Оборудване под наем

Обяви за покупка на риболовни такъми и аксесоари.
Nicole
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Юни 05, 2018 9:04

Оборудване под наем

Мнениеот Nicole » Вто Юни 05, 2018 9:27

Здравейте на всички!

Уви, не знам нищичко за риболова, а в приятния ви форум ме доведе желанието да изненадам мъжа си, на когото от няколко години му се върти абстрактната идея да се занимава с риболов, но покрай работа и ангажименти все не му остава време. Искрено се надявам да ми простите наивните въпроси.

Предстои ни почивка в Гърция, Порто Куфо. Чудех се дали има място в София или по пътя някъде към Порто Куфо, от където бихме могли да наемем нужното му оборудване за риболов? Ако мъжът ми се запали, очевидно ще купим каквото му трябва, обаче отказвам да приютя поредната купена с ентусиазъм и останала неизползвана джаджа из къщи.

Не намерих по-подходящ подфорум, в който да публикувам питането си (има ли тема/раздел за начинаещи?), моля модераторите да ме извинят и да преместят темата другаде, ако е нужно.

Ако има от къде да наемем въдица и каквото друго му трябва, след това ще се консултирам с вас от къде да купим и разните консумативи, които сигурно ще му трябват. Знам, че в Сарти имало голям магазин за стръв.

Предварително благодаря! :)

Аватар
баш майстора
Мнения: 4726
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 714 пъти
получил Браво: 527 пъти

Re: Оборудване под наем

Мнениеот баш майстора » Вто Юни 05, 2018 10:17

Nicole написа:... от няколко години му се върти абстрактната идея да се занимава с риболов...

Това няма да го коментирам! :lol: :lol: :lol:

Сега по същество - наемането на такъми, особено от непознати, не го виждам как ще стане. :roll: Нямате ли приятели-рибари, от които да вземете назаем? Ако нямате - единственият вариант е купуване на евтини такъми, ако "абстрактната идея" не се осъществи, поне разхода да не е голям. :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."

Nicole
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Юни 05, 2018 9:04

Re: Оборудване под наем

Мнениеот Nicole » Вто Юни 05, 2018 10:41

Какво бихте препоръчали като за Порто Куфо да набавим? Щом разходът не е голям, може и да купим каквото трябва, пък после ако не се запали, да продадем или подарим. Иначе през ум не ми е минавало да заема такъми от непознат, по-скоро мислех в посока на магазини, които предлагат оборудване за тест срещу заплащане например.

Май имам от кого да заемем въдица, но логистично ми е трудно да го уговоря, без да мъжът ми да разбере (защото освен всичко останало, целта е И да го изненадам, иначе нямам очаквания, че кой знае какво ще ми налови :mrgreen:). Вероятно въпросът ми е наивен, но всякакви въдици ли стават за морски риболов?

Аватар
баш майстора
Мнения: 4726
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 714 пъти
получил Браво: 527 пъти

Re: Оборудване под наем

Мнениеот баш майстора » Вто Юни 05, 2018 10:51

Nicole написа:по-скоро мислех в посока на магазини, които предлагат оборудване за тест срещу заплащане например.

Никой в България или Гърция не предлага такава услуга, или поне аз не съм чувал да го прави. Ако "милото" никога не е хващал въдица в ръка, най-подходящия вариант е обикновен директен телескоп 4-5-6 метра от този тип:
http://www.fishingshop-pike.com/teleckopi-bez-vodachi/?sort=p.price&order=ASC
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."

Аватар
sleepwalker
Мнения: 1406
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 22:31
Риболов: Спининг
Местоположение: Шумен
дал Браво: 193 пъти
получил Браво: 185 пъти

Re: Оборудване под наем

Мнениеот sleepwalker » Вто Юни 05, 2018 11:29

Ако съпругът Ви няма никакъв опит и съответно не знае какво да прави, е много-много вероятно да не хване нищо, което ще го обезсърчи и ще го откаже от по-нататъшни опити за риболов. Разбирам и адмирирам желанието Ви да го изненадате, но много по-практично и трезво ще бъде да може да се подготви за риболова, поне от към информация от нета или консултация с приятели.
Относно такъмите - не вземам отношение, защото нямам опит в морския риболов.
Успех! :tup:
Мунчо написа: Кефалеца и особено дребно-средния костур се отличават с доста гейски нрав и понякога е нужно да бъдат провокирани с откровено деликатни воблери и блесни, за да предприемат действия, разтърсващи сърцата ни.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта