Прясно, рибно и вкусно . . .
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Правил ли с рибни кюфтета? Ако да, може ли рецепта? Аз правих, но ги смесих и със свинска кайма.
-
- Мнения: 1395
- Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
- Местоположение: Добрич
- дал Браво: 260 пъти
- получил Браво: 171 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
То верно , че сега е пости, ама пък и риба не винаги е блажно...
Поне салатка нещо, а ?

Поне салатка нещо, а ?
- баш майстора
- Мнения: 4792
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
- Риболов: Online
- Местоположение: София
- дал Браво: 816 пъти
- получил Браво: 560 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
bat.galin написа:То верно , че сега е пости, ама пък и риба не винаги е блажно...![]()
Поне салатка нещо, а ?
Твой човек се удави...
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- babydoctor
- Мнения: 15767
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 25 пъти
- получил Браво: 116 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
ivopopov написа:Правил ли с рибни кюфтета? Ако да, може ли рецепта? Аз правих, но ги смесих и със свинска кайма.
Абсолютно задължително, може и сланинка. Между другото най-добри стават от презряната слънчевка. Трябва да се прекарат 2-3 пъти през месомелачката, да обере костите. После лучец, ако е за тиган галета, ако е за скара - яйце...Може и нервозни да се направят, с настъргана люта чушка или пипер...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
-
- Мнения: 1395
- Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
- Местоположение: Добрич
- дал Браво: 260 пъти
- получил Браво: 171 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Зачетох се по-горе за едно вино и си давам сметка, че вече трябва да се е избистрило - това донякъде оправдава затишието в темата...
- babydoctor
- Мнения: 15767
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 25 пъти
- получил Браво: 116 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Да, повече бистро вино, повече мътни глави...Ма кво развитие очакваш бе, Бат, дойде времето на свинското...Е, за УСА-филите, пуешкото...Чакай да се изтрезнее след празниците, тогава ще скочат на леда и ще пражат костуретки, а ние ще мааме пръжки с лук. Весели празници на всички 

Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Вече задобрях с кюфтенцата, първият път не се получиха много добре, но днес направих отново и са мега вкусни. 

- Asio
- Мнения: 360
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 59 пъти
- получил Браво: 260 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Привет на всички кликващи и не-кликващи върху темата !
Рибарския празник мина чудесно. Да, мавруда е бистър, нищо, че по цвят прилича повече на петролен продукт отколкото на вино. Плющя го само от големи бокали. Напива жестоко и без странични ефекти, освен бели петна в паметта.
По семейна традиция, на масата, силен распер радваше окото и вкусовите рецептори. Всеки е ял и яде распер, но далеко не всеки е ял голям распер, а както не веднъж съм казвал "размера определя вкуса на даден вид риба.." Рибата беше адски вкусна. Използвам възможноста да благодаря на моя брат Иван-Козела, че в мое отсъствие не остави моята кутия с расперския комплект примамки да изсъхне в забвение. Напротив, сътворил ги е грандиозни касапници и смело ще вметна няколко снимки от неговите подвизи и трапезата в късия разказ.


Ето го и майстора на трофея.

Наложи се да я печем при познати в професионален конвектомат, защото нашата фурна не я събра

Вътре натикахме хайвера, който си беше част от нея и шепа лук.

Следва massacre-стил Козела

Снимката е нескопосана и въвежда в заблуждение, но покрай голямата бухалка са риби по кило и половина, две.

Тук е кулминацията от всички касапници, които няма да публикувам изцяло. Big-мама 5,600. Не мога да му затворя устата. Скъсва ме от подигравки. Нищо, че я избръмча с моята кутия. Те това ядохме вчера.

И за финал специални поздрави за човека, който ми подари тази Рапала, цанена за щуки с крайно нетипична и бавна за распери игра. Интересно ми е дали ще се досети ?

