интересувам се как се съчетават различните аромати в една захранка-имам напредвид,че ако забъркаш нещо като това:жито,бисквитена галета с аромат на ванилия,сухар,кюспе,ако прекалиш с водата може и някакъв вид брашно...и т.н.
та сами по себе си ароматите на отделните съставки са перфектни,но дали съчетани толкова много нямат отрицателен ефект
съчетание на съставките
-
- Мнения: 133
- Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 0:49
- Местоположение: враца
Разбира се че има значение.Ето ти един начин на захранка.
1основна захранка (примерно с ванилия)
2 пълнеж (хляб,галета ,жито за по голямо количество без да е ароматизирано)
3 боя (примерно жълта за платика)
4 ароматизатор(ванилия)като можеш да добавиш стърготини шоколад (кокос)
5последно добавяш когато ти е готова захранката (достигнал си гъстота прекарал си я през ситото ) бял или пинки може и кълцан земен или торен червей.
1основна захранка (примерно с ванилия)
2 пълнеж (хляб,галета ,жито за по голямо количество без да е ароматизирано)
3 боя (примерно жълта за платика)
4 ароматизатор(ванилия)като можеш да добавиш стърготини шоколад (кокос)
5последно добавяш когато ти е готова захранката (достигнал си гъстота прекарал си я през ситото ) бял или пинки може и кълцан земен или торен червей.
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Адаш, точно в това е цаката на захранката - да знаеш какви аромати да комбинираш и за каква риба. И точно тук удрям на камък толкова време, защото всеки си пази тайните и нищо не иска да сподели. Само не разбирам каква е тая логика да се мълчи. Ако кажеш на някой колега, че еди каква си риба има склонност към еди какъв си аромат или такъв и такъв аромат не са добра комбинация или пък тази риба обича такава храна а онази друга храна, какво ще ти стане? Да не ти хване рибата и да няма за теб? Ако си производител на български захранки донякъде рабирам. Ако си състезател (а те знаят най-много и най-малко говорят) в общия случай използваш вносни захранки и какво те бърка, че ще кажеш как да се направи подходяща захранка за някаква риба от евтини съставки. Тези знания едва ли ще бъдат ценни за противниковия отбор при едно състезание.
И след това малко отклонение, ще кажа нещо конкретно. Надявам се темата да продължи в посока "риба - комбинация", така че да стане полезна за много колеги.
Първо няколко общи правила:
Рибите обичат натуралните аромати (това не са мои думи, но колегата, който ми ги е казал да ме извини). Това ще рече, че е по-добре да залагаме на естествените аромати от съставаките (напр. коноп), а не да парфюмираме захранката с каквото ни падне.
Рибите имат много по-силно обоняние от човешкото. В този смисъл, когато е силна миризмата, може да се получи обратния ефект. Другото нещо е, че ако имате и най-малкото съмнение, че захранката е гранясала или леко мухлясала или има стари съставки (напр. престояли дълго бракувани бисквити), непременно я изхвърлете, защото ще изгоните рибата. Донякъде изключение от това правило е риболова на река със силно течение, където (д)ефекта от миризмата не е толкова силен.
И сега конкретно. Нали си обичам платиките (а кой ли не ги?) ще започна от тях.
ПЛАТИКА:
ванилия, кокос и шоколад.
канела и кокос
карамел, ванилия и шоколад
Към всяка от тях можем да добавим лен, коноп и слънчоглед.
И след това малко отклонение, ще кажа нещо конкретно. Надявам се темата да продължи в посока "риба - комбинация", така че да стане полезна за много колеги.
Първо няколко общи правила:
Рибите обичат натуралните аромати (това не са мои думи, но колегата, който ми ги е казал да ме извини). Това ще рече, че е по-добре да залагаме на естествените аромати от съставаките (напр. коноп), а не да парфюмираме захранката с каквото ни падне.
Рибите имат много по-силно обоняние от човешкото. В този смисъл, когато е силна миризмата, може да се получи обратния ефект. Другото нещо е, че ако имате и най-малкото съмнение, че захранката е гранясала или леко мухлясала или има стари съставки (напр. престояли дълго бракувани бисквити), непременно я изхвърлете, защото ще изгоните рибата. Донякъде изключение от това правило е риболова на река със силно течение, където (д)ефекта от миризмата не е толкова силен.
И сега конкретно. Нали си обичам платиките (а кой ли не ги?) ще започна от тях.
ПЛАТИКА:
ванилия, кокос и шоколад.
канела и кокос
карамел, ванилия и шоколад
Към всяка от тях можем да добавим лен, коноп и слънчоглед.
-
- Мнения: 133
- Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 0:49
- Местоположение: враца