Ебро

Няма значение дали го ловите от брега, от лодка на влачене или на кльонк, удари ли ... адреналинът е на макс ;)
Публикувай отговор
Аватар
VARHARA
Търговец
Мнения: 2886
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:10
Местоположение: N.ZAGORA
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от VARHARA »

Билетите не са проблем, вадим ги на място в кметството за 5 минути 10 евро за година.Лодките , това е на преден план, къщата също. Ако наемаме от там е дърво 110 евро на ден или минимум 85 евро на ден за повече дни . Затова ние ще купим лодки и ще ги даваме на половин цена :wink: Миро ми направи оферта за пласмасовия куйксилвара с 8 к.с 4 т добра комбинация , само да го решим с момчето от испания и сме готови . Дето ще им пълним гушите на испаньола по добре той да си идкара някой лев-така е нали :wink: а и винаги ще са ни под ръка.
За палатките и огъня е вярно , затова и ние бяхме в едни непроходими места и потрошихме колите на момчетата. Там ходят с коли на биваци само българи и румънци ,защо ли :roll: :lol: Защото няма кой да ги проверява ,абе балканското си го носим навсякъде :wink:
Аватар
Tedo
Вносител
Мнения: 2333
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 17:07
Местоположение: София
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от Tedo »

виж тука намерих евтинджос лодки под наем - 200 евро на седмица, а също бунгала и стаи и каравани под наем на цени от 150 евро на седмица на човек... http://fishing.riverta.com/sp/ribaroja.html" target="window.open(this.href);return false;

даже има и корабче със стаи:
Риболовни корабчета
(екскурзия № 6)
Риболоно корабчеПредставете си чудесното удоволствие да управлявате по вода своето собсвено бунгало, да спрете в няйкой закътан залив, да облавяте централните части на гьола, да спите в удобно легло, но буквално на метър, два от заложените за през нощта пръчки. И в съчетание с богатите рибни запаси на язовира - не е ли това наистина риболовния рай?

Цени от €183 / човек за 7 нощувки!
-------------------

Като знам колко е топло там, сигурно и в края на октомври става за риболов...
Direktora
Мнения: 138
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 19:24
Местоположение: BG- Sofia тел .0888-555-105

Re: Ебро

Мнение от Direktora »

Хм , Тедо уби рибата , браво - хубави оферти. Остава да си организираме Софииска бригада . Пътуване със автомобил ми се вижда не по-лош вариант от самолета. :wink: Даже няма смисъл да влачиме ремарката , лодки.... двама човека по 100 евро и ареее метаи се у чуждата лодка и газ :mrgreen: До трима човека със един автомобил пътуването даже ще е песен . Та за 900 евра на човек ще отдем по 2 пъти - па нека да е със автомобил :wink:

Sofia - Caspe 2639 km. време за път 1 ден и три часа според чичо гугъл -мапс . около- 1000 евро пътни такси и горива в двете посоки. разделено на 3 човека ..... :D
Аватар
VARHARA
Търговец
Мнения: 2886
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:10
Местоположение: N.ZAGORA
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от VARHARA »

Момчета отивайте никой не ви спира, аз знам за какво става въпрос :wink:
Аватар
Doktor-5
Мнения: 3136
Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 15:16
Местоположение: гр.Бургас
дал Браво: 187 пъти
получил Браво: 71 пъти
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от Doktor-5 »

Браво бе Върхар, те това е върхар сега. Я си смени и ника поне :lol: , примерно - Сомар :lol:
Разбрахме за злополуката ви, като бяхме на "Ловни дол" и всички те оплакахме, жалко за пропуснатата възможност да направите страхотен филм с тези чудовища.
Другият път по внимателно и успех! Айде на Мандра ще разкажеш!
Още веднъж респект за улова! :shock:
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)

КСР ВИДРАКС
Аватар
Майстор Саки
Мнения: 4277
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:27
Риболов: heavy spinning
Местоположение: на р. Дунав около Свищов
дал Браво: 26 пъти
получил Браво: 10 пъти

Re: Ебро

Мнение от Майстор Саки »

milen написа:Саки :) ако ти имаш някаква информация за добри места ,кажи нещо
Изображение

