За сома и пиячката.

ОФФСом
Иво Ломски
Мнения: 1045
Регистриран на: Сря Яну 28, 2009 20:59
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 22 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Иво Ломски » Чет Авг 29, 2013 13:59

А какво стана със сома :D :D :D
Ето още едно доказателство, че когато има повече пиячка риболова страда. За да не страда риболова, предлагам всеки да предложи успешния за него бульон трезве. Някои сутрини са по-тежки от други :oops: :roll: :| :( :? :) :D
Живот без страст не е живот а само съществуване...

Ризов-70
Мнения: 191
Регистриран на: Нед Авг 28, 2011 22:08
Местоположение: яз.Тича
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Ризов-70 » Чет Авг 29, 2013 19:23

Нй хубавата ракия е без никакви добавки при приготвянето на материала от чисто грозде останаха ми още 18л точно 20годишна :shock: :shock: но само алкохолици по край мен не смея да им кажа за нея няма да я оценят :D

Аватар
ilian iliev
Мнения: 339
Регистриран на: Вто Май 28, 2013 9:32
Риболов: Риболов на сом
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот ilian iliev » Чет Авг 29, 2013 20:09

Напьлно те подкрепям колега,и аз така мисля от кьм добавките,много важно е да има качествен материал,а и разбира се да си го можеш.Най трудното е с отлежаването :lol: :lol: П.П Аз не сьм алкохолик :roll: бих я оценил тая 20 годишната :D :D :D

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Чет Авг 29, 2013 21:24

Донка, отворено не се държи млякото... :lol: , че остава ракията. По-добре източи 1 литър повече първак и затваряй в дъб..., а не да ти се свиди първака а отворено да изфиряса.
Айде да видим "букета" някой ден, ама да не го гушнем... :lol: , само кажи колко първк отдели. :lol:
Запази един петак ама без глицерин...да не гръмнем в центъра на Кимбъла...като пълнени бумбари...с нитро... :lol: :lol: .
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
Anton_65
Мнения: 909
Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
Местоположение: Асеновград
дал Браво: 7 пъти
получил Браво: 12 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Anton_65 » Чет Авг 29, 2013 21:49

Христакис,поеми няколко моми Сирийки във вилата,аз ще се грижа за тях :wink: а те ще ми пържат мекици сабахлен :D а вечер преди овнешкото с ориз дето ще ми готвят :lol: ще им сипвам от Дончовия елексир :D а след вечеря ще викат,Бели господарю искам аз първа :D

Аватар
franko
Мнения: 3455
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
Риболов: сооооооом
Местоположение: пловдив
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 4 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот franko » Чет Авг 29, 2013 21:51

Таман се прибрахме с Бранко от казана в Асеновград.
Равносметката е превъзходна сливова 50л на 70* и 200лв разходи.Рапорт даден :wink: .

Аватар
yankosan
Мнения: 2964
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 20:13
Местоположение: Ямбол
дал Браво: 18 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот yankosan » Чет Авг 29, 2013 22:00

Супер,дано е станала Фране,вкоето не се съмнявам :wink: Оставете 20грама,срещу две кила от дедоваа :D

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Чет Авг 29, 2013 22:04

franko написа:Таман се прибрахме с Бранко от казана в Асеновград.
Равносметката е превъзходна сливова 50л на 70* и 200лв разходи.Рапорт даден :wink: .


Браво да не я окипазите ся.. :lol: .Има в Куклен един конячен на Андон- мого е хубав казана - Само му кажете, че аз ва пращам... :wink: :D
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Чет Авг 29, 2013 22:12

Динка ти ся и пилаф ще искаш, да не се събудиш обрязан на сабахлян... :lol: . с една мекица в устата..... :lol: .. Научи са мечки да....е..ш (знаеш ли го вица.. :lol: )- стига с тия сирийки... едно време тъй викахме на джаменките вътре с една финтифлюшка.. :lol: .

