За сома и пиячката.

ОФФСом
petervo
Мнения: 50
Регистриран на: Сря Дек 12, 2007 18:58
Местоположение: Sofia

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот petervo » Вто Авг 27, 2013 13:17

Колеги опитайте за бягане на"дяволчето"2 дни с отворена капачка,после 1-2 дни във фризера и много силно намалява миризмата на прясна ракия.Без да съм медицински специалист но от такива съм чувал,че от дестилираната целулоза /костилки,чепки и разни дръжки/омеква мозъчната кора и това е предпоставка за инсулт.За оправяне на градуса и избягването на лош дъх и размътеност слагам само изворна вода Девин розов етикет.Ще Ви направи впечатление,че м.септември,октомври и ноември цената и скача 4-5 пъти от другите месеци.Винаги в първите 15-25 дни градуса на ракията спада с 1-2 градуса.Съхранявам я в бидон,покрит с тензух за да не попадат мушици и други гадинки.След това я разреждам с розовата девинска изворна вода и я наливам в съдове за отлежаване.Произвеждам само ябълкова и гроздова ракия.Предпочитам гроздовата защото е предсказуема и от нея правя повече въпреки,че имам ябълкова градина.Поздрави и успех в това свещенодействие.

Аватар
koiki
Мнения: 388
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 9:25
Местоположение: София

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот koiki » Вто Авг 27, 2013 13:55

franko написа:Аре наздравичка!Сода се слага :lol: :lol: !




Toq na 3.45min ne vi li prilicha na Pancero :D :D :D
РИБОЛОВЪТ УДЪЛЖАВА ЖИВОТА

Аватар
Anton_65
Мнения: 911
Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
Местоположение: Асеновград
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 13 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Anton_65 » Вто Авг 27, 2013 19:09

Yco-Camel valley написа:Мадурчооо.. :lol: .налягаш я... :mrgreen: ..кво ще и баеш....Ако имаш миналогодишна добре, тая я залагаш в дъбово буре, ако нямаш - от канадски клен налагаш. :mrgreen:
Иначе си взимам Горнобанска вода за разреждане, мека е под 1 немски градус и не размътва...правя е 45 октаня и я почвам... :lol: .

Двойка Христакис,пълна двойка без поправителен :D ,нищо не знаеш за ракийте :wink: ,чети поста на колегата след твоя,НО много внимателно не между редовете и ще стигнеш до истината :wink:
но айде да не те мъча,че пак нищо няма да разбереш :lol:
правилно е казал колегата,че след сваряване, ракията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕДИ В ГОЛЯМ БИДОН СЪС ТЕНЗУХ,НАЙ МАЛКО 12 - 15 ДЕНА,след това по желание всеки си я разрежда колко и с каквото иска,в бидона може дъбови трици в тензух да се сложат за цвят,може мед,какаови зърна,глицерин за омекване,но ако е вървяла през варенето през мед. дъфка не и трябва глицерин :wink: ,една год. и сложих малко зелена боя за яйца,и придоби леко жълтозелен оттенък,много приятен за гледане,но въпрос на вкус и зрително възприятие :D но това за гроаздовата ракия,плодовата си има аромат

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Вто Авг 27, 2013 20:06

Донка това е рецепта за бумбар.... :lol: , не за ракия. В хубавата ракия нищо не се слага и не се държи в бидон бе човек. За 16 дена отворена само патока ще ти остане... :lol: .
Едно време ракиите бяха чисти и нищо не се слагаше в тях и дори най-евтината "Плодова" дето беше 2.80 лв шишето, беше по-хубава от сегашните "най-хубави".. :lol: ..
Ама като се навъдиха, модерни "технолози", като тебе, няма отърване вече.
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
franko
Мнения: 3455
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
Риболов: сооооооом
Местоположение: пловдив
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 4 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот franko » Вто Авг 27, 2013 20:29

Моята е държа 20-30 дена с отворен капак,като през три,четири е аерирам с помпичка за аквариуми.Градуса пада най много с три единици,а количеството с до два ,три литра.Всичко това си заслужава за сметка на качеството :wink: .После добавям по малко вода,като задължително водата трябва да има температурата на ракията, инак побелява. Количеството вода е добре да се сипва на няколко пъти.Омекотявам с 1-2мл глицерин на литър ракия.
Аре наздравичкаИзображение

Аватар
yankosan
Мнения: 2964
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 20:13
Местоположение: Ямбол
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот yankosan » Вто Авг 27, 2013 22:35

Anton_65 написа:правилно е казал колегата,че след сваряване, ракията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕДИ В ГОЛЯМ БИДОН СЪС ТЕНЗУХ,НАЙ МАЛКО 12 - 15 ДЕНА

Не знам в какви казани си варите ракиите,но тук има един, в който с едно варене се постига ефекта на двойната преварка с минимални загуби :!: Какви 10-20дни,ами то всичкото дявол ще хване пътя и литража тоже :roll: :lol: До колкото зная,принципа е същия както в дистилационната в Старосел :wink:
Дончовата,която опитах е елексир,Франковата също...:wink:
Та си дойдохме на думата...Мацашката.... :D :wink:
Мацко... :roll: Ами Асеновградтското маврудче...мале...ле... :D :D :D

Аватар
franko
Мнения: 3455
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
Риболов: сооооооом
Местоположение: пловдив
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 4 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот franko » Вто Авг 27, 2013 22:40

Бяга,бяга,колко да избяга.Абе,ти не си ли ебал дявола във въздуха :lol: :lol: .
По принцип бягаш от(щот та гонят) Карастанчовите(манафите),а пък ти си гониш Михаля(тоя дето духа) :lol: !

