PR: NILS MASTER

Няма значение дали го ловите от брега, от лодка на влачене или на кльонк, удари ли ... адреналинът е на макс ;)
Заключено
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

PR: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Nils Master-Финландия
Finlandia Uistin-този риболовен финлански семеен бизнес е основан през далечната 1963г.Завода е разположен около прясноводния водоем в Калкиннене-град,който заслужено се гордее със своите риболовни традиции.В този завод са произведени повече от 20 милиона примамки,които се използват в риболова в над 30 страни по света.Както класическите модели,така и новите разработки Finlandia Uistin са успели вече близо 49г. да завоюват рекорди по улов на щука,бяла риба и костур.При сомовете имат 2 рекордни риби в топ 20 уловени на р.По Италия и езерото Ебро в Испания.
Финласките риболовни примамки са започнали своя световен риболовен поход през периода от 1960г.През това време братята Хану и Калев Кангас са основатели на компанията Finlandia Uistin.Те са разработили своите първи модели държейки върху основната игра на примамката и нейната разцветка.
Пуснатата през 1965г. линия Nils Master е станала най-познаваната търговска марка на компанията.Благодарение на необичайно уловистите им разцветки и игра,моделите на Nils Master са заели своето законно място наред с останалите световни класическите примамки.Със своите оригинални цветови решения те разчупват мирогледа на всички тогавашни световни фирми и правят Nils Master едни от най-продаваемите воблери в света.
Finlandia Uistin активно се занимава в разработката на новите продукци с огромното желание да направят техния продукт най-уловистия с модели и разцветки не срещани и използвани по това време.
Всяка примамка преди пускането на пазара има над 30 ръчни операции и тестове включително и на вода.
Примамките на Finlandia Uistin-са професионална ръчна изработка,умело съчетана с новите модерни технологии.
През далечната 1963г. фирмата Finlandia-Uistin OY под ръководството на Hannu Kangas се занимава с изготвянето на риболовната примамка под световно известното търговско име Nils Master(воблери и балансьори) Bete(колебаещи се блесни).
Където са разказвани историите за рекордни улови,ще чуете как риболовците разказват с похвали примамките на Nils Master и техните качества.Всичките примамки на Finlandia-Uistin преди опаковането и пускането им в продажба се донастройват(hand tested & hand tuned),за това тяхното качество е гарантирано.
Компанията е била основана в 1965г. и още от началото са разработвани 8 модела в различни размери,а също така в 40 разцветки-Invincible, Spearhead, Stalwart, Haka, Jumbo, Finlandia-S, Nils Master Trolling spoon и Nils Master Jigger.
Легендарния Invincible е дотъпен от размер от 3см.(лек,като пеперуда)и в 25 сантиметров размер.Разновидностите на модела са-Floating, Deep Runner, Deep Diving и Jerk.
3-5 и 8 сантиметровите воблери са направени от балса,а 12-15-18-20 и 25 сантиметровите от дървото бреза..Всичките те притежават специално пластично и лаково покритие.Примамките Bete са изработени от сребро,мед,месинг и пръстени и куки от неръждаема стомана.Те се регулират ръчно и тестват в природни условия,преди да се пуснат в продажба.
От 60-те години на миналия век появилите се примамките Nils Master с вертикални лъскави и ярки разцветки,колебаещи се и въртящи се блесни,воблери и балансьори не са се променили.Специалистите на Nils Master първи са създали примамките с необичайните разцветки и не са загубили.Напротив и сега те биват копирани от други световни ф-ми и производители.
Идеята да се създаде съвършенно новата продукция и предложи на огромния Американски пазар.За това през 1965г. започва разработката на примамки абсолютно нови със своите форми и разцветки.След година тези разработки благодарение на партньорите от Сащ е наречена Nils Master.
Целта на фирмата била да се създаде съвършенна и изключителна продукция.И когато дошло времето за представяне на новата линия е възникнал въпроса,как да се казва.Името Nils е скандинавско и е взаимствано от Швеция.Точно поради тази причина е избрано лого напомнящо шлем на викинг.
Пет оригинални примамки се ползват повече от 40г. и до сега се намират в топ 15 на световните лидери по продажба.Нилс Мастер е станал нарицателно име за настоящи успехи.Безпрецедентната красота е привлекла много хора,които не се боят да експериментират.
Този който е работел с тези примамки,бързо се убеждава в това,че те отлично работят и разказите на тези любители риболовци бързо привличат нови любители.
Хоринзонта на примамката Нилс Мастер става огромен.За това можем да съдим по техните дела на търговската марка.
Първите цветови гами на оригиналните серии все още може да се видят из тези среди,така и в средите на безчисленното копиране по целия свят.Примамките окрасени в цвят Папагал са станали несъмнено едни от няй-популярните с оригиналната линия и модели.При балансьорите и тролещите блесни тези разцветки деситилетия удържат първите места по продажби.
Няколко години по-късно били проведени изследвания видимоста на различните цветове в различната степен на водната прозрачност.Изследванията са показали,че винаги един от цветовете Папагал бива винаги забелязан от хищника,независимо от това колко силно е замътена или слабо прозрачна и осветена водата.Групата разработваща примамките под вещото ръководство на Кангус преди 40г. успяла да създаде универсална примамка,която съхранява своите риболовни качества при всички различни условия.
Обновената разцветка на Нилс Мастер създава илюзия за движение на плавник.
Независимо от факта,че сме признати класици в примамките,ние не можем да лежим на стари лаври.За това се появи още един нов способ на примамката Нилс Мастер.Новите примамки с огнени цветове,текущи през миналото лято,са взети с гръм и трясък,а опита от тяхното използване на професионалните рибари,като цяло е много положителен.
Секрета на огнените цветове е,че многообразието им има различна игра,когато примамката се движи във водата.Когато воблера върви под водата,цвета и отблясъците лъжат рибишките очи с имитация на движещи се перки.Огнените цветове са толкова живи във водата,че на нас ни е трудно това да си го представим на земята.
Днес съществуват технологии,които през 60-те години беше трудно да си ги представим.Цветните бои и широката гама от разцветки,дават възможност за иновативни решения.Връзката на новите технологии ни даде възможност да произведем цвета на огъня.Но дали тази примамка ще се превърне в класика,която може да заеме водещо място в списъците на най-продаваните от 40г. насам,само времето ще покаже.
Настройка за играта на воблера.Съвет от Нилс Мастер.
Риболовците обикновенно използват различни цветове на примамките си,опитвайки се да увеличат тяхната уловимост.В допълнение е необходимо да регулирате движението на вашата примамка.Това се извършва много лесно с модели,които имат дървен корпус(т.е. модели Invincible).Халката на носа може да се коригира с чифт клещи,като солидното тяло и арматура ви позволяват това.
Промяна на честотата на трептене и дълбочината на потапяне може да бъде Воблер с пръстени на крайниците опънати,като лък нагоре или надолу. Условията също диктува необходимостта от, улов настройка, например, силно течение.
След това потапяте примамката за да видите какъв ще е ефекта от това регулиране.
Rotinkainen е нова примамка на ф-ма Finlandia Uistin.Нейната форма и начин на действие е много необичайно.Всъщност, примамката може да има хоризонтална и вертикална игра. Моделът има много интересни подробности като те, наподобяват корона, която се закрепва към носа с халка.Ако линия ви е вързана с халка в средата на примамката, тогава модел се държи като нормален баланс, като по този начин се характеризират с изящество и лекота, благодарение на опашната перка. Ако се върже линията около куката в раздела "опашката", а след това този модел се превръща в вертикална стръв. Модел Rotinkainen представи в два цвята - ярко червени и оранжеви страни.
Най-младата примамка на семейството Нилс магистър -, е DartMaster. Тази стръв е специално проектирана за тези рибари, които със сигурност ще се опитат да повлияат на движението на примамката във водата. DartMaster се хвърля и му се дава възможност тихо се потопи във водата на желаната дълбочина, след това изпънете линия и припадъците започват. Примамката се плъзга от страна на страна, последователно с блестящите си ярки страни.Риболовът с Dartmasterom в състояние да вдъхнови и да даде нови преживявания, дори и на най-претенциозните рибари.Сезонната новост при нея е подходяща за тролене при ниски скорости. Тя в момента се представяна от четири любопитни цвята.
Прогреса на Finlandia Uistin Oy
Четиридесет години опит Нилс Мастер е показал, че ефектът, който прави примамката във водата, далеч по-важно от това как изглежда. Братя и Kalevi Kangas Хан пренебрегват общественото мнение и започват да експериментират с най-невероятни форми и цветове, които са довели до създаването на нестандартни асортимент от примамките Нилс Мастер. Може би никъде другаде по света не са имали подобно поведение към рибите и техните улови.И все пак, във всяка вода и при всякакви условия хищниците нападат примамката, като луди. Хан и Калеви са щастливи, за да чуят становищата на рибарите, които се опитват да реализират своите предложения. Това е най-добрият начин за подобряване на стръвта,която отговаря на изискванията на рибарите. Територията, притежавана от дружеството за производство на оригиналната примамка е идеален за класическите "успехи". Paydzhanne е езеро в северната част на Финландия, и каскада водопади Кълкин, попадащи в същото езеро.Те позволяват да се тества примамки, предназначени за улов на риба в напълно противоположни условия. Районът има богата история на риболов - от 1800г.Това място привлича рибари от всички краища на света.
(TackleTrade World, юни 2005 г.)
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
max
Вносител
Мнения: 3210
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 15:24
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Re: NILS MASTER

Мнение от max »

Смятам че ще е добре за този раздел да има тема в която свободно да се обсъждат качества на воблери и т.н. Идеята е това да е платена тема в която ние (под този знаменател слагам всички вносители и търговци) да споделят с вас информация , данни и всичко останало което до момента се възприема като "реклама". Въпреки заглавието се ангажираме да разискваме от време на време и други важни теми за други марки и модели , както и да ви показваме реални резултати и опит от водещи риболовци в Бг. без тяхната насоченост да е само реклама, акцент ще слагаме върху практиката и приложението. Предварително искам и да отбележа че за да бъде това възможно темата е платена и въпреки че с готовност ще приемаме градивна критика и по принцип обосновани негативни мнения аз и модераторите няма да допускаме "махленски" постове в стил Маги и т.н. не съдържащи конкретика по темата.

Като старт на темата обявявам конкурс за избор на фотографии за каталога на Нилс Мастер за 2013г.
Изискванията са следните:
Качествена снимка с добро осветление и добра композиция.
Не се приемат снимки правени с мобилни телефони.
Няма да се приемат снимки на различни хора с една и съща риба.
Рибата да бъде в добро състояние и (поне) да изглежда жива.
На снимката ясно да се вижда риболовеца , цялата риба и воблера на който е хваната.
Изисквания към улова:
Костур - над 1.5кг.
Бяла риба - над 5 кг.
Сом - над 20 кг.
Щука - над 7 кг.
или друг вид риба уловен от вас на Нилс Мастер който смятате за достоен като размер

ВСИЧКИ ПРИЕТИ СНИМКИ ЩЕ СЕ НАГРАЖДАВАТ С ВОБЛЕР НА НИЛС МАСТЕР (от наличните) ПО ВАШ ИЗБОР
Избраните от нас и финландските ни партньори снимки (1-2 или повече ) ще се наградят отделно.
Снимките си можете да пускате направо в темата или да ги изпращате на мен
Аватар
max
Вносител
Мнения: 3210
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 15:24
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Re: NILS MASTER

Мнение от max »

Кратко описание на моделите които поддържаме в наличност.

INVINCIBLE - 3 размера 8,12 и 15см. и в 2 модификации F и DR
Изображение
Nils Master Invincible е ръчно изработен във Финландия и прецизно тестван воблер. Подобно на името си - "непобедим" това е един от най-успешните воблери. Invincible е примамка доказала се напратика във всяка риболовна дестинация по света. Предпочитан воблер при риболов на Щука с уловени рекордни риби - 18,8кг. във Финландия и 17,6кг. в Швеция. На този модел има две уловени риби (европейски Сом) в топ 20 на Рио Ебро. Рекордна риба 27.1кг Барамунди в Австралия и още много други трофейни риби в Европа и целия Свят.
Воблера притежава уникална игра - комбинация от силно странично поклащане и големи странични колебания на опашката с умерен интензитет, точно такива каквито предпочитат трофейните Сомове, Щуки и Бели риби. Примамката е изработена изцяло от балса с вградена здрава метална армировка през цялото тяло която ви позволява да се борите дори и с най силните хищни риби. Малкият процеп в средата на лопатката , точно под корема на воблера подобрява играта и оставя уникален хидродинамичен подпис след него предизвикващ хищниците. Много добре балансиран и лесен за замятане Invincible реагира на всяко ваше подръпване или промяна в скороста и посоката на водене. Богатата и прецизно подбрана цветна палитра на тази серия е съставена само от цветове доказали се през дългите години на производство.
JUMBO - две модификации Shallow и DD
Изображение
Изображение
Nils Master Jumbo DD и Shallow е ръчно изработен във Финландия и прецизно тестван воблер. Още при първият поглед към него ще се уверите че това е невероятно здрава , оборудвана със здрави куки примамка за риболов на големи риби. Тя нама да ви подведе в борбата дори и с най големите щуки или сомове. Подходяща и за морски риболов. Има добра игра дори и при висока скорост на водене. Потъва много бързо на работна дълбочина
Haka
Изображение
Nils Master HAKA DD е ръчно изработен във Финландия и прецизно тестван воблер. Това е балсова примамка създадена да работи в дълбочина , достигайки бързо до дъното. Позволява прецизно водене по дънния контур. Притежава естествена игра привличаща широк набор от хищници - Пъстърва, Костур, Бяла риба, Щука и дори Сом
Bete ZAP
Изображение
Nils Master BETE ZAP е полимерна примамка с добър баланс и високо качество. Както може би се досещате гледайки я, това е убийствено резултатен воблер за риболов на Бяла риба. Тънкото издължено тяло с размер на Уклейка е точно това с което се хранят тези хищници. Подходаща също и за риболов на Костур и Пъстърва както на тролинг така и при спининг риболов.
Big Mouth
Изображение
Nils Master Big Mouth е воблер в който са вложени много часове на тестове и доста иновативни идеи. Тялото е изработено о т полимер, добре балансирано и доста здраво. Иновативната форма без лопатка и с проходен отвор през тялото на воблера е основната причина за неговия успех. При преминаването си през водата тази примамка генерира звук и хидродинамични следи които нямат аналог в изкуствените примамки! Перфектна игра имитираща малка рибка!
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Изображение
Изображение
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Електронния каталог на Нилс Мастер.
http://www.nilsmaster.fi/fi/mag/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Това е тема в която всеки един от вас свободно може да пише,дава отзиви и задава въпроси за примамките на Нилс Мастер.Не е нужно всички мнения да са само положителни.....предпочитаме да са реални.Няма да допуснем реклама въз основата на антиреклама оплюваща други ф-ми.
Опита който имаме за сега с този вид воблери показва отлични резултати.Това което ни прави щастливи в избора на липсваща световна ф-ма на БГ пазара е постигнатите резултати от нас самите.
За да получим реална представа за примамките влизахме само с тях във всеки водоем.За три риболова успяхме да уловим около 80-90 бели риби и 10 сомчета.Закачихме и трофеен сом,който според нас и видяното тежеше над 100кг.Все пак както казваме на жаргон....удър или откач не се пържат.Жалко,защото рибата беше наистина трофейна.Тя удари на Инвинсибъл 12см. цвят 24.газещ до 3м.
Като цяло с Иво нямаме огромен опит в тролинга.Но рибите уловени с нашите примамки ни нареждат в едни от най-успешните лодки за сезона.
Надяваме се вие също да опитате от радостта на улова с примамките на Нилс Мастер.Дано тази марка воблери стане ваша любима примамка не заради рекламата която и правим,а заради вашите улови.
Ще се опитаме със отговори и съвети да ви насочваме към примамките и техните цветове.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
ribata402
Мнения: 2469
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2011 17:04
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 4 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от ribata402 »

Пъстърва над 2кг можели.....
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

ribata402 написа:Пъстърва над 2кг може ли.....
Може......както може да разкажеш случката с дадените от нас воблери за тест.
Ще ти бъдем благодарни,защото имаме нужда от вашето реално мнение и подкрепа.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Изображение
Изображение
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от LVitchev »

Аз ще снимам едно агне с воблера в устата :lol: :lol: :lol: Може ли ;) ;) ;)
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Щом и агнетата вземат на тези воблери....представи си.Може. :wink:
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
max
Вносител
Мнения: 3210
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 15:24
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Re: NILS MASTER

Мнение от max »

Изображение

Това е основната цветна карта на повечето серии воблери, ще се радвам да чуя вашите препоръки или фаворитите ви от тях
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от LVitchev »

Имам си фаворити от разцветките но 60% от разцветките стават за сом,така че трудно ще сгреши някой при избора си !!!Проблема е с размерите при избирането :wink: :wink: :wink:
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: NILS MASTER

Мнение от Emo-83 »

Тия рацветки са не пълни и не до там точни...скоро ще сложим по истински и реални,като тези например.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
max
Вносител
Мнения: 3210
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 15:24
получил Браво: 11 пъти
Обратна връзка:

Re: NILS MASTER

Мнение от max »

на мен ми допадат и тези:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Заключено

Обратно към “Риболов на сом”