...
Ся не каза, дали ще я запазиш чиста или ще слагаш "нитрото"... :lol:
има една песен на Висоцки...Сега ще се взривя, като 300 тон тротилав.... :lol: :lol:
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
franko
Мнения: 3455
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 21:37
Риболов: сооооооом
Местоположение: пловдив
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 4 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот franko » Чет Авг 29, 2013 22:21

Ицо,тя е сварена и преварена бре :P .Сега,ще изпръхва две седмици и после,ще и добавя двадесетина литра вода.
Янич,ракия дал Господ :wink: .

Аватар
yankosan
Мнения: 2964
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 20:13
Местоположение: Ямбол
дал Браво: 18 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот yankosan » Чет Авг 29, 2013 22:23

Ракия има,време няма :wink:

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Чет Авг 29, 2013 22:38

Фране, аз ти говоря за гроздовата ..., ако ти се наложи.. :D

Имам една формула - много е лесна за помнене..

Градус по литър = на Градус по литър.

Примерно Франко е сготвил 50л х 70 градя = 3500 градя.
и желае да я направи 45 градя... :D
и смята 3500 делено на 45 = 77.77 л
вадите от 78 л-50 л (първоначалната) и получавате колко вода трябва да сипете -сиреч 28 л.

Ами това е..... :wink:

Ама ако ме набара ся някой, който разбира от тия работи...леле-мале.. :lol:

При смесване на вода и спирт се наблюдава явлението контракция (свиване) справка Менделеев.
Сиреч ако смесите 50 л спирт и 50 л вода не се получават 100 л, а примерно 98...
Но за домашни цели това ще го отхвърлим с намигване само... :wink:
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
brandon76
Мнения: 289
Регистриран на: Пон Мар 28, 2011 15:38
Местоположение: Лунната пътека
дал Браво: 104 пъти
получил Браво: 3 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот brandon76 » Чет Авг 29, 2013 22:39

Yco-Camel valley написа:
franko написа:Таман се прибрахме с Бранко от казана в Асеновград.
Равносметката е превъзходна сливова 50л на 70* и 200лв разходи.Рапорт даден :wink: .


Браво да не я окипазите ся.. :lol: .:wink: :D


Ице , няма кой да я чака :lol: :lol: :lol: Още одеве я подхванах :oops: :roll: Франко вика сакън,не барай бе няма още 20 дена :mrgreen: :lol: :lol:
- Па яз викам -20км. от казана в Станимъка минахме :lol: :lol: :lol:

Аватар
Yco-Camel valley
Мнения: 1040
Регистриран на: Чет Дек 13, 2012 16:13
получил Браво: 1 път

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Yco-Camel valley » Чет Авг 29, 2013 22:51

- Бренди... :lol: ...правилно ....., когато е чиста няма проблем, като водката, колкото и да отлежава все и е тая.... :mrgreen: :lol:
Мажа пръта със сензодин и се маже аферим
гачи ли е вазелин
кой ще е най-отпред
сигурно ще е някой френд
Пак ще пробвам селективно
но мазането ще е сензитивно
Няма сом, няма дим
но си имаме сензодин
е не е като аспирин
Но се лъзга барем - Аферим!

Аватар
Anton_65
Мнения: 909
Регистриран на: Пон Окт 31, 2011 14:08
Риболов: На кльонк и прясно женско едно време,сега на спомени ха ха
Местоположение: Асеновград
дал Браво: 7 пъти
получил Браво: 12 пъти

Re: За сома и пиячката.

Мнениеот Anton_65 » Пет Авг 30, 2013 9:49

Христакис я кажи защо се получи това - една год. взех чист спирт от спиртоварната в Д. Воден,показваше 97 гр.,абе направо спиртомера потъваше целия,абсолютно не миришеше на нищо извън спиртовата миризма,отидох да го варя както си е,но го разредихме с вода преди варене че можел иначе да гръмне казана при тия градуси,сварих го но излезе една миризлива течност,дето нищо общо нямаше със миризмата на предишния спирт,явно останаха по наситените съставки от спирта,мъчех го с някви подобрители нищо не ставаше,миризмата и вкуса си оставаше неприятен и накрая го изсипах в канала,ебал съм ги и лайната си викам :lol: но интересно защо така стана след варене....


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта