Монтажи за Мач 2

Които си пада по риболова на леко с плувка, да погледне тук и да свери часовника си с другите колеги.
martinch
Мнения: 99
Регистриран на: Пон Дек 27, 2004 12:52
Местоположение: ШУМЕН

Мнение от martinch »

Мънистото което ползвам е на Шекспир - възлите са на пластмасова тръбичка за болонеза , но самите възли не са удачни за мач.
bobsana
Мнения: 602
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 10:25
Местоположение: Sofia

Мнение от bobsana »

Аз правя следното, купувам си хубави възли с много фини маниста, слагам от специалните вирбели за ваглер, през които минава влакното и нямам никакви проблеми. Когато ползвах силиконови стопери всеки излет губех по 3 ваглера. За жалост не помня от къде последно си купих хубави възли. Не ползвам възли от дебел конец с големи маниста!
АБЕ КЪДЕ Е ГЕЛЕТО С КЕПА...
ОТБОР: HOPELESS
martinch
Мнения: 99
Регистриран на: Пон Дек 27, 2004 12:52
Местоположение: ШУМЕН

Мнение от martinch »

Мънистото което ползвам е на Шекспир - възлите са на пластмасова тръбичка за болонеза , но самите възли не са удачни за мач.
Аватар
guspata_35
Мнения: 83
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 14:51
Местоположение: sofiq
дал Браво: 3 пъти

да кажа аз кво мисля

Мнение от guspata_35 »

значи1-во мъниста възможнос най-малък диаметър,има ги майсторския и алема,после,нанизваш мънисто ,ваглера с вирбела ,още едно мънисто и малък вирбел22-24 размер ,без закопчалка,един метър влакно с основното утежнение и дропера(тва е малката съчма за доутежняване)още един малък вирбел ,повода и си готов за стрелба.възела за стопер се прави от влакно,най-добре 0,18 ,като възлите са задължително два с малки муста4ки ,по един см.другото вече от теб зависи,наслука и големи риби да дърпаш!!! :D :D :D 8)
не убивай рибата,убиваш ПРИРОДАТА!
Аватар
krasimir
Мнения: 3428
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 13:08
Местоположение: Стара Загора / София
дал Браво: 1 път
получил Браво: 4 пъти

Здравейте

Мнение от krasimir »

[quote="bobsana"]Аз правя следното, купувам си хубави възли с много фини маниста, слагам от специалните вирбели за ваглер, през които минава влакното и нямам никакви проблеми.
Така-тези неща се нариат КОНЕКТОР.И не са много скьпи ,но зависи :wink: ако са на бьлгарска фирма са по лев,ако са на Colmic видях по 8 лева пакетчето ( 2 броя) :lol: :lol: Единия е подвижен,а другия е фиксиращ.
1-во за дьлбочина по малка от дьлжината на прьчката ти-няма нищо по добро от фиксирания ваглер,ама нищо!!!Щрак по няколко сьчми отдолу и отгоре на ваглера,и това е- нямаш кахьри.
2-ро за по голяма дьлбочина използвам обикновен памучен конец с ярьк цвят.Закупих го от магазин за копчета....около 20 стотинки .Цвят -много светло оранжево.По стандартния монтаж си го прикрепям кьм основното влакно.За мене е важно като си извадя такьма да виждам кьде ми е стопера,а този цвят(оранжевия) се забелязва много лесно.Някои от наи големите маистори в света и сьстезатели,след като измерят дьлбочината си,правят черта от лак на прьчката си.Така винаги проверяват дали има изместване на такьма,и винаги са на правилното место.
3-то за мьнистите -и тях си зех от магазин за копчета-50 стотинки пакетчето,може би са около 100 броики.Много евтино,а си подбираш цвят,големина и отвор...
Естествено тези неща бих си ги взел от Алем ООД ,или Маисторски риболов но в Стара Загора нямаме толкова заредени магазини,ех с едно изключение там ама ...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на леко”