Трохи от хляб
Трохи от хляб
Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.
фен клуб -скобар
- kalinux
- Мнения: 3588
- Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
- Местоположение: Кюстендил
- дал Браво: 208 пъти
- получил Браво: 261 пъти
- Обратна връзка:
Re: Трохи от хляб
Трохите са предимно от кората и държат с месеци без да им стане нещо, стига да не ги задушиш в съда или да ги намокриш. Чувал от зебло е подходящ за съхранение.
С внимание към детайлите
Re: Трохи от хляб
Трохите до колкото знам са два вида - тежки и леки. Леките плуват и са подходящи за река, а тежките седят на дъното. За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
-
- Мнения: 51
- Регистриран на: Нед Авг 02, 2009 14:12
- Местоположение: Смолян
- дал Браво: 5 пъти
Re: Трохи от хляб
А какво има в пулверизатора?topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
-
- Мнения: 1271
- Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Re: Трохи от хляб
H2O-водаMilovan Davidov написа:А какво има в пулверизатора?topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
Мисля че за съхранение за по дълго време ,трябва да се разстелят и изсушат предварително,щото ще мухлясат.
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Трохи от хляб
Taka:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=49315" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=49315" onclick="window.open(this.href);return false;
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Трохи от хляб
Жоро Слайдера е титан в целата околия!
За овкусяване може да слагаш във водата от течните ароматизатори, които се продават в ампули по рибарските магазини. Не са скъпи.
За дълго съхранение не трябва да има никаква влага. Във фурната гледай да не ги изгориш, че ще придобият аромат на въглен. Като ги извадиш ги остави няколко дни в сухо помещение, по възможност на тънък слой. Колегата Венци72 по темите е показвал многократно как им се бае да не мухлясат.FISH-MAN написа:Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.
За овкусяване може да слагаш във водата от течните ароматизатори, които се продават в ампули по рибарските магазини. Не са скъпи.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero