Въпрос от колежка...
- Fisherman66
- Мнения: 3196
- Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 22:37
- Местоположение: София
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 9 пъти
Въпрос от колежка...
Драги кулинарни колеги... една колежка в бачкането ми е получила подарък половин кило сушени змиорки и сега се чуди как да ги употреби .... има ли представа някой от вас как се приготвят във вид удобен за потребление? .. например като мезе за водка?
Spinning is contagious ... Let's start an epidemic!
www.starividri.org
www.starividri.org
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Пробвай с това - Змиорка със зелени подправки. Уф, не излезе линкът, ама го задай в Гуглето.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- Fisherman66
- Мнения: 3196
- Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 22:37
- Местоположение: София
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 9 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Краси бре, не четеш.... ... тва е рецепта за свежа зъмьорка, а на колешката са чирузи....
Шарко, аз съм щастливо женен ... па и колежката не става ... а и нема намерение да черпи с водка и мезета....sharo1 написа:Мале,мале,Колежка ,мезе и водка,ша има употреба...
Spinning is contagious ... Let's start an epidemic!
www.starividri.org
www.starividri.org
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1379 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Тео, тази пушена змиорка най-вероятно е готова за употреба, просто се реже на много тънки филийки, и се консумира с малко лимон, изстискан върху тези филийки, предварително наложени с пресен или евентуално салатен лук (лука само за овкусяване и аромтизиране).
-
- Мнения: 1271
- Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Малка разлика между сушена и пушена рибаД-р Флекс написа:Тео, тази пушена змиорка най-вероятно е готова за употреба, просто се реже на много тънки филийки, и се консумира с малко лимон, изстискан върху тези филийки, предварително наложени с пресен или евентуално салатен лук (лука само за овкусяване и аромтизиране).
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1379 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Да, лапсус... Нищо, ако все пак може, да я нареже натънко, а ако не може, най-добре да не се занимава изобщо.
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Леко в сух тиган, после малко зехтин, копър и чесън и ми се обадете като сипете водката!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
-
- Мнения: 1747
- Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 16:12
- Местоположение: София
- дал Браво: 63 пъти
- получил Браво: 11 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Fisherman66 написа:Драги кулинарни колеги... една колежка в бачкането ми е получила подарък половин кило сушени змиорки и сега се чуди как да ги употреби .... има ли представа някой от вас как се приготвят във вид удобен за потребление? .. например като мезе за водка?
Колега Fisherman66 нека Вашата колежка пробва да я направи на супа, става отлична! А водката мое да си я пие докат я прави Или имам друго предложение вземи и водката и Иела да я гътнеме
п.п.
за тази ми идея ми дължите питие!!!
СРЕЩНАЛИ СЕ НА ПОЛЯНКА, ПРАБЪЛГАРИН И СЛАВЯНКА.
ЦУНИ - ГУНИ, ВАДИ-ТУРИ,НАРОДИЛИ ЧОКУНДУРИ.ХЕМ ЕБЛИВИ,ХЕМ КРАДЛИВИ, НО НАЙ ВЕЧЕ ЗАВИСТЛИВИ.. Радой Ралин
ЦУНИ - ГУНИ, ВАДИ-ТУРИ,НАРОДИЛИ ЧОКУНДУРИ.ХЕМ ЕБЛИВИ,ХЕМ КРАДЛИВИ, НО НАЙ ВЕЧЕ ЗАВИСТЛИВИ.. Радой Ралин
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Въпрос от колежка...
Може да се начука с дървено чукало и да се овкуси с лимон и зехтин. Демек, като чируз от вобла да се папа.
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Въпрос от колежка...
Тео, да не са пушени, бре? Аз съм ял такива - готови са за консумация. Повече се приближават до веяната риба, октолкото до чируза. На вкус са по-особени, но се водят деликатес по всеки стандарт. Не знам дали няма да се съсипят при готвенето... По-добре колежката да вземе 1-2 бутилки хубава водка и "Огън, следвай ме!".
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
Re: Въпрос от колежка...
Едно време през осемдесетте бяхме с колеги на работническа екскурзия в Габрово.Докато другите разглеждаха забележителности,аз и още трима заседнахме в някакво кръчме на коняк с бира.Когато ни откриха,останалите ни разказаха,че вече сме били само на бира и пушени змиорки за мезе в ръка.От вкуса нищо не си спомням,но една седмица ме боляха мускулите на ченето от опитите да сдъвча това чудо.
http://ribolov-v-roman.ovo.bg/
Не е необходимо да убиете всички хванати риби,за да се насладите на риболова
Не е необходимо да убиете всички хванати риби,за да се насладите на риболова
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Въпрос от колежка...
Чета бре, Тео, ама сушените змиорки като се изкиснат във вода, могат да се приготвят като пресни. От друга страна, обикновено те се пушат, а не се правят на чирози. Но ако е така, могат да се приготвят като чирузи - леко препърляне, очукване, после копър и чесън...А, водката да не се забравя.Fisherman66 написа:Краси бре, не четеш.... ... тва е рецепта за свежа зъмьорка, а на колешката са чирузи....
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???