За сома и пиячката.
Re: За сома и пиячката.
Колеги опитайте за бягане на"дяволчето"2 дни с отворена капачка,после 1-2 дни във фризера и много силно намалява миризмата на прясна ракия.Без да съм медицински специалист но от такива съм чувал,че от дестилираната целулоза /костилки,чепки и разни дръжки/омеква мозъчната кора и това е предпоставка за инсулт.За оправяне на градуса и избягването на лош дъх и размътеност слагам само изворна вода Девин розов етикет.Ще Ви направи впечатление,че м.септември,октомври и ноември цената и скача 4-5 пъти от другите месеци.Винаги в първите 15-25 дни градуса на ракията спада с 1-2 градуса.Съхранявам я в бидон,покрит с тензух за да не попадат мушици и други гадинки.След това я разреждам с розовата девинска изворна вода и я наливам в съдове за отлежаване.Произвеждам само ябълкова и гроздова ракия.Предпочитам гроздовата защото е предсказуема и от нея правя повече въпреки,че имам ябълкова градина.Поздрави и успех в това свещенодействие.
Re: За сома и пиячката.
franko написа:Аре наздравичка!Сода се слага !
Toq na 3.45min ne vi li prilicha na Pancero
РИБОЛОВЪТ УДЪЛЖАВА ЖИВОТА
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: За сома и пиячката.
Двойка Христакис,пълна двойка без поправителен ,нищо не знаеш за ракийте ,чети поста на колегата след твоя,НО много внимателно не между редовете и ще стигнеш до истинатаYco-Camel valley написа:Мадурчооо.. .налягаш я... ..кво ще и баеш....Ако имаш миналогодишна добре, тая я залагаш в дъбово буре, ако нямаш - от канадски клен налагаш.
Иначе си взимам Горнобанска вода за разреждане, мека е под 1 немски градус и не размътва...правя е 45 октаня и я почвам... .
но айде да не те мъча,че пак нищо няма да разбереш
правилно е казал колегата,че след сваряване, ракията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕДИ В ГОЛЯМ БИДОН СЪС ТЕНЗУХ,НАЙ МАЛКО 12 - 15 ДЕНА,след това по желание всеки си я разрежда колко и с каквото иска,в бидона може дъбови трици в тензух да се сложат за цвят,може мед,какаови зърна,глицерин за омекване,но ако е вървяла през варенето през мед. дъфка не и трябва глицерин ,една год. и сложих малко зелена боя за яйца,и придоби леко жълтозелен оттенък,много приятен за гледане,но въпрос на вкус и зрително възприятие но това за гроаздовата ракия,плодовата си има аромат
- Yco-Camel valley
- Мнения: 1040
- Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
- получил Браво: 1 път
Re: За сома и пиячката.
Донка това е рецепта за бумбар.... , не за ракия. В хубавата ракия нищо не се слага и не се държи в бидон бе човек. За 16 дена отворена само патока ще ти остане... .
Едно време ракиите бяха чисти и нищо не се слагаше в тях и дори най-евтината "Плодова" дето беше 2.80 лв шишето, беше по-хубава от сегашните "най-хубави".. ..
Ама като се навъдиха, модерни "технолози", като тебе, няма отърване вече.
Едно време ракиите бяха чисти и нищо не се слагаше в тях и дори най-евтината "Плодова" дето беше 2.80 лв шишето, беше по-хубава от сегашните "най-хубави".. ..
Ама като се навъдиха, модерни "технолози", като тебе, няма отърване вече.
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
- franko
- Мнения: 3455
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
- Риболов: сооооооом
- Местоположение: пловдив
- дал Браво: 32 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Re: За сома и пиячката.
Моята е държа 20-30 дена с отворен капак,като през три,четири е аерирам с помпичка за аквариуми.Градуса пада най много с три единици,а количеството с до два ,три литра.Всичко това си заслужава за сметка на качеството .После добавям по малко вода,като задължително водата трябва да има температурата на ракията, инак побелява. Количеството вода е добре да се сипва на няколко пъти.Омекотявам с 1-2мл глицерин на литър ракия.
Аре наздравичка
Аре наздравичка
- yankosan
- Мнения: 2964
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 20:13
- Местоположение: Ямбол
- дал Браво: 21 пъти
- получил Браво: 12 пъти
Re: За сома и пиячката.
Не знам в какви казани си варите ракиите,но тук има един, в който с едно варене се постига ефекта на двойната преварка с минимални загуби Какви 10-20дни,ами то всичкото дявол ще хване пътя и литража тоже До колкото зная,принципа е същия както в дистилационната в СтароселAnton_65 написа: правилно е казал колегата,че след сваряване, ракията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕДИ В ГОЛЯМ БИДОН СЪС ТЕНЗУХ,НАЙ МАЛКО 12 - 15 ДЕНА
Дончовата,която опитах е елексир,Франковата също...
