КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

ОФФСом
Аватар
zee
Мнения: 729
Регистриран на: Вто Юли 12, 2011 6:55
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 24 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от zee »

Колега , не става въпрос за комунисти или други такива а за човешко отношение - може и да стане дълго - но го прочети - преди около 15 год бях за последно в БГ по лични проблеми и знеш ли кога за себе си решиш че БГ ще се оправи - ще ти кажа моето виждане - когато стане едно просто нещо което го има в местата където съм сега - подаваш една молба до общината да ти разрешат да се гришиш за една пейка в парка, едно дърво в алеята, твоето задължение е да ги подържаш,боядисваш и ти разрешават да си сложиш една малка табелка с името, наплива е толкова голям че аз вече 4 год чакам да ми дадат една пейка в градския парк да я подържам...дано съм жив да ми разрешат...ако не вярваш ще ти ти направя снимка на щасливците който имат щастието да подържат пейка в парка за обществено ползване....просто нали??
"Дай на човек една риба и той ще я изяде за един ден, Научи човек да лови риба и той ще седи по цял ден в лодката и ще пие бира"
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от Emo-83 »

Зее,мъчно ми стана на какво хубаво,но грешно място сме се родили.Бъди жив и здрав за да дочакаш своята пейка.Направи я готана. :wink:
Ако беше в БГ и напишеш във форума,че се грижиш за нещо.....до сега да са ти гепили пейката.....хей така нарочно. :?
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
karakolev
Мнения: 344
Регистриран на: Вто Юли 05, 2005 13:03
Риболов: сом и бяла
Местоположение: Plovdiv
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 1 път

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от karakolev »

В софийската zoo нали имаше опция да си осиновяваш животни и там съм виждал такива табелки. Тук в Пловдив се опитаха да следват примера, но в крайна сметка ефекта е такъв, че е затворена от няколко години.
Може и да се променят нещата, нищо не се знае, трябва да се пробват нови идеи.
http://www.interargument.com" onclick="window.open(this.href);return false;


Troli: Защото ЛОВЪТ НА РИБА става с подходящия арсенал за всяка ситуация!
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от Emo-83 »

Ооооо идеи бол.....липсват изпълните и съзнание.
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
vito
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Ное 09, 2012 13:26
Риболов: sharanjiiski

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от vito »

zee написа:Е спомени ...мен дядо ми и негови прятели ме водеше с влака до гара Карлуково - спеше се на открито, те ловяха сомове през ноща около едни огромни каменни блокове нападали в реката, а ние -няколко хлапета през деня ловяхме мренки на скакалец. Не знам дали ми е била първата въдица но имам най много впечатления от нея - направо xzoga за времето си - custom made - дрянова пръчка ,обелена кората, прекарана през огън и поне една година овисена с две тухли отдолу да исъхне и изправи. А и доста покъсно - майсторски риболов - с един руснак - приятел на баща ми /от тези които бяха дошли да правят кремиковци/ ме водеше около Своге и лакатник за риболов с мормишка - целогодишно, като кивока беше закачен на дълга пръчка. - Но то май същото Кремиковци по късно остави за дълги години по Искъра да няма и попова лъжичка.....Като ученик - блатото при Алдомировци / май одавна е пресушено/ с легендарни щуки и блесна от лъжица / фоблер рапала трева да пасе пред лъжицата - но май щуките бяха много .

П.П. А винаги съм се чудил поколението на нашите внуци какво ще разправят за първите си риболовни спомени когат станат на нашите години .... нещо такова... ами с една машина наречена лека кола която върви с бензин,дядо ми ме водеше на язовира, качвахме се на нещо като лодка направено от лепен найлон и с страно бръмчащо нещо одзат пак с бензин,с первобитни пръчки xzoga какви огромни риби ловяхме по 1 - 2 кг ама имаше сташно много риба тогава не е като сега... :D :D
super
Аватар
Pike1
Мнения: 1692
Регистриран на: Пет Май 29, 2009 23:28
Местоположение: Ямбол
получил Браво: 11 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от Pike1 »

zee написа:Колега , не става въпрос за комунисти или други такива а за човешко отношение - може и да стане дълго - но го прочети - преди около 15 год бях за последно в БГ по лични проблеми и знеш ли кога за себе си решиш че БГ ще се оправи - ще ти кажа моето виждане - когато стане едно просто нещо което го има в местата където съм сега - подаваш една молба до общината да ти разрешат да се гришиш за една пейка в парка, едно дърво в алеята, твоето задължение е да ги подържаш,боядисваш и ти разрешават да си сложиш една малка табелка с името, наплива е толкова голям че аз вече 4 год чакам да ми дадат една пейка в градския парк да я подържам...дано съм жив да ми разрешат...ако не вярваш ще ти ти направя снимка на щасливците който имат щастието да подържат пейка в парка за обществено ползване....просто нали??
Зее, ти си много готин човек ! Отдавна искам да ти го кажа. Много истина има в поста ти и ме развълнува и малко тъжно ми стана, че сме на светлинни години от тия неща и позитивното се разпада някъде в мрака.Орисия ли е не знам.Все още вярвам, че може да бъде и друго !
Тъжно ми стана и заради това :
zee написа:преди около 15 год бях за последно в БГ
Не знам, може и да не ти тежи. Ти си знаеш.Ако случайно се случи така, че се върнеш обаче, обади се да ти спретнем един бивак. Сигурен съм, че много хора хора тук те уважават.
Аз съм отсъствал от България най-много за 14 дни. Бях с един френд и жена му на гости на сестра и в Швейцария. Там се задоми момичето. Поболях се човек, направо се побърках.Тогава излизах за пръв път. Верно красиво е, спор няма. И ние си ги имаме обаче алпийските пейзажи+още много други красоти.
Тия хора обаче някак си не общуват помежду си. Много е стерилно.Аз не мога така. Ние сме други чешити. Наздраве си викаме, майни си теглим. Днес ще се изпокараме, утре на масата пак. Има контакт и когато ни е гот се смеем искренно. Там май не чух истински смях.
Най голямото ни "забавление" през тия дни беше да отидем и махаме гащи в мола. :shock:
Мен това абсолютно ме побърква.Подобни круизи съм правил предимно с представителки на нежния пол и винаги ми се е искало да избягам с писъци, да не говорим, че понякога последиците са трагични във финансов план. :wink: После се прибирахме, вечеря и гледане на телевизия /RTL/. :shock:
Само едната вечер живнах малко.
Решили три рожденника с близки дати да наемат местната дискотека и да правят парти. И ние с покани, екзотичните гости. Добре ни приеха хората в интерес на истината. Много любезни и възпитани. Иначе стоят на малки групички в залата с усмивки като от сапунен сериал и пият.....шампанско смесено с ред бул. :shock: Като го видях тоя компот и ми призля. Ние там от 10дни като светци мъченици, изпихме си за нула време ракийката дето я носехме за армаган и край. Бира, бира, бира та бира.Изкара ни зетя два пъти за по половин час на барче и пак бира, а държи да черпи и сме в патова ситуация. Аз не мога да пия бира, бате.Не я обичам.Втората почва да ми излиза през ушите. Скръцнах веднъж със зъби и си поръчах водка.Сипаха ми някакви изпарения, не знам дали е имало течност, ама и да е имало ми залепна на небцето. В гърлото нищо не отиде. Пък цени ....УЖАС !!! :shock:
Разбираш как се почувствах, като я видях тая странна смес.
Огледахме се обаче и не щеш ли отсреща барплот и сипват уиски милите хорица. :D Отгоре на всичко го осигурили рожденниците, плаща се, но на почти приемливи цени :wink: Това добре, ама как да му обясня на бармана, че не съм на зъболекар и да не ми сипва с капкомера.Разбрахме се накрая като му показах с пръста вертикално :wink: :D Леко се притесни. :wink:.......И се почна веселбата. Пием си уискита с нашенски размер и гасим с шампанско и ред бул. Събрахме им очите. Бармана се изцъкли. :wink:
Като лашнах три броя ми се оправи настроението. Очите ми светнаха в червено кат вампир и на зениците се изписа dangerous Взех да се оглеждам. И точно пред мен една сълзичка.......Малиии СТРАШНА !!! Азиатка+европейка фифти-фифти. Красота ! :shock:
Изгледах я на верев. Лека усмивка и си оправи косата. Оп, викам батко, даде ти два туза, влизаш ОЛ ИН. :wink: :D Изстрелях се кат щука да я клъцна. :wink: Счупих я от денс. :wink: Ония се пулят и мигат кат гугутки. :D Сигурно съм бил като бай Ганьо в басейна. Булгар, булгар обаче не съм викал. :D Обелихме два-три лафа, смее се. Нямам никаква идея на какъв език. :wink: Аз немски не говоря, знам само два лафа от един монтьор-"бутен щепсен в контактен" и "бутен хастарен навътрен" :oops: Тия обаче не и ги казах. Както и да е. Тогава бях симпатяга и ми връзваха без много приказване :wink: :oops: От цялата работа спечелих погъделичкване по ушето, ама само до там.Не мога да си кривя душата и да петня момичето. :( По едно време се дотътриха някави арийци, покашляха се културно и приключихме с усмивка и бай-бай.
Викам, ай няма да прайм изпълнения от дискотеката в Овчи кладенец. :wink: :D
Айде пак на бара, удрямана мисирка. Лъхнах още 2-3. Няма време. Тия си лягат с кокошките.
Зетя и той барабар Петко с мъжете ръгна 2-3 по БДС и се мумифицира. Едвам го доставихме на адреса.Два дена не ходи на работа, труп с мокри кърпи на главата. Къде си тръгнал бе амсълак като нямаш тренинг. С тез слаби крави, дълбока оран ше орем ! :wink:
Та такива ми ти работи. Няма да забравя като се прибрахме и видях оня надпис БЪЛГАРИЯ.
Щях да ревна като ученичка. Едно от най-хубавите неща, които съм виждал !
Знам, че някои ще ме сметнат за луд.Аз си падам малко шматка де. :wink: :D
Не зная дали има прераждане. Искам само да помоля Господ, ако има следващ живот да си ме прати пак тук и да съм пак българин.......Въпреки всичко !
Даже си давам в замяна Стоянката, в случай,че ми е предвидил такава ! :wink:

ПП.
Панц, извинявай брат ! Голям ферман изпрасках. :wink: :D
MEMENTO MORI
ribata402
Мнения: 2469
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2011 17:04
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 4 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от ribata402 »

Ееее Пики разчусва ме искрено..Хем сълзи в очите,хем съпоставен с истерия смях,особено за механика..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Наистина от родната страна по мило няма.Иначе сме преспособима пасмина ,къдет на засеят никнем,и се развиваме упорита и ползотворно.НО...има едно голямо..НО липсва ни това тук в родината,нашия живот е по жив от всякаде другаде.Изживяван по по истински начин ,ние сме гостоприемни и топли хора.Сящевремено..алармаджии,скандалджии,викаве..врякаме..После пак сме заедно..Та Пики го разбирам..и с едно навесче на Ивито друго му не требе... :D :D
Аватар
Pike1
Мнения: 1692
Регистриран на: Пет Май 29, 2009 23:28
Местоположение: Ямбол
получил Браво: 11 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от Pike1 »

ribata402 написа:Та Пики го разбирам..:D :D
Знаех, че ти специално ще ме разбереш. :wink: Смятай ми поста, за поздрав към теб ! :wink: :D :D
MEMENTO MORI
Emo-83
Търговец
Мнения: 16982
Регистриран на: Чет Дек 21, 2006 17:23
Местоположение: Sofia
дал Браво: 264 пъти
получил Браво: 272 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от Emo-83 »

