Меню за откриването на сезон 2014-2015

Луд умора нема! Който мисли, че зимата е супер риболовен сезон, нека заповяда и да убеди и другите.
Бат Стан
Мнения: 10812
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 0:21
Местоположение: при пъстървите на Станкови бараки
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 50 пъти
ЛС/Мейл:

Меню за откриването на сезон 2014-2015

Мнениеот Бат Стан » Пон Ное 24, 2014 13:40

Понеже във Фейсбук се разговорихме с колегите къде ще откриваме сезона като удари първия лед и Контрата даде позивна ШПЗ, МБЗ, ГБЗ, ТЧЗ или което там, почнахме да обсъждаме менюто за откриването. В общи линии се спряхме на те това:


Уелкъм дринкс (питиета за добре дошли)
По канче греяна тетевенска сливова
(носете си канчета)

Студени предястия:
Парена туршия от червени камби, карфиол, морков, овкусена с целина, бахар, дафинов лист и цели скилидки чесън

Сланинка с кожичката, таман отпуснала, тънко нарязана
(всеки да си реже)

Пресен суджук 50% магарешко/ 50% свинско
(мек, таман потъмнял, поднесен на дебела дъска с препукана суха люта чушка, да не се мирише без защитни очила)

Сурова селска туршия със зелени домати, цели камби, моркови, краставички и дребни динчета от разтурянето на бостана

Подлютени варени яйца

Топли предястия
Мешан зарзават на скара
(дебело нарязан лук, тиквички, патладжан, чушка)

Претоплена студена пача в купичка от алпака
(с кубчета морковче, едро нарязан чесън, вари се до кипване)

Гореща джолан чорба
(от обезкостен свински и телешки джолан, с ориз и малко зелев сок в бульона)

Център на масата:
Мръвки на късове връз жар
(микс от врат, обезкостена плешка, насечени ребра – кой квото даде, с или без марината, пече се на вкус)

Пилешка пражола от бут с кожата
(с висок холестерол, за подрастващи и възстановяващи се от вирусни заболявания)

Студено пуешко от буркан
(пуешки бутчета, желирани с бахар, дафинов лист и розмарин)

Агнешки езичета и бузки, обезкостени
(със стрита люта чушка, поръсени със зехтин)

Патешки гърди на жар, алангле
(не се препоръчва за хора със слаби зъби или изкуствени ченета)

Чукани зурлички
(заварени в пикантен бульон, жарнати и нарязани)

Паприковани телешки бузки

Мезета
Шишчета от трътки

Препърлени мариновани свински ушички

Солени пилешки кожички

Плитка от плакнати и отцедени черва на жар
(с люспи морска сол и счукани чесън и чер пипер)

Маринован чесън от буркан

Арнаутски чушки
(да не се пипат очите след консумация)

Белени домати от буркан, щедро поръсени с праз лук, чер пипер и зехтин

Катък с печени чушки

Отлежало домашно козе и овче сирене

Десерти
Свински пръжки (джумерки) с лют пипер

Едро нарязан лук

Чушка Шипка със сол за топене

Баклава с шам фъстък

Претоплена домашна баница

Цедено краве кисело мляко
(всеки да си носи чорапогащник и да си го окачи да се цеди в началото на сбирката)
Клуб по спортен риболов "Балканка"

Аватар
Metodi
Мнения: 717
Регистриран на: Вто Яну 18, 2005 11:36
Местоположение: Sofia
ЛС/Мейл:

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Мнениеот Metodi » Пон Ное 24, 2014 15:03

Голям си :tup:
Master Fishing

Аватар
Boci
Мнения: 3851
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 35 пъти
получил Браво: 190 пъти

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Мнениеот Boci » Пон Ное 24, 2014 17:56

хахаха десерт - пръжки :lol:
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(0)
2011-2012(19) 2015-2016(11)

tzetzo62
Мнения: 27
Регистриран на: Нед Авг 24, 2014 15:33
Риболов: Всякакъв,но най вече плувка.

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Мнениеот tzetzo62 » Пон Ное 24, 2014 22:11

Направо да се покапеш!Супер си!

Valio Ludoto
Мнения: 164
Регистриран на: Пон Фев 18, 2013 18:19
Риболов: Тролинг, спининг и подледен
Местоположение: Мордор (София)
получил Браво: 2 пъти

Re: Меню за откриването на сезон 2014-2015

Мнениеот Valio Ludoto » Вто Ное 25, 2014 22:17

Ибреееее, Станиле :) Жеуезен си :)
ТЕАМ Master Fishing


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта