Моите са сложили от няколко дни едни щуки по 3-4 кг и една 11 за сушене Не се съмнявам че ще станат вкусни,вече не се съмнявам във техните способности Ето малко снимки да се посмеете,огромна глава е,тая щука ще лапа по 2-3 килограмова риба от раз
Някой да е сушил сладководна риба?
-
- Мнения: 8517
- Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
- Местоположение: Пловдив
- получил Браво: 14 пъти
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
"Нек'ъф ужас нек'ъф ат!"
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
-
- Мнения: 8517
- Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 16:08
- Местоположение: Пловдив
- получил Браво: 14 пъти
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
Муне,тая пущина има зъби по 2 см,а на детенце главата и влиза в устата.Не мога пусто да правя хубави снимки,ама щом ръката ми влиза в устата и и има по 3 пръста растояние около нея,прави си сметката какъв дзвер е
"Аз нямам проблем със света,той има проблем с мен " - Янкосан
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
" Глупаците,мръсниците и завистниците са като хлебарките,нямат изтребване,смачкаш две,изпълзяват още двадесет............хлебарки " - Л.Вичев
- Дълголай
- Мнения: 99
- Регистриран на: Пет Апр 04, 2014 8:29
- Риболов: Вече само спининг баце...
- Местоположение: Враца
- дал Браво: 44 пъти
- получил Браво: 29 пъти
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
Преди години бях на събор в Софрониево. Домакинът голям рибар сервира най различни ястия от риби. Учудването ми беше огромно когато разбрах че всичките неща са приготвени от един единствен шаран 17кг. който бил уловил предишната година и изсушил. Разговорихме се на-дълго и широко с човека. Изчистения шаран го разделя на две половини по гръбнака и го затрупва в морска сол в дървено сандъче. Капака направен да влиза вътре с цел да стане на преса след поставянето на тежести отгоре. Каза пича че трябвало да стои десетина дена че и повече. След това го сушел под керемидите на къщата докато тръгне обилно мазнина по него и после увит във вестници- бам у фризера. В последствие като му дойде времето, вади шарана и го накисва във студена вода и на всеки 12 часа сменя водата. Каза че най важното е да помниш колкото дена е седял във сол толкова дена да се промива в студена вода. От корема беше нарязал едни тънки резенчета за мезе ама ги извадил по рано та да останат солени. Нещо.... страхотия. На вкус ми напомни на домуз баала която съм опитвал мнооого отдавна в Ахелой. А иначе беше направил човека и пържен шаран и даже с ориз на фурна. Все от същия- сушения. Имаше неповторим вкус. Почти като прясна риба, само че месото беше жълто като кашкавал и много по вкусно и нежно. Направо се топеше в устата.
Еееех, да бех римлянин, или поне малко тракиец..... Сигурно щех да се казвам Риболовит
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
Звучи вкусно!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
От тези ваши писания получих силно слюнкоотделяне и без съмнение утре за обяд ще има риба на скара .
Понякога се случва да върви по масло а впоследствие се оказва че,това е вазелин !!!
Re: Някой да е сушил сладководна риба?
Ха, сега видях какво съм писал по-горе и се сетих, че рибата както си е във вестници си стои на тавана. Проверих я-суха е като дърво..... мирис на граниво не мога да усетя..... Дали, като позастудее малко да не я препека и накисна с оцет?