Бялата принцеса - поетапно / вариант

Това е мястото за среща на колегите с мухарките.
Аватар
jagger1
Мнения: 2358
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 320 пъти
получил Браво: 188 пъти

Бялата принцеса - поетапно / вариант

Мнениеот jagger1 » Пет Юни 17, 2016 11:17

Бялата принцеса.

Една муха, която използвам от около три години специално за язовир. Педизвиква интереса на мирни риби като клен, шаран и каракуда.
Мухата може да се върже в различни варианти по отношение на тялото: с различни видове дъбинг (и като цвят, и като състав), като целта е да имитира бръмбаретка, попаднала по стечение на съдбата върху водната повърхност. Цветът на преждата също може да бъде подбран в други разцветки. Но лично за мен най-добре работи бялото и черното като цвят за преждата.

Друг вариант на тази муха е, когато не се използва дъбинг. Мухата се изработва направо от преждата. (стъпките с дъбинга се пропускат). В този случай, мухата имитира нещо като троха. Може да използвате бяла, много светло-сива, млечен цвят, тан или много бледо-жълта прежда. С една дъма - цветове, подобни на истинската хлебна троха.

Мухата работи добре при повърхностна активност на рибите.

С мухата не съм работил на река, но мисля, че може да работи в участъци с бавно течение на реки като Янтра, Тунджа, Марица, Осъм. Ама трябва да се пробва.

Бялата принцеса - поетапно:


:fish15:
Защо винаги се борим срещу вятъра, а просто не обърнем посоката си, за да работи енергията му за нас?
= = = = = =
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта