Зимни блеснички
- mitioto
- Вносител
- дал Браво: 111 пъти
- получил Браво: 21 пъти
- Обратна връзка:
Re: Зимни блеснички
Евала, момци! Страхотни неща правите! Шапка ви свалям!
Илияне, ако решиш некога да се разделищ с 10-20 примамки -свирни ми! Мераклия съм да ги кръстим Цена - колкото ми кажеш
Поздрави
Илияне, ако решиш некога да се разделищ с 10-20 примамки -свирни ми! Мераклия съм да ги кръстим Цена - колкото ми кажеш
Поздрави
- maranzika
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 26 пъти
Мите,тъй както гледам досега ,то тая зима няма да ми трябват... Няма лед и тва си е.Шъ взема да ги метна у една кесия и да ти ги харизвам всичките,че поне някой да ги ползва.
Kentavar :
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
Ако си мислещ и коректен към заобикалящата среда риболовец, това хоби Спининга ще ти носи невероятно удоволствие и хармония.
- mitioto
- Вносител
- Обратна връзка:
То да ти кажа, аз на дупка не ловя, но като ги гледам тия клатушчици, кастмастерчета, мисля че ще ги кръстим всичко що пратиш от тоя сорт
Ако наистина си навит, ще ти пусна после л.с. с адрес, но от сега държа да се разберем, че си плащам всичко колкото си струва. Подарък ще е това, че си се решил да се разделиш с някоя от тях
Поздрави
Ако наистина си навит, ще ти пусна после л.с. с адрес, но от сега държа да се разберем, че си плащам всичко колкото си струва. Подарък ще е това, че си се решил да се разделиш с някоя от тях
Поздрави
Браво колеги много добре сте се справили много риби да хванете с тях.
Искам да попитам каква ламарина използвате за мормишките и дали капачка от консерва би свършила работа. Знам, че има голяма възможност да ръждяса, но знаейки как ги сея надали ще доживеят да ги видя ръждясали
Искам да попитам каква ламарина използвате за мормишките и дали капачка от консерва би свършила работа. Знам, че има голяма възможност да ръждяса, но знаейки как ги сея надали ще доживеят да ги видя ръждясали
- maranzika
Аз лично мормишка нивга не съм сътворявал...
Kentavar :
-
- дал Браво: 29 пъти
- получил Браво: 1 път
Принципо, ламарината за "мормишки" e с дебелина 0.2-0.3мм, или така нареченият латун. Според мен трябва да бъде от цветен метал (месинг, мед),такъв, че като го полираш с кече да не губи блясъка си, и да може да се задържа спойващата смес с куката. Пример: алуминиевата ламаринка от капачка за буркани (не на винт) е с подходяща дебелина, но не е подходяща за направата (според мен) на отвесни (зимни) блесни и мормишки. Много трудно се поддава на спояване между куката и формата на блесната/мормишката, а и въпросната ламарина не задържа блясък.anton_bg написа:Искам да попитам каква ламарина използвате за мормишките и дали капачка от консерва би свършила работа. Знам, че има голяма възможност да ръждяса, но знаейки как ги сея надали ще доживеят да ги видя ръждясали
Ако сложим на кантар "ЗА" и "ПРОТИВ" правенето на мормишки, везните ще наклонят в посока "ПРОТИВ"! Мормишката се прави по същият начин, по който се прави и отвесната блесна, с тази разлика, че мормата е миниатюрна (има голяма опасност да си изгориш пръстите с поялника, с киселината, отровните пАри при запояването на оловно/колаената композиция, и не маловажният въпрос- малката и фина кукичка- в следствие запояването- закалката и се губи, или се извърта в неподходящата посока). Да предположим, колега, че си отлял няколко мормишки, следва финото оформяне на "бълхата", полиране, лакиране с "тънък" лак, пробиване на отвор за влакното, без "мустаци" в двата края на отвора, така, че да не се среже влакното. Лесно, лесно, ама не е толкова просто-има си тънкости както на всякъде!
По тази причина, колега, ако искаш ме послушай, не си губи времето с глупости!
Бъдете здрави!
Думам ти "дъще" - сещай се "снахо"!
-
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
anton_bg написа:Браво колеги много добре сте се справили много риби да хванете с тях.
Колега,като се има прред вид ,че зимната блесна ,се ползва предимно за вертикално помпене или за риболов от лодка,не знам как гиanton_bg написа:Благодря за изчерпателния отговор, но под мормишка имах предвид зимна блесна
.сееш
Тука се вижда от колко дебела ламарина се правят,най вече от дръжките на малки лъжички за кафе,поне 1,5 до 2мм ламарина.най лесния вариянт,без запояване,само пробиване и готово.
http://www.youtube.com/watch?v=P1UN_hQd ... re=related
Инъче наистина ,както каза колегата ,месингова ламарина 0,5 до 1мм ,за да може лесно да се сгъва и лъска и лакира или да се никелира след запояване на кукичката.
Мормишката е съвсем друго нещо,съвсем други въдици и съвсем друга техника на риболов
- maranzika
А тва ми е новият шедьовър...(някой май трябва и за реклама да ми плащат)...
Ама рибките все още не я оценяват...
Ама рибките все още не я оценяват...
Kentavar :
-
А сега какво търсене на този елемент ще настане, не е истина!maranzika написа:А тва ми е новият шедьовър...(някой май трябва и за реклама да ми плащат)...
Илияне, ако контурите на новата ти отвесна блесна и със симетрични страни бих я използувал за прототип на лопатка на воблер! Да речем, някой без собствена игра, но пък туича му ще е неповторим
Бъди здрав, откривателю!
- С.Върбанов
- Риболов: и пържоли !
- Обратна връзка:
Пробвай с по голям цип от яке тип метълско/рокерско ефекта е ненадминат
КСР - Стара Загора
- maranzika
Ооо,и такива имам....piranqta написа:Пробвай с по голям цип от яке тип метълско/рокерско ефекта е ненадминат
А иначе това е от един несесер за училище на синковеца.
Иво,хич не разбрах идеята приятелю.... Явно съм прозд....
Kentavar :
- mitioto
- Вносител
- Обратна връзка:
Илияне, не спираш да ме изненадваш, приятелю!!!
Немам търпение да дойде пролет, та да пробвам подаръците дето ми направи!
Немам търпение да дойде пролет, та да пробвам подаръците дето ми направи!
- maranzika
То аз себе си изненадвам,пък ти си се притеснил за тебе.....mitioto написа:Илияне, не спираш да ме изненадваш,
Kentavar :
-
Илияне,maranzika написа:
за да стане ясно, какво исках да кажа в горния си пост?
Твоят нов "каст-мастер" най-напред го обезоръжаваш от вирбел-карабинка и халка-кука (тройна). След това го налагаш върху парче поликарбонат (lexan) или плексиглас и с чертилка очертаваш контурите на псевдо-блесната (по хоризонталната мислена линия). Изрязваш излишният материал (по начина, по който си изрязваш лопатките за воблерите) и от страната, която ще ти е от долу на воблера, правиш фаска (заклъгление), но не под ъгъл 45 градуса (както са лопатките на "ANTAX"), а под по-малък ъгъл, така, че да запазиш по-голяма част от теглото на бъдещата лопатка. Шлайфаш, най-напред с по-едра шкурка, впоследствие с по-ситна и накрая можеш да полираш цялата заготовка върху памучен или вълнен парцал. Движенията са ти точно такива, все едно шлайфаш с шкурка, без да си даваш зор, с НЕ голям натиск към парцала. (така правя лопатките за воблерите си).
Считам, отговорът ми да е внесъл пълна яснота по въпроса за "Прототип на лопатка за туичингов воблер".
Извинявам се на аФтора на темата, че изместих акцента в съвсем друга посока.
Оглеждайте се за подходящи и подръчни елементи, които могат да са Ви от полза в любимото ни хоби!
Бъдете здрави!