Бели червей
-
- Мнения: 133
- Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 0:49
- Местоположение: враца
Бели червей
става въпрос за това,какво правите белите червей преди да ги "пуснете да поплуват".Ароматизиране,оцветяване........
Аз лично наи малкото ги мия от неприятния мирис на амоняк,който освен мен отблъсква и рибата
верно,че това всеки го знае,ама е добре да се попише малко.....
Аз лично наи малкото ги мия от неприятния мирис на амоняк,който освен мен отблъсква и рибата
верно,че това всеки го знае,ама е добре да се попише малко.....
- Stefko
- Мнения: 1361
- Регистриран на: Нед Май 29, 2005 9:31
- Местоположение: София/Видин/
- дал Браво: 30 пъти
- получил Браво: 45 пъти
Ако можеш да се оправиш със сръбския език иди на www.ribeiribolov.com - в левия горен ъгъл на екрана ще видиш сменяващи се картинки с различни теми към тях. Едната е за белите червеи (Sve o mestnim crvima, или нещо подобно беше). Кликни на нея и чети на воля
- ASSENAS
- Мнения: 2558
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:27
- Местоположение: София
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Бели червей
Мириса на амоняк е от факта, че червеите се "напикават" ако са много и стоят на топло.kalin_vraca написа:става въпрос за това,какво правите белите червей преди да ги "пуснете да поплуват".Ароматизиране,оцветяване........
Аз лично наи малкото ги мия от неприятния мирис на амоняк,който освен мен отблъсква и рибата
Това с миенето не си е работа. Най-добре се подсушават като се сложи малко галета в кутията. След 10-тина минути са готови и се пресяват от нея.
Ако част от тях са станали на кастери или има умряли е хубаво да се пресеят през сито за подхранка. Умрялите остават на ситото, а живите падат в кофата.
Кастерите не ги хвърляйте. Ползват се за стръв, но преди това се оставят във вода за няколко часа. Ползвайте само тези, които са потънали.
Можете да ги ароматизирате с каквото пожелате - подхранка, ароматизатори на прах, ТАНГ за пиене и т.н.
При всички случаи проверявайте дали потъват червите във водата. Ако не потъват значи са ви минали
Поздрави,
Асен
Мъдроста ме преследва по петите, но аз съм по-бърз.
-
- Мнения: 69
- Регистриран на: Чет Фев 17, 2005 13:20
- ASSENAS
- Мнения: 2558
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 9:27
- Местоположение: София
- дал Браво: 4 пъти
- получил Браво: 1 път
- Обратна връзка:
Hi
Да, остявяш ги върху ситото. Живите минават през него и падат в кофата. Другите остават на ситото и ги изхвърляш.
За по-дълго съхранение се ползват хладилници с температура 3-5 градуса. Без галети и други храни.
За по-дълго съхранение се ползват хладилници с температура 3-5 градуса. Без галети и други храни.
Мъдроста ме преследва по петите, но аз съм по-бърз.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Редовна смяна на триците-цар. брашно- галетата, отстраняване на кастерите и умрелите червеи, държане на възможно най-хладно и проветриво...и толкоз, другото е Божа работа. Ама пък няма къде да отидеш за риба, дето в радиус от 20-30 км. да няма магазин. В големите кутии издържат по-дълго, като си пресипваш по малко за текушия риболов.Nikolaj_bg написа:Оставят ли се сами да се пресеят? И как се съхраняват червеите за по-дълго време?
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
-
- Мнения: 133
- Регистриран на: Пон Дек 20, 2004 0:49
- Местоположение: враца