Прекрасна нимфа, Док. И много приятна техника. Благодаря за споделеното.
п.п.: Тази нимфа няколко пъти беше спрягана тук в темата, но за първи път я виждам и то SBS. Супер е.
= = = = = = = = =
Аз пък си заприходих два вида хеви метал джунджурийки от Ники и Марин, че да ги видя що за чудесии са. От Heavy body имаше само медни и златни. От Tungsten Thorax пък имаше само сребърни и златни. Та взех от двата най-малки размера и от двата вида - 2.4 мм и 2.8 мм.
Тораксите, сравнени визуално като размер, почти не се отличават за размер 2.4 мм и за 2.8 мм. Разликата в дължината е няколко десети.
Като грамажи, разликата също е незначителна.
За 2.4 мм Tungsten Thorax:
За 2.8 мм Tungsten Thorax:
При Heavy Body e аналогично.
Минимални разлики в рамките на няколко десети по дължина:
И при грамажите:
За Heavy Body 2.4 мм медни.
За Heavy Body 2.8 мм златни.
За Heavy Body 2.8 мм медни.
Следващата стъпка беше, да се справя с монтажа им върху куката - да са центрирани спрямо рамото на куката и да са здраво закрепени.
Най-напред пробвах по линията на най-малкото съпротивление - директно закрепване върху рамото на куката с подложка от конец и лепене с моментно лепило, директно върху менгемето. Ама вместо малко съпротивление се оказа голямо
. Поне пет пъти изпусках телцето на земята и го търсих поне 15 мин. Накрая го залепих, но го килнах леко странично.
Така не ми хареса да монтирам телцата и реших да си спретна една малка джаджа за лепене на телцата. Изключително проста, като решение, но ми свърши чудесна работа. С нейна помощ могат да се подготвят предварително телцата с куките и после - каквото душа ти иска - връткаш като моделчета мухи.
Материалите за джаджата:
1. Винена тапа от изкуствен корк (нещо като пенополиуретан);
2. Две тънки стоманени игли за шиене.
3. Съответния размер Heavy Body - за шаблон.
Инструменти за изработката на джаджата:
1. Поялник.
2. Малки клещички.
Време за изработка на джаджата:
Около 2 мин./джаджа за съответния размер Heavy Body.
Готовите джаджи за Heavy Body 2.4 мм и 2.8 мм.
Монтаж на хеви боди върху рамото на куката:
Залепване на куката към хеви боди хлавата.
В готовност за поредния модел нимфа.
Спретнах си пробно и три нимфички - на Jig куки ха Хендс / #16:
Ами, харесаха ми телцата. Остава да ги тествам в бърза вода.