Захранка специално за шаран?

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
Spidy
Мнения: 276
Регистриран на: Чет Мар 31, 2005 12:18
Местоположение: Uk,London,София,Видин

Re: Захранка специално за шаран?

Мнениеот Spidy » Чет Мар 31, 2005 14:47

Fenix написа:Ако някои може да ми каже добра захранка за шаран (по вазможност спецално за него :D ) при домашно условия ще сам му много благодарен :lol:

Впреки че сам последния регистриран, реших да не стоя безучастен и да дам моето скромно мнение. :o Напълно сам сагласен че царевицата си е класика в улова на шаран, но тука е и тънкия момент аз винаги използвам млечава царевица и си я режа директно на водоема така запазвам изцяло сока и свежеста и.До сега никога не сам използвал стара царевица, тъй като имам достатачно приготвена от миналата година до застъпването на новата реколта :D Един съвет след наразването може да добавиш малко анасон за по добър ефект или някоя друга течна добавка в зависимост от навиците на шаранът в твоя край. :D :D :D НАСЛУКА



svezhen slavov montreal c
Мнения: 23
Регистриран на: Пон Апр 04, 2005 6:45
Местоположение: montreal canada

шаранско меню

Мнениеот svezhen slavov montreal c » Нед Апр 10, 2005 8:48

никой нищо не казва за ечемика а варения ечемик с малко царевица вътре е нещо на което никой уважаващ себе си шаран не може да устои говорим за риболов на леко разбира се ако е за дъно захранката е по различна скоро ще пусна и снимково доказателство за нейната ефикасност обаче трябва първо да прехвърля снимките на диск че сега нямам много време аиде на слука и се подготвяите че момента на истината наближава Шаро е гладен


Свежен Ако една работа пречи на риболова...
оставяш работата

Аватар
kriki
Мнения: 1521
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
Местоположение: София

Мнениеот kriki » Нед Апр 10, 2005 9:48

1 малък но много ефективен джокер при риболов на шаран на плувка (ваглер) на царевица: Винаги белете зърното от люспата - резултата е невероятен, особено когато се лови на млечната царевица. 8)


Fish friendly

Dimitar
Мнения: 14
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 2:29
Местоположение: Kocani Makedonija
ЛС/Мейл:

Мнениеот Dimitar » Нед Апр 10, 2005 17:17

As ne bi ti predlozil stara zarevica zasto s nea mozes da loves dva do tri dena sled toa sarko shte osete ce tqa hrana ne mu gode i ste si zamine od mestoto.Ako loves na leko naj hubavo ti e vareno zito ili sveza mlecna zarevica.As imam recept i za edna testena hrana maq na makedonski e ako iska nekoi ste napisa mai ne znam dali se shstite imena na sastoikite.Pzdravi!


Catch & release

Аватар
kalinux
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
ЛС/Мейл:

Мнениеот kalinux » Нед Апр 10, 2005 19:33

Dimitar написа:As imam recept i za edna testena hrana maq na makedonski e ako iska nekoi ste napisa mai ne znam dali se shstite imena na sastoikite.Pzdravi!


Давай колега, чакаме... :D



Гост

Мнениеот Гост » Нед Апр 10, 2005 20:43

3 % parceta od hlab (mesan od sredinata i korata)
2 % stara zarevica melena
1 % corn-flakes
1 % brasno od kartofi (Pire)
1 % brašna od kestena
1 % brasno od konopie
1 % brasno od melen lan

As go namerih tova na ribeiribolov.com i dava uspeh tozi period.



Dimitar
Мнения: 14
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 2:29
Местоположение: Kocani Makedonija
ЛС/Мейл:

Мнениеот Dimitar » Нед Апр 10, 2005 20:47

Anonymous написа:3 % parceta od hlab (mesan od sredinata i korata)
2 % stara zarevica melena
1 % corn-flakes
1 % brasno od kartofi (Pire)
1 % brašna od kestena
1 % brasno od konopie
1 % brasno od melen lan

As go namerih tova na ribeiribolov.com i dava uspeh tozi period.

Zaboraih da se potpisam :lol:


Catch & release

Аватар
kalinux
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
ЛС/Мейл:

Мнениеот kalinux » Нед Апр 10, 2005 23:13

Димитре, тази рецепта като подхранка ли да се използва или да се направи като тесто, с което да се лови? Конопът и ленът пекат ли се или направо се мелят?



Аватар
kriki
Мнения: 1521
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
Местоположение: София

Мнениеот kriki » Пон Апр 11, 2005 10:00

забравил си да сложиш и по една нула след процентите, ма се схваща иначе де - разбирай -(%=части)

Нулата се съкращава, много практично :idea: :wink:


Fish friendly

Dimitar
Мнения: 14
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 2:29
Местоположение: Kocani Makedonija
ЛС/Мейл:

Мнениеот Dimitar » Пон Апр 11, 2005 18:12

kalinux написа:Димитре, тази рецепта като подхранка ли да се използва или да се направи като тесто, с което да се лови? Конопът и ленът пекат ли се или направо се мелят?


As q ispolzvam kato zahranka samo zasto ima golqmi casti kato hlab i corn-flakes i ne moze da se zamese hubavo testo a konpot i lent se meleni kato brasno.Pozelqvam ti uspeh!


Catch & release

Аватар
kalinux
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
ЛС/Мейл:

Мнениеот kalinux » Пон Апр 11, 2005 21:06

Колеги, рецептата на Димитър много ме заинтересува. Нека някой да обясни как изглеждат Corn-flakes и картофеното и кестеновото брашно откъде могат да се купят. Предполагам, че вместо хляб мога да използвам печена галета.



Dimitar
Мнения: 14
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 2:29
Местоположение: Kocani Makedonija
ЛС/Мейл:

Мнениеот Dimitar » Пон Апр 11, 2005 21:21

Corn-fleks tova ima v sekoj prehramben magazin tova go ispolzvat i horat za hapvane shsto taka i kartofenoto brasno v Makedoniq go kazvat PIRE a tuk ne znam mai i takova ima v prehramben magazin a za kostenovo brasno ne znam. A mislam ce ti e pohubavo da ispolzvas hlab ima po-golqma efikasnost.


Catch & release

Аватар
kriki
Мнения: 1521
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
Местоположение: София

Мнениеот kriki » Пон Апр 11, 2005 21:33

и кестеновото брашно откъде могат да се купят.
Не е кестеново брашно а костно брашно (трупно), което го забраниха попринцип. Все на такива забранени неща кълвът тия риби бе.


Fish friendly

Аватар
kalinux
Мнения: 3323
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
ЛС/Мейл:

Мнениеот kalinux » Пон Апр 11, 2005 22:02

Е, значи съм в играта. От миналото лято се чудя какво да го правя това костно брашно. Ама то много смърди... ъъъ....



Dimitar
Мнения: 14
Регистриран на: Нед Апр 03, 2005 2:29
Местоположение: Kocani Makedonija
ЛС/Мейл:

Мнениеот Dimitar » Пон Апр 11, 2005 22:48

Kolegi mai mislam deto ne sme se razbrali :) .Tova brasno za koeto kazvate che e zabraneto i smrdi tova e nekoe drugo brasno,a tova brasno za koeto vi kazvam se pravi od kostan taka go kazvame nie, a na blgarski ne znam kak se kazva,tova e plod raste na drveta i lugeto go ispolzvat za hapvane moze da se vari ili pece.

Shte se razberam s edin kolega koito znae makedonski ste vi pisa kak se kazva.Pozdravi!


Catch & release


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 и 0 госта