Страница 1 от 253

Кльонкове 2

Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 10:10
от kalinux
Продължение на темата за кльонковете.

------------------------------------------------------------------------------

Това е последният кльонк, който направих за себе си. Лепен е от два вида храстчета. Куха дръжка. Супер лек. Дебелина на ножа (заедно с покритието!) 2.6 мм.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 11:07
от kalins
Е тебе немога да те разбера.Какъв е тоя кльонк с лепена пета?Нали беше против

Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 13:32
от Emo-83
Е какво трябва да разбереш.Всеки стига до истината по различен начин.Едни минават по преките пътища.Други ги заобикалят.Трети просто се инатът. :D :lol: 8) Важното е на теб какво ти харесва, допада и върши работа.

Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 22:33
от kalinux
Разбира се, че не ми харесват лепените изпълнения. Просто проверявам шарката и здравината на едното от храстчетата. А за цял кльонк от него още не съм чул и видял някой да е успял да направи, но скоро може и това да стане. :wink:

Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 9:32
от Geo
Стане ли въпрос за кльонкове-лакардий много!Все пак изработването на кльонк е удоволствие за майстора и той обича всичките си творения и всеки си е посвоему най,най.
Знам,че дървото е материал с"душа",също и лесен за обработване,но защо избягвате металите като например Al-сплавите.Според мен тези със съдържание на Mg т.е Al-Mg са отлични за кльонк.Звукът от такива кльонкове по нищо не отстъпва на дървените според мен и обработката не е никак трудна,здравината отлична,а теглото съвсем доближаващо се до дървените.
През тази година съм направил 5 бр. напълно еднакви копия от метал на кльонкове които са били от дърво и са "работили" добре.Резултата е :
1.Напълно идентичен звук с тези от дърво
2.Никой от колегите в съседство не можа да различи с кой вид кльонках.
3.Рибите също.
Последното мисля , че е наи-важно!
Още много неща бих споделил,ако стане дискусия ЗА или ПРОТИВ!
Ще се опитам да ви пусна и снимки след малко.

Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 9:41
от Geo
Ето снимка на комплекта кльонкове.
Изображение

Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 10:11
от kalinux
Geo, първо да те поздравя за хубавите кльонкове. На мен лично много ми харесват. Да те питам дръжките от корк ли са? Струва ми се някакъв лак има по тях. Би ли споделил.

Второ. Много пъти е ставало въпрос за материала на кльонка и звука. Дали е Al, неръждавейка, карбон, дърво, плексиглас все е тая. Нали когато се формира звука под водата, кльонкът вече е извън нея. По-скоро материалът влияе върху качеството на изпълнение на кльонка - остротата на петата и ножа, дебелината на ножа, гладкостта на ножа, които вече влиаят върху звука. И не последно място метериалът определя красотата на кльонка. В това отношение (според мен) дървото няма конкуренция.

Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 10:37
от kalins
Geo написа:,но защо избягвате металите като например Al-сплавите.Според мен тези със съдържание на Mg т.е Al-Mg са отлични за кльонк.

Никой не ги избягва.Не си спомням дали назад в темата имаше снимки,но има двама човека от София дето правят уникални кльонкове от метал.А гледам,че единия от твойте е взаймстван от тях

Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 11:22
от Geo
Дръжките са от корк с дебелина 10 мм,изключая първия от горе на долу,който е от рогче на сръндак,но той е в комплекта основно за кадем/друга история е това/.Върху корка - акрилен лак за предпочитане според мен мат."S-ката" е копие на карбоновите, които бяха пуснали на пазара тази година/третия от горе на долу/,но ако сте забелязали под него има две пети с различен диаметър.Те са на винт и се сменят според това къде и кога търся рибата.Ако трябва да правя класация-той е фаворита ми!Този кльонк не потъва!

Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 22:36
от milen
еи нямаше ме 5 дена и какво красоти сте пуснали:) че Калин е уникален си го знаем при него все е хубаво и единствено . Много ми харесаха и металините имам само едно голямо питаме ???????

Ка си направи това куфарче с кльонковете и леглата за тях е това искам си направя.
И искам да видя как кльонкаш с товзи с дръжката от еленов рог ?????? А бепич да не си извадиш окото ,защото ако не ти то аз ако пробам ,що има поражения :)
Хубави с ати кльонковете

Публикувано на: Пет Ное 30, 2007 3:30
от Emo-83
Всеки си харесва неговите кльонкове.Най-добрите метални ги прави Емил Кръстев.А всичко друго е прекопирано от там.Даже наскоро направи нов модел,и вече го видях от карбон.Да ама не е същото.Иначе се бучка със всичко.Важно е да ти е леко и удобно.Без изморяване на ръката.Аз уважавам всеки който се опитал да си направи сам кльонк.Защото там си влагаш душата.Има и история.Тази година ще си правя нов модел-мой.А не като Тарзан да прекопирам нещата и после да разказва,че бил негов модел.Негов е когато седне и го начертае.После да го направи сам.А не да му врътне тапичката малко и да разправя,че е измислил нещо.

Публикувано на: Пет Ное 30, 2007 10:29
от Geo
Без коментар
Изображение
Това го научих от Чехия.Който иска може да си направи изводи.По-добре да ви покажа това отколкото да обяснявам как се правят кутии.

Публикувано на: Пет Ное 30, 2007 10:39
от kalinux
Сигурно съм тъпо парче, щом нищо не ми говори тая странична кривка. Не знам за какво ми е, като кльонкам точно под рамото си, а не се протягам настрани от лодката. И така като го гледам това е дясна ръка.

Публикувано на: Пет Ное 30, 2007 10:46
от Geo
Сети се веднага!Майстера ли си личи отдалеко.За дясна ръка и тъпа лодка :lol: :lol: :lol:

Публикувано на: Пет Ное 30, 2007 10:54
от kalinux
Същия номер става и когато ти изметне дървесината при ножа. :lol: Имам няколко такива "модела". :wink: