Страница 1 от 1

Как да уловя първия си распер?

Публикувано на: Пет Юни 29, 2018 20:15
от ghristof
Здравейте!
Всеки път с голямо желание отивам да търся распер, но се връщам разочарован. Става въпрос за река Дунав, Русе. Примамките, които ползвам според колеги са изпитани - Salmo Thrill, Yo-Zuri L-Minnow Heavy Weight, MEPPS Aglia LongCast. Начинаещ съм и имам няколко въпроса:
Има ли смисъл да хвърлям, освен ако не виждам распери да бухат? На кое му казвате заход на распера? Когато буха ли? И всеки ден ли има заход и към колко часа да го очаквам? Благодаря на всички които ще се включат по темата! :)

Re: Как да уловя първия си распер?

Публикувано на: Нед Юли 01, 2018 0:35
от CP3
Колега, според мен най-добрата примамка за распера е Salmo Tril, който вече ползваш и блесните Meps Aglia N:4 и 5 .Аз лично съм имал успехи и на Salmo Skiner, но с него няма как да постигнеш дистанцийте на Трила и Мепсовете. Примамките,които ползваш са подходящи и рано или късно ще имаш успех на тях.Що се отнася до това дали распера гони или не, освен че издава присъствието си, не значи нищо. Имал съм атаки и при "бухане "и при пълно мъртвило. Успех!

Re: Как да уловя първия си распер?

Публикувано на: Нед Юли 01, 2018 8:42
от ГеоргиМ
Здравей, колега! Улавянето на първия распер е причината да се запаля по спининг риболова. Ходих редовно за мирни риби по р. Марица и цяло лято расперите ми миеха очите. Разрових се из форума, изчетох всичко налично и се сдобих с един салмо трил, пригодих една стара спининг въдица от фибростъкло с макара и монофил. На първото ми ходене, улових и първият си распер. Така се случи магията "спининг риболов". След това минаха почти две години, докато уловя втори. Две години в непрекъснато упорство и непрестанно ходене по реката във всеки удобен момент. Така , че ходене му е майката, много упорство и много мисъл! Примамките за распер въобще не се изчерпват с тези, които си посочил. Много воблери , блесни , цикади , спинери и т.н. могат да ти донесат успеха, в зависимост от сезона, мястото и много други обстоятелства, не спирай да опитваш. Не е задължително , расперите, да издават присъствие, за да ги уловиш, както и обратното. Имал съм много случей, в които ми мият очите и не искат да погледнат примамките и обратното. Не се отказвай, ходи редовно на реката, упорствай и мисли, в един момент нещата ще започнат да се случват. Впрочем това въжи и за живота! Както и да е отплеснах се. Пожелавам ти успех! Поздрави!

Re: Как да уловя първия си распер?

Публикувано на: Пон Юли 02, 2018 14:13
от Dare

Re: Как да уловя първия си распер?

Публикувано на: Пон Сеп 17, 2018 18:40
от gabiyan
IMG_20180626_164337.jpg
IMG_20180626_164337.jpg (139.74 KiB) Прегледано 492 пъти
пробвал ли си на този модел спинер?

Re: Как да уловя първия си распер?

Публикувано на: Вто Сеп 18, 2018 15:20
от spiningmania
Бих добавил ,че колкото по бързо въртиш толкова и шанса е по голям . Аз лично въртя маниакално бързо . Успех!