Гълъбов тор
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Гълъбов тор
Днес си взех един чувал гълъбова тор. Да му мислят бабушките и морунажите, като го приготвя. Иначе е голяма смръдня.
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Крики, щом си мераклия за гълъбов тор, сподели за какви риби го използваш и как го приготвяш. Аз знам че е номер 1 за бабушка, но съм го ползвал есенно време за скобар на троха и пролетно време за морунаж, примесен с галета и пръст.
А твойта рецепта?
P.S. Април като тръгне морунажа по Струма ще пусна пост. На доста хора съм се обещал от форума за среща.
А твойта рецепта?
P.S. Април като тръгне морунажа по Струма ще пусна пост. На доста хора съм се обещал от форума за среща.
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Значи аз лично съм ползвал гълъбова тор специално при риболова на бабушка. В захранката слагам понякога до 40-50% от количеството. Но съм забелязал че сложа ли от нея - само яки бабушкери излизат. Т.е. обикновено с нея отсявам дребосъка. Още нещо - чул съм че най-хубава е пресната тор от питомни гълъби, които са хранени със зърна (пшеница, ечемик и т.н.) и такава съм ползвал, така че ако твоята е от некакви диви гълъби не знам колко ще е ефективна.
А ето я и моята (лична) рецепта за бабушка (смея да твърдя много ефективна) в язовир:
• 30% пресна гълъбова тор (от питомни гълъби най-добре)
• 20-25% препечена галета от кората на хляб (сам си я правя и само от кората на хляба - най-добре от заводски)
• 15% прясно изпечен ситно смлян коноп (семето) - побърква бабушката
• 30% готова българска захранка - аз предпочитам от тези на Рекорд
• до 5% пинки
Ако не стават добре топките и малко почва слагам
А ето я и моята (лична) рецепта за бабушка (смея да твърдя много ефективна) в язовир:
• 30% пресна гълъбова тор (от питомни гълъби най-добре)
• 20-25% препечена галета от кората на хляб (сам си я правя и само от кората на хляба - най-добре от заводски)
• 15% прясно изпечен ситно смлян коноп (семето) - побърква бабушката
• 30% готова българска захранка - аз предпочитам от тези на Рекорд
• до 5% пинки
Ако не стават добре топките и малко почва слагам
Fish friendly
kriki, сигурен съм, че го знаеш магазинчето по пътя към Владая на бул. Борис III, като си тръгнал към Перник е вляво. Там редовно има такова нещо, и никога не съм виждал някой да купува. Но все пак е на пликове, та ако искаш големи количества не знам, но всеки път като минавам и има.
Тая краста начесване няма!
- kalinanimal
- Мнения: 976
- Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 21:30
- Местоположение: Младост 4 :)
- kriki
- Мнения: 1539
- Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
- Местоположение: София
- получил Браво: 3 пъти
Само 1 далаверка да ви кажа, ако тази тор която имате е стара, няма аромат и т.н. можете да я сложите на пара за малко да поомекне и да си пусне аромата, дори може да се накисне с малко вряла вода. Друг е въпроса че ще ви изгонят от вкъщи ако го направите в присъствието на любимата, аз винаги дебна да няма никой около мен като си готвя за рибите, че иначе става страааашшшно.
Другото нещо - за галетата от хляб Добруджа - типов:
Взимате няколко хляба, може и стари и само кората обелвате. Начупвате я на парчета и подрждате в плоска широка тава. изпичате я добре във фурната, но да не прегаря, до кафяво-златисто, първо от към средата,после откъм коричката. после я меляте в кафемелачка и някоя друга машинка и става най-добрата (кафява) галета за риба, може в всякакви захранки да се слага до към 30%. от среадата на хляба можете да си нправите също галета за уклей - супер е.
Другото нещо - за галетата от хляб Добруджа - типов:
Взимате няколко хляба, може и стари и само кората обелвате. Начупвате я на парчета и подрждате в плоска широка тава. изпичате я добре във фурната, но да не прегаря, до кафяво-златисто, първо от към средата,после откъм коричката. после я меляте в кафемелачка и някоя друга машинка и става най-добрата (кафява) галета за риба, може в всякакви захранки да се слага до към 30%. от среадата на хляба можете да си нправите също галета за уклей - супер е.
Fish friendly