По случай най-големия празник за нас рибарите винаги приготвям шаран по една много проста рецепта...рибите се филетират във формата на пържоли като се отстраняват перките и гръбначната кост...
..след това ги осолявам ,задължително черен пипер и лимонов сок и така 5-6 часа престояват преди да зацвърчат на скарата...
снимки на целия процес
сладките рибки
най-интересната част
на маса с меча кръв
е ми това е ...ние са ще си продължиме да пиеме ...НАЗДРАВЕ на всички и пожелавам нови риболовни подвизи..
Никулденски шаран на скара (снимки)
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Никулденски шаран на скара (снимки)
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Само веднъж съм пробвал със шаран на скара и бе пълен провал. Рибата се разпадна и залепна за скарата. Как се справяш с това? Какво става с плаващите кости, на мен са ми много досадни само да ги чистя. Шарана купен ли е? Знам, че е малко по-мазен и на скара може да е по-вкусен, дали не съм объркал с това, че моя е от река, аз съм си го хващал?
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Рибата на вкус става превъзходна...за плаващите кости ,трябва да се чистят няма как....за да не се разпада рибата трябва просто да преседи няколко часа обилно полята с лимонов сок и и при самото печене да се махне от скарата когато сама почне да се отлепя ,а не по-раноVPK написа:Само веднъж съм пробвал със шаран на скара и бе пълен провал. Рибата се разпадна и залепна за скарата. Как се справяш с това? Какво става с плаващите кости, на мен са ми много досадни само да ги чистя. Шарана купен ли е? Знам, че е малко по-мазен и на скара може да е по-вкусен, дали не съм объркал с това, че моя е от река, аз съм си го хващал?
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
-
- Мнения: 108
- Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
- Местоположение: софия
- получил Браво: 1 път
хее боцката пич бе това е едно от правилата за печене на скара
пече се докато месото не почне да се отлепя и за рибите най добре стават риби които са мазни става дума и за морски сега друг е въпроса че скарата се търка с четка преди това и след това се маже
с олоио след това се чисти с вода с оцет и после пак с олио и повече нямате проблем с залепянето той си я е направил добре ама ти си бързал пий си бирата и слушай звука от скарата
и не бързай толкова поне аз така правя
пече се докато месото не почне да се отлепя и за рибите най добре стават риби които са мазни става дума и за морски сега друг е въпроса че скарата се търка с четка преди това и след това се маже
с олоио след това се чисти с вода с оцет и после пак с олио и повече нямате проблем с залепянето той си я е направил добре ама ти си бързал пий си бирата и слушай звука от скарата
и не бързай толкова поне аз така правя