Страница 4 от 8

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 13:59
от Иво Ломски
А какво стана със сома :D :D :D
Ето още едно доказателство, че когато има повече пиячка риболова страда. За да не страда риболова, предлагам всеки да предложи успешния за него бульон трезве. Някои сутрини са по-тежки от други :oops: :roll: :| :( :? :) :D

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 19:23
от Ризов-70
Нй хубавата ракия е без никакви добавки при приготвянето на материала от чисто грозде останаха ми още 18л точно 20годишна :shock: :shock: но само алкохолици по край мен не смея да им кажа за нея няма да я оценят :D

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 20:09
от ilian iliev
Напьлно те подкрепям колега,и аз така мисля от кьм добавките,много важно е да има качествен материал,а и разбира се да си го можеш.Най трудното е с отлежаването :lol: :lol: П.П Аз не сьм алкохолик :roll: бих я оценил тая 20 годишната :D :D :D

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 21:24
от Yco-Camel valley
Донка, отворено не се държи млякото... :lol: , че остава ракията. По-добре източи 1 литър повече първак и затваряй в дъб..., а не да ти се свиди първака а отворено да изфиряса.
Айде да видим "букета" някой ден, ама да не го гушнем... :lol: , само кажи колко първк отдели. :lol:
Запази един петак ама без глицерин...да не гръмнем в центъра на Кимбъла...като пълнени бумбари...с нитро... :lol: :lol: .

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 21:49
от Anton_65
Христакис,поеми няколко моми Сирийки във вилата,аз ще се грижа за тях :wink: а те ще ми пържат мекици сабахлен :D а вечер преди овнешкото с ориз дето ще ми готвят :lol: ще им сипвам от Дончовия елексир :D а след вечеря ще викат,Бели господарю искам аз първа :D

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 21:51
от franko
Таман се прибрахме с Бранко от казана в Асеновград.
Равносметката е превъзходна сливова 50л на 70* и 200лв разходи.Рапорт даден :wink: .

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:00
от yankosan
Супер,дано е станала Фране,вкоето не се съмнявам :wink: Оставете 20грама,срещу две кила от дедоваа :D

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:04
от Yco-Camel valley
franko написа:Таман се прибрахме с Бранко от казана в Асеновград.
Равносметката е превъзходна сливова 50л на 70* и 200лв разходи.Рапорт даден :wink: .
Браво да не я окипазите ся.. :lol: .Има в Куклен един конячен на Андон- мого е хубав казана - Само му кажете, че аз ва пращам... :wink: :D

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:12
от Yco-Camel valley
Динка ти ся и пилаф ще искаш, да не се събудиш обрязан на сабахлян... :lol: . с една мекица в устата..... :lol: .. Научи са мечки да....е..ш (знаеш ли го вица.. :lol: )- стига с тия сирийки... едно време тъй викахме на джаменките вътре с една финтифлюшка.. :lol: .

...
Ся не каза, дали ще я запазиш чиста или ще слагаш "нитрото"... :lol:
има една песен на Висоцки...Сега ще се взривя, като 300 тон тротилав.... :lol: :lol:

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:21
от franko
Ицо,тя е сварена и преварена бре :P .Сега,ще изпръхва две седмици и после,ще и добавя двадесетина литра вода.
Янич,ракия дал Господ :wink: .

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:23
от yankosan
Ракия има,време няма :wink:

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:38
от Yco-Camel valley
Фране, аз ти говоря за гроздовата ..., ако ти се наложи.. :D

Имам една формула - много е лесна за помнене..

Градус по литър = на Градус по литър.

Примерно Франко е сготвил 50л х 70 градя = 3500 градя.
и желае да я направи 45 градя... :D
и смята 3500 делено на 45 = 77.77 л
вадите от 78 л-50 л (първоначалната) и получавате колко вода трябва да сипете -сиреч 28 л.

Ами това е..... :wink:

Ама ако ме набара ся някой, който разбира от тия работи...леле-мале.. :lol:

При смесване на вода и спирт се наблюдава явлението контракция (свиване) справка Менделеев.
Сиреч ако смесите 50 л спирт и 50 л вода не се получават 100 л, а примерно 98...
Но за домашни цели това ще го отхвърлим с намигване само... :wink:

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:39
от brandon76
Yco-Camel valley написа:
franko написа:Таман се прибрахме с Бранко от казана в Асеновград.
Равносметката е превъзходна сливова 50л на 70* и 200лв разходи.Рапорт даден :wink: .
Браво да не я окипазите ся.. :lol: .:wink: :D
Ице , няма кой да я чака :lol: :lol: :lol: Още одеве я подхванах :oops: :roll: Франко вика сакън,не барай бе няма още 20 дена :mrgreen: :lol: :lol:
- Па яз викам -20км. от казана в Станимъка минахме :lol: :lol: :lol:

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Чет Авг 29, 2013 22:51
от Yco-Camel valley
- Бренди... :lol: ...правилно ....., когато е чиста няма проблем, като водката, колкото и да отлежава все и е тая.... :mrgreen: :lol:

Re: За сома и пиячката.

Публикувано на: Пет Авг 30, 2013 9:49
от Anton_65
Христакис я кажи защо се получи това - една год. взех чист спирт от спиртоварната в Д. Воден,показваше 97 гр.,абе направо спиртомера потъваше целия,абсолютно не миришеше на нищо извън спиртовата миризма,отидох да го варя както си е,но го разредихме с вода преди варене че можел иначе да гръмне казана при тия градуси,сварих го но излезе една миризлива течност,дето нищо общо нямаше със миризмата на предишния спирт,явно останаха по наситените съставки от спирта,мъчех го с някви подобрители нищо не ставаше,миризмата и вкуса си оставаше неприятен и накрая го изсипах в канала,ебал съм ги и лайната си викам :lol: но интересно защо така стана след варене....