БГ ароматизаторите - струват ли?

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Glip, хващаш ме в небрано лозе за чувалите на VDE :oops: Ако дадеш повече подробности, мога да поразпитам. Мисля, че такива разфасовки използват за приготвяне на българските подхранки. :?

Един колега от София, миналата година на Римски мост, ми показа едно спрейче на Top Secret (няма ги вече :( ) за ароматизиране на белите. Тогава ми направи добро показно, как се ловят платики. От този ден вече не подценявам миризмата на белите червеи. Тежкият мирис на амоняк трябва да се отсранява, защото рибата е много чувствителна.
Аватар
Милен Динков
Мнения: 1952
Регистриран на: Вто Дек 21, 2004 13:00
Местоположение: СВИЩОВ
дал Браво: 291 пъти
получил Браво: 463 пъти

Мнение от Милен Динков »

Ами не може ли след като си купим бели червейчета да им поставим в кутийките някакъв прахообразен ароматизатор, който да убие миризмата на амоняк- да речем ванилия или нещо подобно? Това в случай, че няма спрейчета. Мислил съм за това, но не съм го пробвал :?
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Не съм пробвал такъв вариант, но може най-просто да се пуснат червеите в захранката и след това от там да си взимаш. Другото нещо е да им се сменя често стърготините и винаги да се държат сухи.
GLIIP
Мнения: 293
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:39
Местоположение: Ст. Загора
дал Браво: 2 пъти

Мнение от GLIIP »

kalinux написа:Glip, хващаш ме в небрано лозе за чувалите на VDE :oops: Ако дадеш повече подробности, мога да поразпитам. Мисля, че такива разфасовки използват за приготвяне на българските подхранки. :?
Чувалите са в разфасовки от по 20 кг.,ако не се лъжа има ги показани на последната страница от каталога на VDE .Май са само два вида,не ми се вярва в БГ храните да слагат от тях много скъпо ще им ляга ми се струва.При нас в Ст.Загора кило от тази захранка се продава за 3.50 лв. Та се интересувах дали се отличава съществено от пакетираната .Ако някой има по-големи наблюдения нека даде някой съвет :roll:
This is a story about the dramatic relationship between man and a fish
The fish know.
Публикувай отговор

Обратно към “Захранки и стръв”