Нема дам грам откат от БГ,но ако вземах по 5-6 хилки месечно.Tогава щях да мога и преглътна цялата свинщина.....щото освен по язовири никъде другаде нямаше да ме видите.
А дойде ли зимата съм на Канарите да ми пеят канарчета на ушето и да си ловим Марлини,тунци,тарпони и тигрови акули.
Пики,за да съм честен ще ти кажа.......Няма такава гняз,като в БГ.Нищо не е уредено.Всичко е сиво до повръщане.А хората едни добри,добри и усмихнати.....как да не им ебеш майката със тая злоба,завист,клюкарстване и лошотия в душите си.
Обичам Б-я.,но съм видял и чужбина.Загледай моля те някой твой познат в лицето,когато се връща от по-дълъг престой там.Ми то лъха чистота,свежест.....има усмивка.Дрехите уж нищо особенно,но не са кални,а обувките прашни.
Не искам да пиша повече,защото ще остана неразбран.Мога да разкажа доста случки от младоста ми в чужбина.....чуствах се,като Пикито.Но после разбрах,че успееш ли да се интегрираш,забравяш дребните и елементарни проблеми.....да купиш хляб,да платиш тока,телефона и евентуално да ти се усмихне касиерката.А не да си на ръба на инфаркта,инсулта и истерията от стреса който ни предлага ежедневието и скапаната държава.
Да корените са ми тука и не желая да са другаде.Но нима това го желаят хора,като Зее или тия дето бачкат и избегаха в чужбина.
Смятах веднъж,че на баба ми,дядо ми,майка ми и баща ми трудовия стаж е 180г.Тогава общо получаваха пенсии под 1000лв.Това нормално ли е ми кажете.Не да живеят,а как да оцелеят е въпроса.
В днешно време....Жена ми се прибра от Испания вчера.Сестра и от здрав човек за 1 ден стана инвалид от множествена склероза.Патерици,напикаване,говора,никаква двигателна способност.
Тук за 21г. трудов стаж и дадоха 60 евро пенсия по болест.В Испания работи близо 5г.,но законно 2 и нещо.Та там в чуждата държава и дадоха 450 евро пенсия по болест.Три пъти в седмицата идва човек да я обслужва водейки я на рехабилитации,басейни и инжекции.И понеже няма пари, в клуба който се събират бабите да играят домино....облечени със светли дрехи и прически се намери безплатен адвокат да и уредят нещата.
Жена ми отиде да помогне с всичките документации.....всъщност само разнесе няколко документа.Мислеше да я прибере тук,но то няма смисъл.Защото там мед. сестра я целува и говори с мили думи все едно и е повече от роднина.А ние с какво и как ще я гледаме.Къде ще я караме по болници и колко ще ни струва това.....и въпреки всичко ОК,готови сме,но от къде кинти в тази криза.
Кажете ми вие,ако не си платите за лекар,някой ще ви обърне ли някакво внимание.За изследвания дадохме с жена ми 1000лв при лекари приятели.
За това не ми я хвалете тази държава и хората в нея.
Ето вижте ни всичките,какви лайнари сме.Имаме форум в който вместо споделяне и приятелски отношения е пълно с разправии.Какво делим ми кажете.Неуловените риби или кой е по-велик от другия.
Е да изключения има и ние се борим за тях,но всичко останало е гняз без грам човещина.
Не ме нападайте и не ми лепвйте етикети.Говоря общо,а не за изключения.Мога да не спирам да пиша на тази тема.Но не защото мразя Родината си и хората в нея.А защото съм реалист и мога да заявя честно.......На биваци с приятели се чувствам страхотно(прекрасно).........Когато има разправии,клюки,лошотия се чувствам отвратен и ми се иска с 200 да хвръкна при Зее или където и да е било.
Извинявам се,че за 1-ви път не бях позитивен към Родината си и хората живеещи в нея.
Дано греша и не ви развалих настроението от предишния пост на Пики.За мен има бяло и доста черно.
Ето линк за Атанас Буров банкера.Много истини за света и Б-я има казани още през 1019г.Чета ги с интерес и откривам Бай Ганьото в себе си.Съветвам да ги прочетете и вие.
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t25240.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
Аватар
zee
Мнения: 729
Регистриран на: Вто Юли 12, 2011 6:55
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 24 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от zee »

