пъти
- получил Браво: 178 пъти
Аз мога да поема 4-5 човека ако си носят ракия
Който иска да идва с жена и деца може да отседне в един прекрасен хотел в Арбанаси
Който иска да идва с жена и деца може да отседне в един прекрасен хотел в Арбанаси
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
Чесно казано и на мен Йовковци ми беше в главата след една реплика 'два дена с тази примамка на Йовковци и ще ти кажа дали ще лови'.
Добре ще е да се намери участък, който да е лесно достъпен и да има полянка със сянка за скара-бира и да може да побере участниците
Добре ще е да се намери участък, който да е лесно достъпен и да има полянка със сянка за скара-бира и да може да побере участниците
- ivo Vratsa
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 11 пъти
Значи искаш да кажеш, че единия ден излавяме клена от рекичката, барабар със всичките щуклета и на другия ден ги приключваме на Йовковци Хъм,интересно...sandista написа:Аз мога да поема 4-5 човека ако си носят ракия
Спининг клуб "Абичи"
- Д-р Флекс
Това главно имах предвид под "организационна дейност" и "логистична подкрепа"Добре ще е да се намери участък, който да е лесно достъпен и да има полянка със сянка за скара-бира и да може да побере участниците
От към логистика аз ще поема една голяма хладилна чанта пълна с бира (сигурно ще побере тарга-две ) и още една с кебапчета и кюфтета + барбекю (но е малко).
- Д-р Флекс
Скарата и бирата, то е ясно - всеки трябва да носи. Под логистика имам предвид по-друго - организация по упътване и посрещане на незнаещи (като мен), определяне на риболовен периметър, контакти със стопанина на язворира и с местната ИАРА (предполагам), организация по пренощуването, било то на палатка, или на някакъв хотел - все неща, които, без да са сложни, изискват време и някакви усилия, и разбира се, добра воля от местни колеги, иначе няма да ни се получи така, че всички да останат доволни.
и аз ще участвам само да уточним кога и къде но според мен йовковци е добър избор и ако има някой колега от форума който познава добре местата за щука и по кое време е много активна със сигурност ще направим добър риболов