Зелева скоросмъртница

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Markony_RS
Мнения: 859
Регистриран на: Вто Ное 25, 2008 19:57
Риболов: мухарски риболов
Местоположение: Русе

Зелева скоросмъртница

Мнение от Markony_RS »

Я кажете как приготвяте зелева салата-кой кво слага вътре.Имам една добре фтасала зелка,зелева чорба,лук,сушени люти чушки,чесън,..друго кво слагате?
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Олио и лапаш! Не забравяй ракийката, може и негреяна, ако пък нарежеш сланинка и говежда пастърма отстрани в друга чинийка...мммммм!
Аватар
баш майстора
Мнения: 5844
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1644 пъти
получил Браво: 1808 пъти

Мнение от баш майстора »

да предложа една чорбица...
коркуда или коркуденица и се вика покрай дунава :wink:
също много носи на ракия (проверено) :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Markony_RS
Мнения: 859
Регистриран на: Вто Ное 25, 2008 19:57
Риболов: мухарски риболов
Местоположение: Русе

Мнение от Markony_RS »

баш майстора написа:да предложа една чорбица...
коркуда или коркуденица и се вика покрай дунава :wink:
също много носи на ракия (проверено) :lol: :lol: :lol:
Дай рецептата си де,не заради ракията пуснах темата,а заради грипа,като профилактично средство :roll:
Аватар
баш майстора
Мнения: 5844
Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 16:24
Риболов: Online
Местоположение: София
дал Браво: 1644 пъти
получил Браво: 1808 пъти

Мнение от баш майстора »

уж си дунавско чадо пък да не я знаеш :lol:
земаш свинска мръвка ама по бажничка така (аз я правя със свински гърди)
нарязва се на ситно и се запържва в олио
добавя се вода към месото и се вари до пълна готовност на месото
после се туря фидето
когато е готово се слага ситно нарязано кисело зеле и зелев сок и се кипва за 10 минути
застройва се със супена лъжица брашно
подправки - чубрица, черно пиперче (не го жалете :wink: ) и люта чушка (и нея не жалете :lol: )
последно се слага ракията (в малки чашки пак на вкус) :lol: :lol: :lol:
добър апетит!!!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
Markony_RS
Мнения: 859
Регистриран на: Вто Ное 25, 2008 19:57
Риболов: мухарски риболов
Местоположение: Русе

Мнение от Markony_RS »

Супер е ,ще я пробвам на вкус и ще дам отзиви.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”