Адаш, дано нямаш нищо против, че ти ползвам картинката за онагледяване... :) С разноцветни квадратчета съм маркирал няколко места /по-скоро райони/, които са предпочитани от риболовците по Ебро.
Жълтите квадратчета показват мястото, където се влива Рио Сегре в Рио Ебро. Сегре обикновено е мътна и голяма, има доста водорасли, особено в края, но се ловят сомове, даже и в центъра на Мекиненза. Ако сте гледали филмчета из youtube или по риболовните канали, вероятно ви е направило впечатление, че колегите си редят въдиците в специално монтираните за целта стойки по протежение на кейовата стена в самото градче. ;) Основната стръв за сомовете са големи по размер рибни пелети, които се продават в местните риболовни магазини.
С лилавите квадратчета съм маркирал Фликс. Малко по-наляво от него на картата /но не се вижда/ е Файон - на тези две места не съм бил, но доколкото знам, там се ловят повече хищници - предимно бели риби и басове.
Със синьо е най-широката част от езерото Каспе, лови се всичко - и трофейни сомове, и огромни шарани плюс всякакви други видове, представляващи обикновено по-малък интерес за риболовците. Има места, разрешени за къмпинг.
На запад от Каспе, по посока Ескатрон /зелените квадратчета/ съм отбелязал по-тясната част от Мар де Арагон, в района на Чипрана. Тук има множество отделни ръкави без течение и с доста сериозна дълбочина. Държат сом, шаран и бяла риба. Удобни са за достъп, макар и по черен път и не се посещават твърде много.

Рио Сегре в Мекиненза:
Изображение

Място за ловене на сомове:
Изображение

Рекичка, която се влива в Ебро някъде в пустошта между Мекиненза и Каспе - труднодостъпни брегове, синьозелена вода, страхотни дълбочини. И тук има сомове, при това със сериозни размери: ;)
Изображение

Изглед от Чипрана, Мар де Арагон:
Изображение
Изображение


El Siluro, както казват местните:
Изображение


За тези, които предпочитат наземния транспорт - разстоянието от София до Мекиненза/Каспе, с уточнението, че зависи от това по кой от двата основни маршрута ще минете, е около 2700-2900 км. Като време - около 36 часа с една няколкочасова почивка и няколко съвсем кратки спирания. Пътните такси, ако не са се променили драстично последните две години, "стъпват" на около 300 евро.

Make Love & Ribolov!

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
Аватар
Kriss
Мнения: 3006
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:38
Риболов: спининг, тролинг
Местоположение: София
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от Kriss »

Понеже гледам цитиран и сайта ми (fishing.riverta.com, гледам да не парадирам, за да не се счете за непозволена реклама) и понеже става въпрос за цени, път, туй-онуй да взема да се изокам.
1-во - Нямам време да ъпдейтна цените. В момента са да кажем около 10% по-високи.
2-ро в "Риболовния Лагер", който предлагам лодките са доста под 85Евро/ден. Най-сакатата (с ръчка и каишка :wink: ) е 250/седмица, но за 4-ма, които влачат едновременно може би е малка. За 3-ма идеална. Най-скъпата е 390 (с ел. стартер, волан и ехолот). Напълно е възможно на Върхара да му дават лодките по-скъпо, защото ползва само тях, а не комплексна услуга (настаняване, гид, лицензи и т.н.). btw видях, че някъде се пише за 10 Евро, ама това е билета, после има лиценз, който е 40/седмица и се заплаща на съответното риболовно дружество.
3-то Майстор Саки е писал за път с кола. Само, че като тръгнеш нататък за удоволствие, не за работа, пък ако не си бил и никога по южна Европа, за мен е кощунство да не спреш в Монако, Барса... Пък и пристигаш отпочинал, а не с очи като на заварчик. Винаги препоръчвам преди деня на настаняване (винаги и само в събота) една нощувка в околностите на Барса, че на следващия ден, най-късно в 11:00 да си в лодката. За самолетните билети - дори wizz в момента са сравнително скъпи към 250-300 евроци. Директните с БГ Ер също, щото пък тях ги пълнят туроператори с групи за почивка на морето. Да не говорим, че от Нова Година всички авиокомпании минаха на 1 бр. безплатен багаж и особено ако на чекина оная е станала с г*за нагоре, като нищо може ви таксува тубус с пръчки с по 5 евро килото. При 2-ма души се връзва по-ефтинджос със самолет и кола под наем, от 3-ма нагоре с кола.
4-то Корабчетата през лятото са с най-ниска цена, защото нямат климатик и през деня като пекне слънцето... Края на септември и целия октомври са най-скъпи - топло, но не горещо време, деня е още сравнително дълъг.
5-то Като гледам снимките Върхара е бил в най-горната част на каскадата. Няма дъжд, маловодие, трябва им тока от ВЕЦ-а и нивото наистина пада. Да ама водата отива в долната част, а под нея има няколко села и един "окръжен" център (Фликс) и от прилив ги пази само нещо подобно на пресевните под Жребеца, доста по-големи естествено, а и защитена територия - нещо като резерват. Та ВЕЦ-а на долната стена бичи доста по-слабо. До сега съм бил 3 пъти (пролет, ранна есен, късна есен) и нивото винаги е било едно и също.
6-то Както и да тръгнете, гледайте да не сте по пълнолуние там, че тогава си е***а мамата. Последния път, "едвам" спасих капото с няколко бели риби и двайсетина блек баса, ама трофеен сом йог.
По-добре неестесвено весел, отколкто естествено нацупен!

