яз. Жребчево

Риболовен атлас на водоемите в България.
gorkata_petrov
Мнения: 26
Регистриран на: Нед Фев 11, 2007 13:37
Местоположение: PLOVDIV

яз. Жребчево

Мнение от gorkata_petrov »

Никога не сам ходил на този язовир.Колеги,насочете ме кьм някои хубави за риболов места и как се стига до тях.Предварително благодаря



Написано от krasi.ko:

8)Здравей колега аз имам удоволствието да се родя и да съм живял в близост до този прекрасен язовир,в малкия град Гурково.Язовира се намира в подножието на Стара планина и пресича полите на Средна гора в язовира се срещат почти всички видове мирни и хищни риби,водоемът е с спецефичена сруктура на дъното състояща се предимно от пясъен нанос което способства за чистотата и бистротата на язовира,удобен за всякакъв вид риболов с всички видове риболовни техники :!: :!: :!: Основните маршрути за достъп до язовира за теб са 2 .
1.Пловдив-Ст.Загора-Нова Загора,преди да влезеш в Н.Загора се отбиваш на ляво по пътя за В.Търново-Русе,минаваш през с.Асеновец ипрехвърляш прохода Курт кая след спускането се озоваваш напървото най-посещавано място Жребеца,има мотел и заведение за хранене макар че май по скоро сие жив бардак с проститутките и др. там подробности но за по едно кафе или нещо за хапване става.След Жребеца в посока север следва западното крайбрежие на язовира до самото с.Паничерево с много хубави места,след самото село също има възможност за достъп до язовира но основно по черни пътчета по които не гарантирам проходимоста им.Пътят след с.Паничерево продължава към гр.Гурково като по между тях се намира така нареченият Римски мост доста осъждано на последък място,по-нагоре по пътя се стига до надлеза за подбалканската линия София-Бургас,като се стигне до са мия надлез се завива на дясно и се тръгва в посока изток към Бургас,всяко черно пътче отклоняващо се към язовира има достъп до него като са проходими през цялата година заради каменистата сруктура на почвата.Този маршрут продължава до надлеза за гр. Твърдица,където се излиза до изоставеното с.Запалня :wink:
2. Пловдив-Карлово-Казанлък по посока Бургас до надлеза на гр.Гурково имаш достъп от надлеза към Жребеца и с.Паничерево в посока Нова Загора на юг. И в посока изток северната част която съм описал по горе сле като се качиш на надлеза
3. Пловдив-Ст.Загора-Нова Загора след като се влезе в града все направо в посока за Сливен до светофара хвашаш посока с.Баня в селото тръгваш за стената на язовира,пътят е асвалтов като стинеш до ствната има бариера и хижа и достъп до язовира от източната му стра на по черни насипани с баластра пътчета и хубави и дълбоки заливи удобни за риболов :wink:
8) За сега чао,надявам се да съм бил полезен ако има колега с по добра информация нека да допълва 8) Късмет имного :fish4: :fish4: :fish4: :fish4: :fish4: :fish4: :fish4: :fish4: :fish4: :fish4:






Колеги, нарочно не съм изтрил тази тема, макар че така, както бе зададена, не отговаряше на изискванията на подфорум Маршрути. Надявам се, че хубавото описание на колегата krasi.ko ще даде началото на изчерпателна и полезна тема, посветена на един от най-хубавите язовири в България.

Майстор Саки
jororib
Мнения: 277
Регистриран на: Чет Яну 25, 2007 14:28
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от jororib »

Колега много благодаря за прекрастната тема,много се изкефих да я прочета .
Имам сомо едно питане:ако можеш да посочиш евентуалните места за преспиване.Аз обикновено ходя семейно и бардака нещо ни ми се нрави.Ако има тихи и чисти местенца моля посочи ги.
Miro Ni4ev
Мнения: 660
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 14:35
Риболов: шаран
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

Привет колега, за да не товаря темата ще пусна само няколко линка с наши риболови на яз.Жребчево, предполагам така ще се помогне да се синтезира инфото за този прекрасен язовир.

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=8504

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 12&start=0

http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=2443

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=12380

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=12486
jabara
Мнения: 34
Регистриран на: Сря Апр 12, 2006 13:35
Местоположение: sofia

Мнение от jabara »

Като няма риба и жабата е риба
krasi.ko
Мнения: 661
Регистриран на: Сря Юли 05, 2006 21:15
Местоположение: Стара Загора
получил Браво: 1 път

Мнение от krasi.ko »

8)Ето това е за Жребчево :wink:
Луд умора няма само се поти и вика давай още
Публикувай отговор

Обратно към “Маршрути”