Страница 1 от 1

Сет от 3 пръчки.

Публикувано на: Сря Окт 11, 2017 19:02
от Христо Р.
Горе-долу начинаещ рибар съм и бих желал да ми предложите сет от 3 пръчки и 3 макари.

За сега съм си харесал 3 вида въдици и 1 макара. Макарата е FL YF 10000, доста хора ми казват, че не става а други обратното, според вас как е ?

Въдиците са FL Strategist, StarBaits omega 3 и Shimano Alivio dx, чудя се доста, дано ми помогнете :)

Re: Сет от 3 пръчки.

Публикувано на: Сря Дек 27, 2017 22:41
от Shonata
От ФЛ бягай далеч и като макари и въдици, от този клас фокуса са по добри и надеждни.
Не бързай, знам, че те сърбят ръцете, но по добре си купи нещо което ще ти върши работа.
В повечето случаи искаш всичко на куп после съжаляваш за грешния избор подаряваш и копуваш друго, много скъпо става.
Съвета, който мога да ти дам щом си начинаещ вземи пръчка и макара среден клас навърти с тях един сезон, но активен риболов имам предвид честичко. След това преценката какво ти трябва, ще е само твоя, но задължително в магазина да я пипнеш и усетиш не се лъжи да пазаруваш онлайн без да си пипал въдицата или макарата.
Дано съм ти бил полезен с нещо и наслука.
П. П. И аз бъх така исках всичко сега и веднага, след което подарих компромисите и се оборудвах сносно без да се изхвърлям.

Re: Сет от 3 пръчки.

Публикувано на: Пон Юни 11, 2018 20:03
от димитър1
Какво му е на ФЛ Стратегис ?
За макарите на ФЛ не мога да дам обективно мнение , но за пръчката Стратегис мога да кажа едно , ще счупят ушите на аливиото ,фоксове моксове стар байцеве майцове и тн. стратега струва 80- 90 лева , другите изброени са над 140 кинта и не могат да стъпнат на малкия водач на ФЛ стратегис . Пиша от опит ,няма модел пръчка на ФЛ да не съм ловил , ловил съм и с много маркови , много пари за нищо в ниския им клас. Но след като си начинаещ , стратега ще ти идва мааалко по твърд и ще трябва да се внимава при напъването на рибата .

Re: Сет от 3 пръчки.

Публикувано на: Пет Юни 15, 2018 11:21
от Boci
Стратегиста си е много хубава въдица, тънка бланка, 50мм водач, за тези пари няма конкуренция, дори и съпоставена и с по-скъпи пръчки. Вземи си на 3 части, по-удобна е за транспорт. За макара мога да ти препоръчам Риоби Екусима 8000. 500лв са 3 въдици и 3 макари. Риобито събира около 250м 0,32мм влакно, ако ти трябва да събира повече, гледай нещо друго с по-голяма шпула. За ФЛ макарите и аз нищо не мога да кажа, понеже не съм ползвал никога.

Re: Сет от 3 пръчки.

Публикувано на: Вто Юли 10, 2018 20:16
от nicky_and1
Аз съм с FL Exelent Carp 4.25 lb и макари FL YF10000. За пръчките ще ти кажа, че са големи дървета, но аз ходя само по Дунав и за там са направо чудесни... Така че, Стратегиста за язовири ще е добър избор, според мене....А макарите втори сезон не ги жаля и се държат екстра.... Който има лошо мнение за тях, сигурно преди това е ловил само с макари от 500 лв.... Ако бях на твое място бих се загледал и в макарите на Диамант....8000-10000 са по около 60 лв и после винаги можеш да ги продадеш....