Стари Видри
milen
Мнения: 955
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:01
Местоположение: Варна
получил Браво: 5 пъти

Re: Ебро

Мнение от milen »

Много благодаря за полезната и изчерпателна информация
ivanmj
Мнения: 174
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 16:38
Риболов: основно сом, бяла риба, щука, костур,
Местоположение: София
получил Браво: 4 пъти

Re: Ебро

Мнение от ivanmj »

Eто това ми е мечтата. БРАВО!!! СУПЕР!!!

колеги в темата "Съвместни пътувания" съм пуснал една темичка
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 36&t=45697" target="window.open(this.href);return false;

именно за организиране на риболов на Ебро - Риба Роха.

Дано да намеря съмишленици.
Аватар
VARHARA
Търговец
Мнения: 2886
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:10
Местоположение: N.ZAGORA
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от VARHARA »

Kriss и ние бяхме на пълнолуние.Наистина момчетата който посещават мястото казаха че не кълве на пълнолуние,е ние хванахме :wink: . Лично аз предпочитам да отида на местата на който лових, има пре достатъчно риби.Кеф ти сом, кеф ти шаран , кеф ти бяла ,макар че бялата е на 1 час път не че ние не извадихме 5-6 но дребни до 3 кила . Другото хубаво нещо е че там е трудно достъпно от към брега и няма навалица .Мисля че ние бяхме там където си маркирал с зелено.
Аватар
VARHARA
Търговец
Мнения: 2886
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:10
Местоположение: N.ZAGORA
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от VARHARA »

ivanmj написа:Eто това ми е мечтата. БРАВО!!! СУПЕР!!!

колеги в темата "Съвместни пътувания" съм пуснал една темичка
viewtopic.php?f=36&t=45697

именно за организиране на риболов на Ебро - Риба Роха.

Дано да намеря съмишленици.
Аз и моя приятел до тук за 8 дена риболов и 2 дена път със самолет ги сметнахме 800 евро ,по 2 човека в лодка макар че по трима ще идва по тънко. Това не са окончателните цени , нищо чудно след като нещата се наредят да падне с по 50-100 евро още.
Аватар
Tedo
Вносител
Мнения: 2333
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 17:07
Местоположение: София
получил Браво: 7 пъти
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от Tedo »

от януари насам имам 2 пътувания по 3500-4000км и 2 по 2000км всичките с кола, едното с колесар и лодка... не е кой знае какво, ако си свикнал и не спираш през 30 минути да пикаеш :lol:
До Испания обаче със сигурност няма да стигнат "по 100 евро на човек", но пък аз не си падам да ме джобят по летищата и да ми събуват обувките :shock:
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: Ебро

Мнение от LVitchev »

Краси,дайте крайната цена и които иска да идва ще се обади :wink: :wink: :wink:
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
ivanmj
Мнения: 174
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 16:38
Риболов: основно сом, бяла риба, щука, костур,
Местоположение: София
получил Браво: 4 пъти

Re: Ебро

Мнение от ivanmj »

Айде колеги, давайте да се организираме и да ходим, че нямам търпение!!!
Аватар
VARHARA
Търговец
Мнения: 2886
Регистриран на: Съб Дек 18, 2004 10:10
Местоположение: N.ZAGORA
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Ебро

Мнение от VARHARA »

Любо вече има 10 -15 колеги .Държа ги на изчакване . От както в събота ударих кристално капо на Жребеца пак ми се ходи :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на сом”