Мнениеот cerber » Пет Окт 05, 2007 23:41
На скара, колкото е по пресен, толкова е по гумен, ако щеш да го размажеш от бой. Ако преседи във фризера, една седмица, става по мек. Другия вариант е, да се свари предварително, но си губи вкуса (това последното, е според мен). Ще попитам някой специалист-кулинар, да ми каже, ако съществува някоя рецепта.
Жена ми, обикновенно прави октоподите на салата:
сварява ги добре, добавя суров лук, на тънки кръгчета, риган (защото в Гърция, няма чубрица), черен пипер и го обърква със зехтин и оцет (не лимон), най добре Ацето Балсамико и се яде студено.
Колкото е по голям октопода, толкова е по вкусен, като трябва да бъде, поне кило-кило и половина.
Също така го правят с макарони и на различни манджи, но жена ми спи и не мога да ти кажа подробности.
Тия дни, ще пусна накоя рецепта в "кухнята"
)><ۣ((((((((ºۣ< ڸ