Малка бяла риба
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
Бершът е наричан още вложка бяла риба - чешит руски смадок , ама дребен. Не го бъркайте с онзи грозник, наречен ерш,които някъде по това кътче на света вече създава проблеми като плевел.
описание:размерите му достигат до: дължина 50 см. тегло до 2 килограма.Отличава се от обикновенната бяла риба по: по-късото и по-високо тяло отсъствието на големите ''кучешки,, зъби ; изцяло покритите с луспи бузи (предхрилни капачета);по-малките си размери и по-ярко очертаните и неразпадащи се на петна напречни тъмни пояси отстрани на тялото . Среща се в басейните на северните части на Черно , Азовско и Каспйско море.У нас в миналото е намирана в реките Дунав,Искар и Янтра и в Бургаското езеро.Биологията му е подобна на тази на обикновенната бяла риба.У нас не е проучвана.
Ето ви и снимна на берша
описание:размерите му достигат до: дължина 50 см. тегло до 2 килограма.Отличава се от обикновенната бяла риба по: по-късото и по-високо тяло отсъствието на големите ''кучешки,, зъби ; изцяло покритите с луспи бузи (предхрилни капачета);по-малките си размери и по-ярко очертаните и неразпадащи се на петна напречни тъмни пояси отстрани на тялото . Среща се в басейните на северните части на Черно , Азовско и Каспйско море.У нас в миналото е намирана в реките Дунав,Искар и Янтра и в Бургаското езеро.Биологията му е подобна на тази на обикновенната бяла риба.У нас не е проучвана.
Ето ви и снимна на берша
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
-
- Риболов: Риболов на дъно
Re: Малка бяла риба
И ние хванахме една риба в язовир и се чудя дали е бяла риба ... мнение каква е ?
- sestrata
- Риболов: спининг
- дал Браво: 154 пъти
- получил Браво: 742 пъти
Бяла риба е. Бершът е малък и няма предни зъби.Hisshynewb написа:И ние хванахме една риба в язовир и се чудя дали е бяла риба ... мнение каква е ?
***http://www.starividri.com***
Fear NO Fish
Fear NO Fish
- karaburov
- дал Браво: 209 пъти
- получил Браво: 288 пъти
Re:
[quote="Димитър Тодоров"]Хе,хе..и аз съм чувал това за вретенарката,че уловиш ли я ,значи няма други наоколо.. Не знам на какво се дължи..
Дължи се на това,че има някаква остра специфична миризма,която прогонва рибите на стотици метри.Но от миризмата и се"възбужда" сома(Това го знам от колега,който е всеки ден по реката вече 40 години......)
Миналата година на откриването колега плувкар хвана такава риба(аз също я видях за пръв път)и вечерта хванахме около 20-на сомчета на попер,и други примамки,като всички риби бяха хванати на повърхноста и на 20-50 см под нея.
Това е 1 от сомчетата,немога да намеря другите снимки....
Дължи се на това,че има някаква остра специфична миризма,която прогонва рибите на стотици метри.Но от миризмата и се"възбужда" сома(Това го знам от колега,който е всеки ден по реката вече 40 години......)
Миналата година на откриването колега плувкар хвана такава риба(аз също я видях за пръв път)и вечерта хванахме около 20-на сомчета на попер,и други примамки,като всички риби бяха хванати на повърхноста и на 20-50 см под нея.
Това е 1 от сомчетата,немога да намеря другите снимки....
- Димитър Тодоров
- дал Браво: 569 пъти
- получил Браво: 1052 пъти
Re: Re:
Интересна информация това е. Как да я разбирам - оставили сте уловената вретенарка във водата и вечерта сометата са ви клъвнали всичките близо до нея или..?karaburov написа:....Миналата година на откриването колега плувкар хвана такава риба(аз също я видях за пръв път)и вечерта хванахме около 20-на сомчета на попер,и други примамки,като всички риби бяха хванати на повърхноста и на 20-50 см под нея. ....
Аз самият имам уловени вретенарки на стръв червек,но не ми е направила впечатление каквато и да по-силна или специфична миризма от нея?
p.s.Сега ми хрумна..Да не би да бъркаш малката бяла рибка с вретенарката от цитата ми ?
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..
Stay focused !
Stay focused !
- karaburov
- дал Браво: 209 пъти
- получил Браво: 288 пъти
Интересна информация това е. Как да я разбирам - оставили сте уловената вретенарка във водата и вечерта сометата са ви клъвнали всичките близо до нея или..?
Аз самият имам уловени вретенарки на стръв червек,но не ми е направила впечатление каквато и да по-силна или специфична миризма от нея?
p.s.Сега ми хрумна..Да не би да бъркаш малката бяла рибка с вретенарката от цитата ми ?[/quote]
Не,не сме оставяли вретенарката никаде,човека който я хвана я хвърли събра въдиците и си замина.
p.s.Сега ми хрумна..Да не би да бъркаш малката бяла рибка с вретенарката от цитата ми ?[/quote]
Не,не сме оставяли вретенарката никаде,човека който я хвана я хвърли събра въдиците и си замина.
-
- дал Браво: 2 пъти
Я,кажи,знаеш ли как Румънците казват на вретенарката?Димитър Тодоров написа:
Клуб по спортен риболов "Балканка"
- Димитър Тодоров
- дал Браво: 569 пъти
- получил Браво: 1052 пъти
Не,не знам,как я наричат?
И не забравяй-ние не ловим риби.Ние,всъщност,ловим себе си..
Stay focused !
Stay focused !
- Doktor-5
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 71 пъти
- Обратна връзка:
suhia_ribar написа:Я,кажи,знаеш ли как Румънците казват на вретенарката?Димитър Тодоров написа:
Е как и викат, ми вретеринару!
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)
КСР ВИДРАКС
КСР ВИДРАКС
-
- дал Браво: 2 пъти
"Пула ла чобанолуй" - Чобанска пишка демек ))
Клуб по спортен риболов "Балканка"