Аватар
yankosan
Мнения: 2964
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 20:13
Местоположение: Ямбол
дал Браво: 19 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот yankosan » Вто Авг 27, 2013 23:02

franko написа:Бяга,бяга,колко да избяга.Абе,ти не си ли ебал дявола във въздуха :lol: :lol: .
По принцип бягаш от(щот та гонят) Карастанчовите(манафите),а пък ти си гониш Михаля(тоя дето духа) :lol: !

:lol: Фране въздуха нали е флуид,та кой кого гони да ..бе нещо си :wink: :lol:

Аватар
Anton_65
Мнения: 911
Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
Местоположение: Асеновград
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 13 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Anton_65 » Сря Авг 28, 2013 7:10

някой дали вече разбраха какво, що :lol: за ракията де :D
отварял съм бутилка ракия на 10 г. която е наливана след сваряване веднага и си го има оня остър вкус,тъй че задължително престоява отворена а градуса пада 2,3 най много

Emo-83
Търговец
Мнения: 16980
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 263 пъти
получил Браво: 249 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Emo-83 » Сря Авг 28, 2013 8:34

Цветя и бонбони не пием. :wink:
http://fishem.bg/

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!

Аватар
VARHARA
Търговец
Мнения: 2886
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:10
Местоположение: N.ZAGORA
получил Браво: 1 път
ЛС/Мейл:

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот VARHARA » Сря Авг 28, 2013 9:19

Пфююю от къде толкоз ракия бе ,пфююю много ракия бреее :lol: :lol: :lol:

Emo-83
Търговец
Мнения: 16980
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 263 пъти
получил Браво: 249 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Emo-83 » Сря Авг 28, 2013 10:33

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
http://fishem.bg/

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Сря Авг 28, 2013 10:50

yankosan написа:Не знам в какви казани си варите ракиите,но тук има един, в който с едно варене се постига ефекта на двойната преварка с минимални загуби :!..........


Това е класически конячен казан, най-доброто измислено до сега след шаран...тския :wink: :D
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: Отчети от риболова през 2013 г.

Мнениеот Yco-Camel valley » Сря Авг 28, 2013 20:01

Anton_65 написа:
.............и стига ми вади извадки от книги, ами кажи ако си варил някога ракия :wink: ........... щото това е много важен момент :wink: айде да видя каква оценка ще ти пиша :lol:


:lol: :lol: :lol: Помняя..., но не съм злопаметен... :lol: :lol:

Ta......... :D

Така се прави Донка....Нали ме питаш колко ичкия съм направил... :lol: ... - Точно толкова за една година, колкото не можеш да смяташ.. :lol: ...Единият кораб беше 2,5 милиона литра винен спирт, умножи го по 96 об% раздели го на 40 = 6 мил. литра напитка.. :mrgreen: .
Можеш ли ся да броиш... :lol: , ако не можеш го раздели на 0.7 за бутилка = 8 571 426 бут. за една година - при стаж 7 години, като технолог и главен технолог-колко ти се падат да броиш.......... :mrgreen: :lol: :lol: .

..........................................

Та няма предаване... :D .

Историята на коняка е такава:

По време на 100-о годишната война между между Англия и Франция от 1337 до 1453 г. французите зареждали корабите с вино за екипажа, но много място заемало и се появили първите модерни технологии ... :mrgreen: - Шарантските казани. :mrgreen: Целта е било по-малко товар да носят корабите и когато се раздава дажбата да се разрежда с вода и да си пийват, като вино... :mrgreen: .., но така серт на моряците много им харесало и никой не искал да разрежда... :mrgreen:
Ами това е...... :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
Anton_65
Мнения: 911
Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
Местоположение: Асеновград
дал Браво: 8 пъти
получил Браво: 13 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Anton_65 » Чет Авг 29, 2013 8:53

Христакис,и тук си имаме казани,стари и изгорели,нови полуйзгорели и още по нови :D имаме представи си и двойнодестилирани :wink: но старите хора са казали че задължително седи отворена известно време.....това е пич и стига се запъвай като магаре че не трябва да е така
тая год. мойта ще е букет - от всичко по малко,но без цветя и рози щото преминаха :lol:
и друго Христакис,остай ги тия ракий,вчера слушах по новините за бежанци дето настанявали по Ивайловградско,но нямало места,що не поръчаш няколко Сирийки, но по прясно женско :D да ги настаниш на вилата, аз ще ги наглеждам :D а ти ще изнасяш лекций за.....абе за всичко :D


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта