Abu Garcia Big Game 5600CL Rocket Baitcast Reel ???

Има шпула, има бигел, че и аванс се намира, що е то?
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

Abu Garcia Big Game 5600CL Rocket Baitcast Reel ???

Мнение от Жичката »

Abu Garcia Big Game 5600CL Rocket Baitcast Reel

Perfect for catching your favorite saltwater species like catfish and striper, this reel is great for big game fishing in any body of water. Look forward to fast, powerful retrieves with its thumbar-free spool. Has 3 ball bearings, 6.3:1 gear ratio.


КОЛЕГИ МНОГО МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!!!
Ако някой има поглед над този мултипликатор нека ми драсне
щот смятам да си го купувам струва 51 долара,струва ли си парите???
посъветвайте ме за някой друг по добър модел ако знаете ама да не е
много скъп.Благодарско на всички!!!

Изображение


Изображение
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Това там дето го пише BIG GAME е малко пресилено.Ползваш ли го за дано или за средноголеми рибки става,но за сериозен риболов е малка.Качественна изработка,добри материяли способни да държат с години даже и на соленоводен риболов.За парите си заслужава,но и зависи за какво ще я ползваш.Ако гониш нещо по-голямо от 10 килограма,забрави за този модел и се огледай в нещо от по-грубия клас макари.
Go BIG or Go Home!
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

Мнение от Жичката »

Пен я ми препоръчай модел от щатите и в кой голем магазин го има че сега сестра ми си идва от там та да ми го донесе!!ама да нее= много скъп

тва нема ли от 10 нагоре да лови?????напрао ме шашна
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Аз пак да питам-какво ще дърпаш с макарата???

На тая диаметъра е по-малък от ширината на цигарена кутия.Ти сметни диаметъра на шпулата,а и какви шайби на аванса могат да сложат там.Като гледам тая в нас/не е моя/дръжката и е около 2.5-3 см дължина,а на макарите които аз ползвам е поне 15.Аз знам,че моите не са критерии,но с тях ловя от 3 килогръмови до.......
За сериозна риба няма да е подходяща,няма да имаш достатъчно аванс за да я спреш и достатъшно здрава и голяма дръжка за да я дръпнеш.Ако е за шаранчета и подобни нямаш проблем,но гониш ли тежки риби няма да е това което ти трябва.

Тук тия макари ги ползват за данен риболов или са ловене на стръв.На дано може да ти удари 3-6 килограмова риба или 10-20 килограмов халибут/нещо като калкана/.Там няма голяма борба и няма как да ти избяга или да се закачи някъде,а и дръпнеш ли го 10 метра и се е изцаклило вече.Аванса не е нужно да е прецизен и здрав или да имаш много влакно-лови се на 30-80 метра дълбочина.

Сравни показателите на аванса на тази макара и която и да е от червените или даже черните ПЕНН и ще видиш разликата.Не съм ги проверявал и на тежина как са,но като го гледам това малкото и ако го сравня с което и да е друго мулти сам сигурен,че е поне 4 пъти по-леко.Ти си сметни кое за какви натоварвания е правено и кое ще издържи на напъна.

Макарата я има на EBAY за около 35$ ако имаш късмет и то по-горния модел-6100,като нови са.Кажи за какъв риболов става въпрос за да ти дадем някоя идея какво да си поръчаш,но е добре и на сестра си да кажеш за какво ще я ползваш та да видим какво ще я посъветват в магазина.Може и да сбъркаме нящо ние.
Go BIG or Go Home!
Аватар
Майстор Саки
Мнения: 4277
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
Риболов: heavy spinning
Местоположение: на р. Дунав около Свищов
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 10 пъти

Мнение от Майстор Саки »

Жица, тоя Rocket е спинингов модел. Виж, че е и с двойна дръжка, която има сравнително късо рамо. В същото време е доста бърз - над 6:1. Тва мулти събира някъде около 100 м 0.30-0.35, така че имай го предвид. Просто не е направено за риболов на тежко, а за мятане на блесни, воблери и всякакви подобни джунджурийки и предполагам прекрасно би вършило тази работа /стига да не ти пречи, че е модел за дясна ръка/. 51 долара се ядва като цена за нов екземпляр /може и по-евтино да бъде/, а и дано наистина да е made in Sweden... :D

Make Love & Ribolov!

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

Мнение от Жичката »

да ве верно е за дясна ръка бре!! не бех обърнал внимание:)
Ами Пен виж са аз ако фана една кат твойте риби и сигурно ще се прославя в българия:(в мойта риболовна практика най голямата ми риба е сом 4.4 килограма:)
ама едва ли ще хвана риба над 20 кила
треа ми за сом по принцип ма кот дойде нали знаеш кат не ще сома
ще влача за бела и така тука сладководните язовири и езера не са дълбоки например искъра е 20 25 метра до стената може и повече да е
та ако перна ено 0.45 плетено нема ли да върши работа?за сладководен?
препоръчай ми неква макара за риби не повече от 50 кила от твоите
дай да купя една от тебе ше я пратиш с наложен платеж на сестра ми
аз не държа да е нова а да е свястна ти нали имаш много продай ми най-"нежната си"
П.П. АКО ЗНАЕШ КАК ИСКАМ САМО ДВА ТРИ РИБОЛОВА С ТЕБЕ ДА НАПРАВЯ МА УВИ НЕМА ДА МЕ ОГРЕЕ ВЕЧЕ И ЖЕНА МИ ТЕ ПОЗНАВА:))
ТИ СИ МИ КУМИР ДА ЗНАЕШ ТУКА НИЕ САМО СЕ ЕБАВАМЕ С НЕКВИ РИБКИ НЕМА БИГ ГЕЙМ ФИШИНГ АМА ХИЧ НЕМА:((
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Penn 500L @ $52.95 Here's a standard. The Penn 500 is probably one of the best values in the market. The 500 series feature a quick take down design, allowing you to exchange spools of line quickly and efficiently. Okay, so what's the downside...there are two compromises from these reels. First, using light line 12-15 lb. may pose a problem with line getting stuck between the spool and sideplate, it's a nasty habbit. Secondly, you get bushings not bearings. That's why Accurate has built a booming business. You really do get what you pay for, but you can upgrade!

The Jigmaster is a dandy product, but when you step up to the GS series you really do gain a lot (4 bearings, faster retrieve, tighter tollerance for light line use and durability...). You should expect to get something for your money when you spend more for a reel, and that's the case. But, the Jigmasters allow you to upgrade as your needs progress. That makes this a great starter reel, or basic equipment for a fishing dabbler.

Features: HT100 drags, right side take-down, black anodized aluminum spool, counter balanced handle with non-slip soft grip knobs, star drags, clicker...(Jigmaster 500 @ 275/30lb, 4:1 ratio, 22 oz.; 501 @ 500/12 [20 is a lot more realistic] 4:1, 20 oz.



MODEL LINE CAPACITY
GEAR RATIO WEIGHT
PRICING
Jigmaster® Series Specifications
500L 275/30
250/0.55 4-1 22
620 $54.95
Squidder® Series Specifications
140L 350/20
320/0.45 3.3-1 18
510 $69.95
Surfmaster® Series Specifications
Left hand version available on 500L and 140L.


Вземи си един ПЕНН 500 L.Стои добре на пръчка за влачене,по корабчетата го ползват за ловене на туни с жива стръв както и за дано,замята добре,не е тежка,здрава и проста макара и не е много скапа.Аз съм писал някои неща за тоя модел.Има го навсякъде и не му мърда цената много.Има го на снимка някъде тук,ако не се лъжа е в раздела макари.Нека все пак сестра ти попита за модела и да ти каже какво са и обяснили в магазина.Сигурен съм,че няма да съжаляваш.Става са всичко,освен за спининг.
Go BIG or Go Home!
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Поразгледах какво има за тая цена и намерих е тия.Гледах ги и в магазина и смятам,че която и да избереш ще ти върши работа.Стават за дано,влачене,а с добра пръчка можеш и да замяташ на 100+ метра стръв не по лека от 50 грама.Поразгледай из нета точно за какво става въпрос,но която и да е от тия е много по подходяща за твоя тип риболов.

http://www.huntingfishinginc.com/pengenpurree.html


Абуто е дълго 7 и широко 6.5 см.Тия повечето са с 1-1.5 см по-дълги и с 0.5 см по широки.За големи сомове смятам,че ще е зор/никога не съм хващал сом/,но ако вземеш нещо по-голямо няма да е удобна за замятане на лека стръв,ще тежи 2 пъти повече и е поне още 15-20 $ отгоре на тия цени.

Ако няма да замяташ на повече от 50 метра и ще влачиш главно с нея или стръвта ще е поне 200 грама можеш да вземеш и ПЕНН 112H.На нея можеш да и сложиш и 25 килограмово влакно,но гониш само добичета с нея.Доброто на макарата е,че на много места я продават в комплект с пръчката за около 100 $.Лошото е,че пръчката е 180 см едно парче и сестра ти ще ти тегли една майна ако трябва да я влачи тая гега по разни летища,а и пръчката става само за влачене,тежко дано от лодка или риболов с хвърчило.

Другата макара е 320 GTI,но там вече говорим за голям басамак което е кофти в твоя случай,но цената е същата-100$ с пръчката.

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... t&v=glance

Мойто комбо беше 130$ като само пръчката е 100 или макарата 125-130$ по магазините.Преди 2 месеца видях пръчка като мойта за 40$,а вчера макара 113h за 90$.Нека да се поогледа сестра ти за някое намаление,но поне и кажи какво да гледа.Избереш ли нещо по яко от тия по-горните ще ти трябва сериозна пръчка.Можеш да поразгледаш какво има и в EBAY ако сестра ти има време за чакане.













ГРЕШКАААААА не гледай в EBAY за 500L,че в момента има една на 30 години модел зае...а в някои magazin.Чисто нова е и като я гледам е същата с тая която ползваме ние.Остават 4 дни и засега е на 20$. :wink:
Go BIG or Go Home!
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

Мнение от Жичката »

Благодаря ти написах и за модела 500 Л да видиме ко ше ми донесе в крайна сметка:)Ами сома ако е голям си е като марлината за нас българите ,дава много як отпор в самото начало и след около 2-3 часа мъки и тестове на нерви и такъми иде до лодката окротен ,аз такъв не съ хващал но ми е разказвал човек дето е хващал и като е дошъл до лодката която е била малка за по сигурно го е гръмнал в главата с пушка:)развалил е трофея ма страх си е да знаиш 2.20 дълга риба си е страшничко:)))
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

ОЛЕ МАМО.Малка лодка и пушка в нея.Другия път да му забоде една летяща кука в долната jюка и да го мори още,а не да го гърми така лошо,че за нас ептен няма да останат добичета.С ПЕНН 500 малко ще ти е трудно да го дръпнеш това,но поне имаш шанс.Късмет с макарата и като я пробваш напиши как е.

За начало е добре да тренираш замятане с нея на празен паркинг.Малко старо влакно и килограм гайки за тежест ще ти свършат работа.След 2-3 часа сложи макарата на една 3.50м пръчка и пробвай със стотина грама олово къде ще го заметнеш.Само не забравяй после,че има и спинингови модели макари по магазините. :wink:
Go BIG or Go Home!
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

Мнение от Жичката »

искам да имам една въдица и макара дет да знам че от нашенски риби нема да се счупят въдицата вече я имам .Обаче макарата и стар немски мултипликатор не му знам марката че се беше изтъркала купих ги двете на старо>>>ги прегазих на заден ход с колата въдицата издържа но макарата се прцака от секъде:((за тва са ше се набутвам здраво!!!
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
PENN
Мнения: 4833
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:29
Местоположение: San Diego CA
получил Браво: 8 пъти

Мнение от PENN »

Жица е такава е макарата която чакаш.Тая не се вижда точно кой модел е,но разликата между трите модела не е голяма.Ей такива риби ти пожелавам да дърпаш с нея.Сложиш ли я на някои колец над 3 метра ще можеш да замяташ и по над 100 метра с нея.А сега спи спокойно,че няма риба която да ти се измъкне/или поне не заради макарата :wink: /

http://www.grupposiluro.it/Album/Images ... siluro.jpg
Go BIG or Go Home!
Жичката
Мнения: 309
Регистриран на: Пет Авг 25, 2006 8:25
Местоположение: Велинград
Обратна връзка:

Мнение от Жичката »

хубава снимка:))
http://www.bgdiagnostica.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Стара риба няма :)
Публикувай отговор

Обратно към “Макари”