Та си дойдохме на думата...Мацашката....
Мацко... Ами Асеновградтското маврудче...мале...ле...
- franko
- Мнения: 3455
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
- Риболов: сооооооом
- Местоположение: пловдив
- дал Браво: 32 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Re: За сома и пиячката.
Бяга,бяга,колко да избяга.Абе,ти не си ли ебал дявола във въздуха .
По принцип бягаш от(щот та гонят) Карастанчовите(манафите),а пък ти си гониш Михаля(тоя дето духа) !
По принцип бягаш от(щот та гонят) Карастанчовите(манафите),а пък ти си гониш Михаля(тоя дето духа) !
- yankosan
- Мнения: 2964
- Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 20:13
- Местоположение: Ямбол
- дал Браво: 21 пъти
- получил Браво: 12 пъти
Re: За сома и пиячката.
Фране въздуха нали е флуид,та кой кого гони да ..бе нещо сиfranko написа:Бяга,бяга,колко да избяга.Абе,ти не си ли ебал дявола във въздуха .
По принцип бягаш от(щот та гонят) Карастанчовите(манафите),а пък ти си гониш Михаля(тоя дето духа) !
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: За сома и пиячката.
някой дали вече разбраха какво, що за ракията де
отварял съм бутилка ракия на 10 г. която е наливана след сваряване веднага и си го има оня остър вкус,тъй че задължително престоява отворена а градуса пада 2,3 най много
отварял съм бутилка ракия на 10 г. която е наливана след сваряване веднага и си го има оня остър вкус,тъй че задължително престоява отворена а градуса пада 2,3 най много
-
- Търговец
- Мнения: 16982
- Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 264 пъти
- получил Браво: 272 пъти
Re: За сома и пиячката.
Цветя и бонбони не пием.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
-
- Търговец
- Мнения: 16982
- Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 264 пъти
- получил Браво: 272 пъти
Re: За сома и пиячката.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
- Yco-Camel valley
- Мнения: 1040
- Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
- получил Браво: 1 път
Re: За сома и пиячката.
Това е класически конячен казан, най-доброто измислено до сега след шаран...тскияyankosan написа: Не знам в какви казани си варите ракиите,но тук има един, в който с едно варене се постига ефекта на двойната преварка с минимални загуби :!..........
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
- Yco-Camel valley
- Мнения: 1040
- Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
- получил Браво: 1 път
Re: Отчети от риболова през 2013 г.
Помняя..., но не съм злопаметен...Anton_65 написа:
.............и стига ми вади извадки от книги, ами кажи ако си варил някога ракия ........... щото това е много важен момент айде да видя каква оценка ще ти пиша
Ta.........
Така се прави Донка....Нали ме питаш колко ичкия съм направил... ... - Точно толкова за една година, колкото не можеш да смяташ.. ...Единият кораб беше 2,5 милиона литра винен спирт, умножи го по 96 об% раздели го на 40 = 6 мил. литра напитка.. .
Можеш ли ся да броиш... , ако не можеш го раздели на 0.7 за бутилка = 8 571 426 бут. за една година - при стаж 7 години, като технолог и главен технолог-колко ти се падат да броиш.......... .
..........................................
Та няма предаване... .
Историята на коняка е такава:
По време на 100-о годишната война между между Англия и Франция от 1337 до 1453 г. французите зареждали корабите с вино за екипажа, но много място заемало и се появили първите модерни технологии ... - Шарантските казани. Целта е било по-малко товар да носят корабите и когато се раздава дажбата да се разрежда с вода и да си пийват, като вино... .., но така серт на моряците много им харесало и никой не искал да разрежда...
Ами това е......
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!
- Anton_65
- Мнения: 912
- Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
- Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
- Местоположение: Асеновград
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 14 пъти
Re: За сома и пиячката.
Христакис,и тук си имаме казани,стари и изгорели,нови полуйзгорели и още по нови имаме представи си и двойнодестилирани но старите хора са казали че задължително седи отворена известно време.....това е пич и стига се запъвай като магаре че не трябва да е така
тая год. мойта ще е букет - от всичко по малко,но без цветя и рози щото преминаха
и друго Христакис,остай ги тия ракий,вчера слушах по новините за бежанци дето настанявали по Ивайловградско,но нямало места,що не поръчаш няколко Сирийки, но по прясно женско да ги настаниш на вилата, аз ще ги наглеждам а ти ще изнасяш лекций за.....абе за всичко
тая год. мойта ще е букет - от всичко по малко,но без цветя и рози щото преминаха
и друго Христакис,остай ги тия ракий,вчера слушах по новините за бежанци дето настанявали по Ивайловградско,но нямало места,що не поръчаш няколко Сирийки, но по прясно женско да ги настаниш на вилата, аз ще ги наглеждам а ти ще изнасяш лекций за.....абе за всичко