Колега Пики -благодаря ти за поста -много истина има в него.Не казвам че не ми липсва България -но от безброй вече години ме носи вятъра насам-натам по света ,абе като дърво без корен, има кофти моменти но при мен бяха преди повече от 30 год и му свикнах.С какви ли не хора съм срещал-бели,черни,жълти,кафяви - но има едно което често забравяме - това че всички ние сме се появили на този свят по една голяма случайност - май беше едно на няколко милиона -ударили сме джак пота с самото си раждане и ще бъдем на тоя свят за малко ама съъъъъъвсем за малко. А дали сме рибари или не,ловци или туристи преди това трябва да сме хора в съзнанието си, а не варвари и от там ще дойде и отношението към рибата,животните и природата около нас. Абе отплеснаме се от темата за спомените....
"Дай на човек една риба и той ще я изяде за един ден, Научи човек да лови риба и той ще седи по цял ден в лодката и ще пие бира"
Аватар
zee
Мнения: 729
Регистриран на: Вто Юли 12, 2011 6:55
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 24 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от zee »

А понеже темата е за спомени ,колегата ме подсети да разкажа една случка свързана с пиене. Не в БГ с един мой прятел / не българин/ пием в бара, пием какво пием,по едно време бармана казва на моя приятел че той вече е достъчно пиян и няма повече да му сервира а аз може да продължавам да си пия. Момчето се засегна,почна да му повишава тон -как така повече няма да му дават и т.н. /в интерес на истината ,доста май бяхме пияни но може би на мен да не ми личеше/. По някое време на бармана му писна и след няколко минути дойде полиция и го забраха да го карат на бързия съд а аз тръгнах с тях за свидетел- това е съд с съдия който работи 24 часа. На съдията полицая разказва какво е било и съдията бам с чука 200$ глоба за неприлично държание.Приятеля ми възроптава - а съдията веднага бам с чука още 250$ одгоре за неуважение на съдията. Прятеля ми пак понечва да си отвори устата а аз го здърпах да си мълчи че тоя съдия за нула време колко пари ни отнесе вместо да ги оползотворим в алкохол.
"Дай на човек една риба и той ще я изяде за един ден, Научи човек да лови риба и той ще седи по цял ден в лодката и ще пие бира"
LVitchev
Мнения: 8517
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
Местоположение: Пловдив
получил Браво: 14 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от LVitchev »

:lol: :lol: :lol: Зее,аз така отидох на една сватба :lol: :lol: :lol: Когато си тръгвах сутринта,нямаше кои да ме изпрати и да ми каже довиждане :lol: :lol: :lol: Всички се натръшкаха,отварям една врата да търся живи,булката по корем,гола и цялата автобиография на екрана :mrgreen: Младоженеца и той ставаше за ебане,ама аре от мен да мине,да не се чудят сабалян защо ги болят задниците,оставих ги и си тръгнах,много,много разочарован,хич не могат да пият горките :mrgreen: :mrgreen: :lol:
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан

" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от kalinux »

Да ви е*а и чужбината суха. Радвайте се докато я имаме свободата, която никъде няма да я намерите. След някоя година и тук ще ни ограничат достъпа да горите и язовирите и после сбогом биваци, сбогом дивотия.

Ачка, подкрепям те на 100%. Много важно, че в чужбина всичко е уредено и по-лесно. Ние пък живеем много по-емоционално и много по-свободно. И природата ни е много по-хубава от тяхната, защото все още не е обуздана от човека.

И понеже ставаше дума за детството и как сме тръгнали като риболовци, още си пазя самоделните въдици от шипка, сигурно са на 25-30 г вече и пак стават за риболов. Риболовен билет имам от 6 годишен, беше някакво листче сгънато на две. Пък пръчката съм държал не знам от кога. Единственият риболов тогава ми беше в рамките на 2 седмици годишно, когато отивахме на село (в монтанско) и ловехме кротушки, кефалчета и черни мренки по Цибрицата. Две рибки по около пръст големи си беше голямо постижение, пък за 5 да не говорим каква радост. Нижехме ги през хрилете на стръкче от шавар, после ги печехме вкъщи на селската печка директно отгоре. Такъмите ни бяха някакво дебело българско влакно с 300 възела, коркова тапа за плувка, тежест от тубата за паста за зъби и една единствена кукичка купена от Монтана с много усилия, пръчка от леска.
Няма да забравя случая как под еуфорията на филма "Язовеца", тропайки с крак на брега извадихме 6 кротушки. Всъщност аз тропах, баща ми държеше въдицата. :lol: Е след време после пак тропах, ама не стана номера. :lol:

Винаги ми ставаше криво последния ден, преди да си тръгнем от село, защото въдица щях да държа чак догодина. Един такъв случай си спомням. Вися си на едно гьолче и съм хванал една рибка. Дойде един батко и един чичко и застанаха до мен. Почнаха да ловят много рибки, тогава за първи път видях "влашка плувка". Перото им седеше хоризонтално, вместо вертикално. Бяха хванали може би към 30-40 вече, когато видях, че мойта рибка е премазана с крак. :shock: Бях я оставил на земята. Да не ви казвам как ми се прирева тогава.

Друг един случай от това време, който още ми държи спомени. Имах някъде около 6-7 рибки хванати, не помня точно. И съм седнал да ги чистя край бунара. Кротушки, кефалчета и една мрянка, но малко по-едричка. Котките естествено се навъраха около мен. В един момент как стана не знам, но ми грабнаха точно мренката. Ех как ме стана яд. Подхоних котката по двора. Тръгна да се катери по мрежата, аз да я ритна и ... уцелих бетоновия стълб. :lol: Още си ми седи дефекта на тоя пръст.

Та това бяха първите години - няколко рибки за цял ден. После много задобрях :D и бройката стана по 30-40. Вече се вадеше тигана и баба ми я пържеше. Е нямаше такава вкуснотия - кротушки на огън в бакърения тиган.

Последите години рибата беше страшно много намаляла, както и дебита на реката. Но при това нямане вече не беше пролем по 80-100 рибки за няколко часа да хвана. Вече работех с щека, ползвах първите няколко наставки от нея, тънък ластик 0.8мм, повод съм стигал до 0.06 мм, кукичките 20-22 номер, плувки 0.20 - 0.30 грама, стръв пинки (ония хубавите, италианските), все смъртоносни оръжия за такава рекичка. Вадех с тия такъми и големи кефали по около кило, дядо ми се чудеше откъде се взеха тия риби в реката. Ходех за по 1-2 дена на годината ако има нещо работа за помагане. Реката се напълни с уклей и супер дребни каракудки, кротушката почти изчезна, мряната и тя. Знаех всяко камъче по реката, къде може да се хване кротушка, къде мренка, толкова се бях специализирал. Реката обаче никога повече не беше същата. Преди да приберем стареца и окончателно да скъсам с тоя район, намерих си в хамбара старите пръчки от шипка, така както съм ги ползвал едно време. Водачи от тел, совалка от два пирона, дръжка увита с ония изкуствените ленти, не помня по строежите ли ги намирахме. Това ми остана единствената връзка от това време.
С внимание към детайлите
ribata402
Мнения: 2469
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2011 17:04
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 4 пъти

Re: КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ И ПОД ТЯХ

Мнение от ribata402 »

Еее.Калинка хубаво разказче...това роден извън България неможе даго и сънува.Тук в България имаме имоции където никаде другаде немож ги има.Имахме и прекрасно детсво...за разлика от наште деца и внуци....но изживяхме и изживяваме психически и труден живот от Всичкото поколение което е живяло до сега в България.... :mrgreen: :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “СомОФФ”