Наистина е така от миналатагодина година ходя по островите, като започнах с влакна 0.40 - 0.50 , куки шарански обикновенни - резултата удар касне после псуване , имах една пръчка с 0.80 за сом удари и на нея кордата издържа но не и куките изправи ги и двете(и добре че ги изправи че стойката се беше згънала на осмица и щеше да ми вземе пръчката)и така точнно два риболова. После радикална промяна в тактиката и техникатаМного печен и скромен
Нови пръчки - фибростъкло 2,40 -2,70; нови стойки, нови макари, нови жилки, нови куки, нови монтажи и т.н. - резултата драстична промяна в съотношението удар риба
ето и снимки на остълаците
След промяната (няма да казвам цената и )
нещтата се подобриха значително и си подобрих личните рекорди на мряна, шаран, а от тази година и на амур
По отношение на шарана и амура искам да изкажа моето лично мнение по въпроса, и двете риби се ловят трудно и изискват дълбоко познаване на фактическата обстановка
Шарана - активен боец в парвите минути след удъра - критичен момент ислизането от клечките след това няма проблем пристига си леко и влиза в кепа спокойно(имам чуство че се предава като види, че няма да може да влезе в клечките).
Амура - в първите минути след удъра тръгва към дълбокото все едно си закачил шлеп - първи критичен момент, ако ти е настроен добре аванса няма проблем, започва борбата, която рядко е под 15 мин. Та след като го спреш и тръгне кам теб започва да кръстосва и се оплита в другите пръчки, сравнително бързо идва при теб, което е измамно като те наближи вижда те помахва ти с опашка за чао и отново 20-30м. аванс - и така много пъти - тук е момента на здрава психика и разумно поведение - съвет - никога не бързайте имайте тарпение. След като сте докарали до Вас и се укроти рибата не си мислете че сте я победили, в този момент е вторият критичен момент вкарването в кепа, за мен това е най трудният момент, първо защото ходя сам и второ тая риба е пълна с изненади осети ли кепа все едно сега си я закачил - всичко започва от начало
Един амур който борих 30мин. и беше 20+кг. го докарах до кепа вкарах му главата и го гребнах в тоя момент така се раскача че ми скаса кепа отачи се и като се освободи заплува на вътре толкова бавно имах чуство че ми се присмя, на мен ми идеше да се захапя от зад
Иначе имам и не лоши резултати ето и една снимка да не кажете, че съм голословен - 1.10см. 15кг.
П.П Предлагам на модераторите да направят анкета - кои е по атрактивен боец амура или шарана - аз гласувам с двете ръце за амура