Трохи от хляб

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
FISH-MAN
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 1:08
Местоположение: LUDNICATA

Трохи от хляб

Мнение от FISH-MAN »

Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.
фен клуб -скобар
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Re: Трохи от хляб

Мнение от kalinux »

Трохите са предимно от кората и държат с месеци без да им стане нещо, стига да не ги задушиш в съда или да ги намокриш. Чувал от зебло е подходящ за съхранение.
С внимание към детайлите
topsoft
Мнения: 409
Регистриран на: Пон Окт 04, 2010 17:30
получил Браво: 1 път

Re: Трохи от хляб

Мнение от topsoft »

Трохите до колкото знам са два вида - тежки и леки. Леките плуват и са подходящи за река, а тежките седят на дъното. За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
Milovan Davidov
Мнения: 51
Регистриран на: Нед Авг 02, 2009 14:12
Местоположение: Смолян
дал Браво: 5 пъти

Re: Трохи от хляб

Мнение от Milovan Davidov »

topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
А какво има в пулверизатора?
sharo1
Мнения: 1271
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
дал Браво: 84 пъти
получил Браво: 27 пъти

Re: Трохи от хляб

Мнение от sharo1 »

Milovan Davidov написа:
topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
А какво има в пулверизатора?
H2O-вода :wink:

Мисля че за съхранение за по дълго време ,трябва да се разстелят и изсушат предварително,щото ще мухлясат.
Аватар
FISH-MAN
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 1:08
Местоположение: LUDNICATA

Re: Трохи от хляб

Мнение от FISH-MAN »

A как се боядисват..
фен клуб -скобар
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Трохи от хляб

Мнение от Мунчо »

Taka:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=49315" onclick="window.open(this.href);return false;
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
FISH-MAN
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 1:08
Местоположение: LUDNICATA

Re: Трохи от хляб

Мнение от FISH-MAN »

Мерси мунч..
фен клуб -скобар
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Трохи от хляб

Мнение от Коце »

Жоро Слайдера е титан в целата околия!
FISH-MAN написа:Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.
За дълго съхранение не трябва да има никаква влага. Във фурната гледай да не ги изгориш, че ще придобият аромат на въглен. Като ги извадиш ги остави няколко дни в сухо помещение, по възможност на тънък слой. Колегата Венци72 по темите е показвал многократно как им се бае да не мухлясат.
За овкусяване може да слагаш във водата от течните ароматизатори, които се продават в ампули по рибарските магазини. Не са скъпи.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Публикувай отговор

Обратно към “Захранки и стръв”