Здравейте колеги, ей това е една моя любима рецепта за пъстърва .. измислих я защото не мога да пускам скара в къщи .. та това беше като алтернативен вариант .. то взе, че стана повече от добре ..
Това са продуктите:
1. Пъстърва един брой ( за всяка от порцийте) -който каквато има ...или каквото може да си хване
2. Магданоз, копър, чесън (за предпочитене е да е зелен, но иначе може да намачка на каша), лук, черен пипер, лимон, домат и зехтин.
3. Алуминиево фолио за печене
Приготвя се по следния начин:
1. Фолиото се намазва със зехтин (може да се замени и с масло, но краве, става друг вкус, пак е хубаво)
2. Лимонът се нарязва на колелца, които се подреждат отдолу като канапе в/у което да сложим пъстървата. Това се прави с цел да не залепне кожичката за фолиото и да ни "иде на кино" половината кеф при хапването после. ... а и кръгчетата лимони да са дебели поне половин см.
3. С другата половина от лимона (изтискваме) намазваме рибата и поръсваме с черен пипер и сол
4. Наразваме всички зелени съставки,както лука и чесъна също.. Объркваме ги и пълним с част от тях корема на рибката.. с отаналата част поръсваме отгоре.
5. Поливаме със зехтин, ако ползвате масло го нарязвате отгоре.
6. Режем домата на шайби и ги подреждаме най-отгоре
7. Завиваме фолиото добре.. трябва да не се оставя възможност на мазнината да изтече от някъде.. но и в никакъв случай да не се смачква фолиото върху рибата плътно..
8. Пече се във фурнта ( за по сигурно се слага в тавичка) на 220 градуса за около 50 мин. Като всеки знае онзи номер когато и побелее окото.. значи е ОК. След това се къса фолиото отгоре и се оставя така за още 10-15 мин. да се запече
.......... после бира, вино който каквото обича
Пъстърва във фолио със зехтин
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Това, което казва колегата Жоро е донякъде верно (зависи кой колко обича лимоните)... аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус.. Така, че ако някой я прави тази рецепта може да пробва с лук и после да сподели мнение ... щото аз докато хвана пъстърва пак ще мине сигурно една година
- Julian_84
- Мнения: 755
- Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 13:16
- Местоположение: Sofia,Bulgaria
- Обратна връзка:
Аз действам по същата схема само че за плънка ползвам замразени зеленчуци (царевицка, морковче, чушка ) който запържвам за 5мин и след това пълня рибата като слагам по малко пушено или синъо сирене в плънката.
Последно промяна от Julian_84 на Пон Юни 23, 2008 9:18, променено общо 1 път.
- Gaspoud d"Ankh
- Мнения: 2195
- Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
- Местоположение: Монтана
- получил Браво: 1 път
Или резенче ябълка - но по-тъничко за да не стане рибата прекалено "варена" Експериментирал съм го със скумриика и на втория опит стана добреmr. Peter написа:.. аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус..
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!