Само на Козела може да му хрумне да клати тази "спряла" за распери Рапала и да хване прилична риба. Голям калитко.
Със здраве момчета .
Рибарския празник мина чудесно. Да, мавруда е бистър, нищо, че по цвят прилича повече на петролен продукт отколкото на вино. Плющя го само от големи бокали. Напива жестоко и без странични ефекти, освен бели петна в паметта.
По семейна традиция, на масата, силен распер радваше окото и вкусовите рецептори. Всеки е ял и яде распер, но далеко не всеки е ял голям распер, а както не веднъж съм казвал "размера определя вкуса на даден вид риба.." Рибата беше адски вкусна. Използвам възможноста да благодаря на моя брат Иван-Козела, че в мое отсъствие не остави моята кутия с расперския комплект примамки да изсъхне в забвение. Напротив, сътворил ги е грандиозни касапници и смело ще вметна няколко снимки от неговите подвизи и трапезата в късия разказ.


Ето го и майстора на трофея.

Наложи се да я печем при познати в професионален конвектомат, защото нашата фурна не я събра

Вътре натикахме хайвера, който си беше част от нея и шепа лук.

Следва massacre-стил Козела

Снимката е нескопосана и въвежда в заблуждение, но покрай голямата бухалка са риби по кило и половина, две.

Тук е кулминацията от всички касапници, които няма да публикувам изцяло. Big-мама 5,600. Не мога да му затворя устата. Скъсва ме от подигравки. Нищо, че я избръмча с моята кутия. Те това ядохме вчера.

И за финал специални поздрави за човека, който ми подари тази Рапала, цанена за щуки с крайно нетипична и бавна за распери игра. Интересно ми е дали ще се досети ?

Само на Козела може да му хрумне да клати тази "спряла" за распери Рапала и да хване прилична риба. Голям калитко.
Със здраве момчета .
-
- Мнения: 1395
- Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
- Местоположение: Добрич
- дал Браво: 260 пъти
- получил Браво: 171 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Хубаво е станало, браво.
Специални поздрави и на теб.
пп. ако не бъркам, те тез рапали май бяха две, но не помня другия терминатор да е казвал нещо за нея

Специални поздрави и на теб.
пп. ако не бъркам, те тез рапали май бяха две, но не помня другия терминатор да е казвал нещо за нея


-
- Мнения: 9317
- Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 13:39
- Местоположение: СОФИЯ/ЯМБОЛ
- дал Браво: 100 пъти
- получил Браво: 151 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Asio написа:Привет на всички кликващи и не-кликващи върху темата !
Рибарския празник мина чудесно. Да, мавруда е бистър, нищо, че по цвят прилича повече на петролен продукт отколкото на вино. Плющя го само от големи бокали. Напива жестоко и без странични ефекти, освен бели петна в паметта.
По семейна традиция, на масата, силен распер радваше окото и вкусовите рецептори. Всеки е ял и яде распер, но далеко не всеки е ял голям распер, а както не веднъж съм казвал "размера определя вкуса на даден вид риба.." Рибата беше адски вкусна. Използвам възможноста да благодаря на моя брат Иван-Козела, че в мое отсъствие не остави моята кутия с расперския комплект примамки да изсъхне в забвение. Напротив, сътворил ги е грандиозни касапници и смело ще вметна няколко снимки от неговите подвизи и трапезата в късия разказ.
И за финал специални поздрави за човека, който ми подари тази Рапала, цанена за щуки с крайно нетипична и бавна за распери игра. Интересно ми е дали ще се досети ?
Само на Козела може да му хрумне да клати тази "спряла" за распери Рапала и да хване прилична риба. Голям калитко.
Със здраве момчета .
Радвам се да те видя в добро здраве брат , весело посрещане на коледа и нова година ако не се сбараме някъде на теб и семейството ти !
- babydoctor
- Мнения: 15767
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 25 пъти
- получил Браво: 116 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Ами...пържи се. Най-добре е по дунавски тертип - овалян в царевично брашно и в свинска мас. После мажеш или топиш в скълцан чесън...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта