FINNISM , Труд и забава :-))

Форум за риболовци стихоплетци.
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

Копирано от едно друго място :D


Добро утро отново драги съотечественици

Имам удоволствието да започна с представянето на „FINNISM„ това е една природно познавателна, еволюционна , философска и социално/икономическа система.До сега тя нямаше заглавие, име, не беше кръстена , днес аз имам компетенцията и времето и я кръщавам ФИННИЗМ , кръстена е на братския нам, братски на Нанаки, рептили, морски народи, пелазги, траки, елини, римляни, персийци, скити, хетти , елини, арменци , евреи, българи, „славяни„ турци, цигани, сърби, гърци и пр. народи ., братския Финландски народ приютил едни бегълци, сред които и „кръстника„

Първо малко предистория, аз не съм измислил почти нищо в тази система, тя носи част от мислите на хора живяли, родили се или пришълци в Балканските земи и тези на малаазия, персия, египет и там този ъгъл на средиземноморието и по южното черноморие.Първите хора мислили по ФиннизЪмът нямат за пазени имена, имат принос много известни хора, имат принос и безисвестни. Например отпечатък имат преди столетие и повече едни хора от еврейски произход, , а в малко по далечно едни умни „бюрократи„ от Османската империя.Големи благодарности и на моя Голям приятел тук при мен , който има уникални способности и е „съплеменник„ на Маркс
Първите усилия за систематизиране са изненадващо родови, от моят пра/пра дядо и пра/дядо. Първи писани мисли по темата и по късно почти завършена концепция е от прадядоми, доуформена от моя дядо, развиваща се от баща ми, брат ми , аз и независимо от нас още поне три „крила„Дотук с предисторията. Сега по същество.
На кратко Финнизъмъ представлява пластична система събрала идеи, които някои наричат Реализъм, има много Утопия ( в смисъл на думата , идеи , концепции които са съвсем в съзвучие с реалния свят, НО , Утопизирани от силните на деня) и див, напълно неубоздан Материализъм.
За да продължа представянето на FINNISM ни е нужна „отправна система„ смятам да използвам тази на най,най близкото минало, т.е това което е „сега„ трябва да изясним днешния реализъм на „Сега„Започваме , в какво живеем сега , посткапитализъм ли ? или нещо друго, как е устроена сегашната система, какви са пътищата и за в бъдеще, каква структора има, това може да е продължение на оная философска тема за „капитализЪмъ„ и моят въпрос как е устроен „мозъка„ главата и душата на „Сега„ ? .Помогнете да развием въпроса, да видим до какво ще доведе
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

Няма да описвам какво сме „Сега„ оставям на Вас да си „припомните„, това е нужно, за да имаме нагласа за разбиране към Финнизъм , както и да се усети живоста на новата/стара „система„ Финизъм
Който има желание е свободен да прави коментари по „Отправната координатна система „Сега„ „


Като най напред нещо много важно , нека ФИННИЗЪМ да не се бърка с ФеминизъмФиннизъмът е безформен, феминизъмът, обикновенно и той

Същноста на кратко е следната

„ Пълна свобода на мисъл, форма и движение „


Да само едно изречение е, основното в Финизъм е да няма правила, т.е минимален брой „правила„

1.Финнизъм е създаден за да бъде разбран само от хора свободни по дух , мисъл, форма и движение, за всички други не е подходящо четенето на „Подробно описание„ За Други се препоръчва да преминат в „субективизма„ , частностите на финнизъм„ в които той може да бъде деликатно представен като нова „религия„ учение, философия, както и като социалноикономическа система, „опиум за народите„
п.п Моля хората НЕСПОСОБНИ ДА МИСЛЯТ и ЖИВЕЯТ СВОБОДНО да НЕЧЕТАТ по надолу, ВРЕДНО е за Вашето ЗДРАВЕ !!!


2.Финнизъм се базира изцяло на „материята„ и „познанието„ по отношение на двете и дефинирането на двете понятия се ползва днешната „наука„

3. Материята има разнообразни форми, като тези които имат способност да възприемат , съзнават околноста, могат да предвиждат свойства и взаимодействия в материята и пр. , ги наричаме „Мисловни форми„


4. Финнизъм неприема съществуването на нещо което не е „материя„ за финнизъм ,времето и пространството е материя, както всеки резултат от материално взаимодействие, което винафи е материя.

5.Финнизъм не приема съществуването на Бог, който не е материя, дали има или няма Бог, не е предмет на ФинизъмЪт


6. Финнизъм разделя мисловните форми на живи и неживи , биологични и небиологични. Като има ясна разлика между живи и биологични, т.е живи не е винаги биологични


7. Всички мисловни форми са равнопоставени.


8. Мисловните форми не подтискат развитието, или унищожават други мисловни форми.




9.Финнизъм предполага основен стремеж на мисловните форми е „Познание„ .Неустоим стремеж на изследване материалните форми и взаимодействия във Вселената.


10. Финнизъм предполага основен стремеж е създаване на други мисловни форми от мисловни форми.


11. Финнизъм предполага мисловните форми са вид „материално състояние„ с потенциал за нови видове материални превръщания,взаимодействия, „движение„ . Идеята за мисловна форма базирана на разнообразни „организми„ от своя страна създадени, структорирани от мисловни форми е широко приета при Финнизъмъ. „Мислещ Космос„ не е утпия !

12. Финнизъм предполага различна вероятност в различните еволюционни потоци на материята, т.е. тя влиза в малко противоречие със сегашната наука, предполагайки в големи мащаби в мека степен предначертан път на развитие, причините за което се коренят в Материята и са неизвестни за сега.
п.п Пртедставата за Бог може да изникне тук, тоталният материализъм изненадващо довежда до тази натрпчива мисъл, както са казали големите „На дъното на чашата може да има и изненада„/игра с късмети Божиите работи не са предмет на ФИННИЗЪМ !

13. Финнизъм предполага с напредването на еволюционния процес при мисловните форми с голяма вероятност се достига до точки от точка1 до точка12.
п.п „ Пълна свобода на мисълта,формата и движението„ , ако не разбираш това виж точка12., ако и сега не разбереш погледни точка1 !


П.П Всичко това е кратко описание само с мои думи на това което ми е завещано , плюс разбира се „модернизиране„ на думитеНевероятно ,нали , почти всичко е писано преди повече от 75 години !!!
п.п2 Подробности какво означава пълна свобода на форма и движение очаквайте скоро. След това и приложението за Несвободно мислещи, философска система, и за Немного мислещи/социалноикономическа, „религиозна„ система

От горе казанато важното е , Финнизъм описан така е подходящ само и единствено за мисловни форми способни на свободна мисъл възприели твърдо възможноста за свобода на форма и движение, или съществуващи по този начин на практика. За такива мисловни форми няма нужда от правила ! , няма нужда от „учение„ , „философска система„ „религия„ и т.н.т. Самото им съществуване е едно голямо или огромно съвсем Неуникално приключение. Съществено е само неудържимия стремеж към „познание„ , създаване и непречене на/къмто други мисловни форми.Нагаждане съществуването,„формите„ и „движенията„ към по горното казано. Финнизъм предполага , че всичко това ще доведе до нови интересни и забавни Космически приключения, възможност за нови видове организация и взаимодействия в Материя.
Не е важно за истинския Финнизъм, но е сериозно предположение,хипотеза, поради причини , неясни за сега в големите , а и във всички Вселенски мащаби има Нееднаквост в теоретичните еволюционни „пътища„ на Материя.Това е трудно за разбиране, няма как да се направи експеримент , не и от нас.Примерно какъв ще е резултата от еволюцията на една галактика, като в нея се включва всичко, включоително и най/важното всички предполагаеми мисловни форми които са там, или били там. Ако се предскажат достатъчно на брой еднакво вероятни според нас еволюционни „пътища„ и тази еволцзия има възможност да се повтори милион пъти, силно е вероятно само малко на брой „пътища„ да надделеят.От друг поглед тази „нееднаквост„ е много вероятно свързана с населяването на галактиката с Мисловни форми!
Тази нееднаквост,предполагаема такава и не толкова съяествена за сега е в основата на ,аз го наричам „фалшив Финнизъм„ подходящ за субективности от второ поколение, тези които опитват да мислят , но не го правят свободно, не осъзнали свобода на форма и движение , както и за трето поколение, онези за които мисълта е свързана с болезненост, за тях имаме религиозно/социална система.За всичко това, по на татък, преди това „форма„ и „движение„ .
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

ФОРМА

Разбирането за „форма„ е особено важно за Феннизъм. Формата е просто материалната основа на мисловните форми. Формата не е от значение каква ще бъде, тя може и задължително се сменя многократно при „движението„ Финнизъм е абсолютно „неформална концепция за съществуване„.
Формите могат да са Всичко от материята , дори такива които изглеждат абсурдни, могат да са полева материална форма , могат да са обикновенна материя, могат да са биологични , могат да имат разнообразни мащаби, могат да са субатомни, могат да са звездни системи, могат да са в рамките на галактики, всякакви космически обекти, могат да са самия Космос. Могат да са мултикосмически взаимодействия, могат да са ВсичкоВсички тези форми са равнопоставени със своите възможности и особености.Като може и е задължително доброволното „поглъщане„ на едни форми от други.Какво е това ще разберете след време.
Ще продължа по късно


Предполагам ,вече се досетихте ,Финнизъм не е създаден за човеци, той е за всички ,МФ(мисловни, мислещи, материални форми) , възприели онзи най горен и единствен във Финнизъм вечен,непроменим принцип „ Пълна свобода на мисъл,форма и движение„ и преките (предполагаеми с голяма вероятност) следствия.
Дядо ми, лека му пръст , разказваше как едни начетени и много умни хора, държавни бюрократи и един власт имащ в Османската империя са развили идеята за точно този „вечен„ принцип, като са казвали , че това което те говорят не е мислено от тях, а от хора незнайно кога живяли, някаде по земите на тогавашната империя.Те били казвали , това е направено от хора, или хора и Нехора и не било пртедназначено за други хора.Странна работа, кой знае какво точно са искали да кажат
Какво означава това, какво ни дава.Става следното , поради това ,че формата е променлива, това дава огромна свобода на „движението„ .Няма нужда да се нагажда близката материя за преките и непреки многобройни нужди на МФ. Така се избягват излишни усилия, загуба на време , навлизане в безмислени еволюционни вихри и т.н.т.Остават свободни възможности за „изследване„ на Вселената ,създаване на нови МФ и пр.Като пример , няма нужда от „усвояване„ на цяла планета и звездна система от огромен брой МФ изграждащи една, как да я наречем „колективна МФ„ .По логично е една МФ с различни изграждащи я единици с различни форми , ненуждаещи се от огромни промени в средата си на обитание.


Пак съм на позиция
МФ са „тялото„ на Мисълта, която всъщност е проява на „движението„
Тялото според финизъм,както казах нееднократно , не е важно. То има свобода да бъде променяно и да взаимодейства по всякакъв начин с материята.Впрочем, като се позамислим по „нормално„ е МФ да са „многоклетъчни„ комплексни системи.Сливането на едни комплексни МФ с други е нормален естествен процес.Може да се получи „поглъщане„ или създаване на по различен вид МФ.Всичко това само и единственои по причина на „движението„С МФ всякакви действия са възможни, като вероятноста да не се стигне до „земни тъпизми„ е огромна и се корени точно в принципа, най горе и единственКато пак да спомена ,всъщност Мисълта е само страна,частност на „движението„От тук на сетне разбирането за МФ е въпрос на въображение,фантазия,........... „движение„


Съществуването на Финнизъм в развития му вариант обезмисля понятието МФ, там формите се сливат и преливат няма разграничаване на отделни „същества„ едни „кооперативи„ съществуват със ,чрез,за,от и пр. други такива.Всъщност това оформя нещо като Дух, душа, които нямат число, те са и едно и неброимо много.Съществуването става за сметка основно на Движението.То и точно това осмисля Финнизъм, като тук няма намесени божественост и нематериалност, всичко е абсолютно съгласувано с реалноста
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

Движение


Според Финизъм Движение е взаимодействията в Материя. В това се включва Всичко. Всякакъв вид „промени„ в субатомно ниво до предполагаеми надкосмически или вътре космически „другоматериални„ взаимодействия.Движението се оповава на една част от общото движение, това е Мисълта и факта, че мисълта е основа на друго ниво взаимодействие в материята.Сьщо и по важно според мен, вероятноста Мисълта да доведе до други „нива„ на материални взаимодействия.От там и до подхранване на „движението„ и до промяна , смяна на Финнизъм с нещо по актуално и съдържателно

Няма да има движение 2
По друг начин казано Движението е „ходът на Материя„ или както е казано в оригинала писан от моите предци „ходът на Хаос„Единствената цел на Финнизъм в крайна сметка се получава, да „обслужи„ този „ход„ само и единствено това !Горния ненарошим принцип е и за това, давайки съзнанието че в „ходът, пътят„ разгръщаме нови форми,взаимодействия на Материя (Хаос) .
За тези които могат и са пожелали да мислят това е достатъчно, още приказки са излишни
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Това беше сбитото, кратко представяне на Финнизъм, важен е единствено „ Неразрушимия принцип„ , той дава с напредване на „ходът„ последствията си.
Коментарите са свободни по представянето.След това поставяне на основи идва и принизяване на истинския финнизъм в земни условия, т.н. от мен „фалшив финнизъм„ Създаване на „философия„ идеология,идеи, нов политикономически ред или „симбиоза„ с други или в момента актуални.Нови надежди и вярвания„вяра„ за широки маси и пр. всякакви производни
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

Фалшив ФИННИЗЪМ, фондаменти


Дойде време за по интереснотоВ оригинала Фалшивият Финнизъм е пробвано да се запази и размножи чрез религията.Като строга , как да кажа „секта„ на исляма.По скоро, нещо като малки групи хора,основно на родови принцип и,или по принципа на „сродяване„ пробващи да запазят първоначалната идея,която според останали сведения се е изгубила много бързо, не е била разбрана от приемниците, в крайна сметка и „сектите„ са се изгубили, или почтиСега ви пиша , значи има надежда
Да , правилно се досещате, корените ми са „мюсюлмански„.Съдбата е разнолика, имало е времена, кога моите предци са били и католици, православни, мюсюлмани, имали са тесни връзки и с евреи. Тъй мога да твърдя, аз съм „всичко„ и „нищо„
Първа идея, е тази като в истинския Финнизъм, но в последствие „неразбрана„
Втора идея, Материалната еволюция е сложна във всякакъв смисъл, но при своите цикли, вихри, „спирални капани„ , „облачни структори„ и пр., се наблюдава преместване, движение, насочено движение.Тази насоченост е много важна за фалшив. Финнизъм/ФФ/, тези „пътища„ не са еднакво вероятни.Насочват Движението, на някъде, и това „насочване„ се корени в Материя по причини неизвестни за момента.
Трета идея. Поради причина първа и втора идея, Човекът е призван да се „промени„ т.е да не бъде вече човек, или да създаде нова форма/форми на живот и мисъл и да им даде „свобода. Или трета възможност , да се „промени„ и да създаде/създава нови , пак да ги наречем МФ.
Четвърта идея. Тя е малко като обобщение.Следването на „насоченото„ Движение и „човешката промяна„ дават възможност да се види „какво има зад хоризонта„ на къде отвежда Движение и какво е „кодирано„ в Материя. Всякакви опити за „бягане „ от естествения ход на Материя в големи мащаби е обречен на пълен неуспех, защото Материя рече така
Извод от всичко по горе, Има само Материя, няма нищо извън нея, ако има Бог той е просто форма на Материя. НО, има едно голямо но , има един възможен Бог ,бог на Боговете( в оригинала Хаос) който е самата Материя
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

НЕЩОТО


Формата която е най близка до истинския Финнизъм приложима към хора ,хора преди мен, и сега със мен я виждаме така както ще я опиша по долу.Разбира се тя би могла да бъде полезна само на немного хора способни да разберат какво точно НЕЩОТО казваНяма да я именувам, отредено и е да е без име, като в това има скрит смисъл За удобство , ще я наричам Нещото



Нещото/нищото , заляга на следните „идеи„

1. Материализъм, съществуване в свят единствено на материя, без никакви „нематериални явления„ без Богове.Човекът от Нещото/нищото се явява нещо като „антихриста„ , вместо Бог , или той е „локалния бог в този квартал„Приема единствено основите на фалшивия финнизъм/ФФ/. Вярва единствено в „хода на Материя/хаос/, който в случая не се явява като някакъв Бог а като неразбрано за сега явление.Оставя се да бъде част от този ход и да се наслади на играта Материя/Хаос/
п.п Антихриста от Балканите , това е гениална шега на Хаос
2. Човека от нищото/нещото , човек на идеите.Приема се ,че тези хора способни да разберат Нещото и ФФ са хора непрестано създаващи идеи, те съществуват за и чрез тези идеи, поради което са винаги опасни за силните групи хора ,силните за момента. Поради тази причина , ЧШ/човека от нищото/нещото/ трябва да вземе специални мерки за да се съхрани.
3. Познанието е основен и постоянен стремеж в съществуването на ЧШ , само чрез него се постигат и разбират основните принципи на ФФ и евентуално след няколко „епохи„ и Истинският Финнизъм.
4.ЧШ се стреми да избягва всякакви излишни , „философии„ ограничения, правила и т.н.т.но от фондаментите на ФФ и поради 2. и 3. проислизат няколко допълнителни „принципа„ или както и да ги наречете.
ЧШ е свободен човек , „универсалист„ „глобалист„.Той не признава националност, гражданство, раса, религия, език, социалноикономически системи, и т.н.т. Той е само и единствено Човек и е само в една група групата на Човеците, без никакви други разделения. Той не зачита държавност и Държава , за него те нямат сила, разбира се поради всички други по горни „принципи„ и фондаменти , Той е здраво вграден , приспособен в обществото, като в някои случаи е на елитарни позиции
Единствената цел на ЧШ е да следва фондаментите на ФФ и непрестанно да пробва да „постигне„ Истински Финнизъм, което на практика е невъзможно
Поради всичко това ЧШ е участник в много идеи, течения,философии, системи, управления религии и т.н.т на своята си планета.Но винаги имат една единствена крайна цел, да помогнат и ,или съхранят стъпка по стъпка , и развиват ФФ и разбиране на Истински Финнизъм.
Обобщено , Нещото/Нищото и ЧШ са „без цвят и мирис„, в известна степен са „невидими„ те са само „идея„ и нищо друго .

НЕЩОТО 2 Собствен Земен ред
Постигане на някакъв свой „уникален„ земен ред не е важна цел за ЧШ/човека от Нищото/Но все пак ако можеше да се постигне той би могъл да изглежда в най груби черти така
Свят без икономика подхранваща сама себе си, без „режим„ обслужващ сам себеси, защото това противоричи на Ф.Ф , формата не е важна и съществуване захлупено само към опазване и някакво „развитие„ на установения ред е лишено от смисъл.
Преминаване на власта към главите на способните, които ще бъдат специално подбирани и десетилетно обучавани и размишляващи по въпросите на управлението.
Постепено стабилизиране количеството хора, намиране занимание на всеки според възможности, доколкото е възможно и предпочитания, упражняване поне няколко форми на труд от един човек , като това може да бъде направено дори да е забавно и весело.Просвещение достъпно за всички , наблягане на ФФ и защо не е добра идея да го разрушим и се фаним за гушитеРазбира се отпадат всякакви капиталмаргиналистичнивзаимоотношения, няма пари , няма бизнес, има труд, здраве, книжки и просвета, спорт и пр. По малко раждаемост за да избегнем плоденето си в този рай който ще създадемТова всичко може да бъде много близко с КомунизъмЪт , като има една голяма разлика , власта в никакъв случай НЕбива да попада в ръцете на неразбиращи ФФ и хора от „работническите среди„
Можем да навлезем в много подробности , включително как постепено да се постигне подобен „ред„ .Такъв нов ред е напълно възможен дори и сега, като със сигорност съществуват хора от днешния световен елит , които в известен смисъл упорито работят за това.
Основната цел, да повторим е постигане на ФФ и възможност , нещо, някои , някой да се опита да „разбере„ по добре Истинският Финнизъм.Това означава човек да не се променя, самият той, радикално, а да създаде МФ, една или по добре повече които ще имат своята възможност да продължът към ИФ!.Това е напълно достатъчно, не е добре да превърнеш човек в „сляп мултиСветовен грандоман„
Казах ,че Нов ред не е важна ,основна цел на ФФ и Нещото, нови МФ могат да се създават и сега!Въпрос на вкус, воля на тези които сега взимат важните решения.
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

НЕЩОТО и Комунизмът


Исторически наследниците на Финнизъм имат скрит или явен афинитет към Комунизма.Това е особенно в две от трите потока за които има сведения днес.Те са така наречения еврейски и тракоотоманославянски потоци.Излишно е да казвам от къде,кой „поток„ тези мисли и идеи са дошли при менВсички мои предшественици от балканските войни насам са имали някаква тясна връзка с Истинския Комунизъм, повечето не са харесвали болшевишките опити за „правене„ на комунизъм.Има избити и от преддеветосепт.време , но повече от руснаци и балканските им съюзници.Достатъчно нистория
ЧШ вижда в постигане на Истинския Комунизъм добър път за постигане целите на ФФ.Като постепенно предполага в комунистическият ред власта да бъде предавана от способни мислещи хора на други такива и всички те морално годни за управление.Което многократно увеличава шанса за по бързо постигане на по вероятния еволюционен път преследван от ЧШ.Освен това ЧШ е особен вид хуманист като чистите комунисти са също подобни и са напълно морално годни да задържат своя нов Земен ред.
laplandetza
ПОСТОЯНЕН БАН
ПОСТОЯНЕН БАН
Мнения: 319
Регистриран на: Пет Юни 22, 2012 13:43

Re: FINNISM , Труд и забава :-))

Мнение от laplandetza »

НЕЩОТО и „Сега„


Помнители какво Ви говорих най напред, да си спомните какво е „Сега„ . и ето то сега ще ни трябва
ЧШ със своя ФФ и търсене на ИФ , както винаги е активен и в този настоящ протопостсоциалкапитализъм, действащ с много „полицейски„ методи
ЧШ се стреми да съхрани и в това време ФФ и ИФ , както и да повлияе на „събитията„ ЧШ няма никакво намерение да ползва масовост, целта е по всякакви начини повлияване на „елитарните групи„ и така да се каже насочването им към „самоубийство„В смисъл да им се повлияе и те да променят „светогледа„ си.Това вече, има такива сведения,е в процес. ЧШ ползват за това изпитани с вековете средства, властолюбие,социопатични отклонения, нарцисизъм, алчност за „скрито„ познание, и т.н.т.Целта е отделни хора и групи да придобият „изменения„ т.е да не бъдат точно хора , а едни поразлични МФТова дава голяма вероятност за поемане по пътя на ФФ и „влечение„ към ИФ.

Хората „елитаристи„ имат няколко типа „профили„. Те съзнателно и не , плюс средата на съществуване избират нови членове сред/за елита, всички от новите са всевъзможно свързани с апарата на системата.Това предопределя по занижените „хуманистични„ способности на елитаристите.Основните ядра от тях са във системите за сигорност и „държавоопазване„ на големите държави, това е и причина за честа социопатия сред тях.Аз и други хора предполагаме, ако се случи подобни индивиди да се сдобият с нова „форма„ ще разполагат с достатъчно време да се „развият„ и след като създадът примерно „световна и междупланетарна мегаченгеджийница„ след подобен период вероятноста да достигнат до базата на Финнизъм е много голяма. При сегашния ред това е единствената надежда.Само хора , вътрешни за „елита„ могат да поведът събитията извън вихърът на „сега„.Други възможности включват външни фактори за сегашната система и не са изпълнени с хуманизъмИзключвам революции без наличие на подходящи външни, дори и за планетата фактори.За съжаление истински революции в момента са абсолютно невъзможни, и за още по голямо съжаление за сега са ненужни, а може и да греша.........


Задача на ЧШ е да се „множи„ тъй ,че да бъде „вечен„ Нужни са индивиди ЧШ на добри позиции, налични за векове напред , трябват готови хора за поемане отговорностите на едно ново общество.Точно тази е една от основните идеи предадени до мен оцеляла през столетията.Поради това и поради целият Финнизъм хората ЧШ трябва да са освободени от националност,религия,държава и други обвързаности.Сега на някой това може да му напомня силното оръжие за оцеляване на хазарските, североизточните„ евреи. При тях това е начин на оцеляване, проспериране, като „философията„ на това което правят е заета от основите на това което нарекох тук Финнизъм.Сред тях за радост има доста Финнисти/ЧШ/
Публикувай отговор

Обратно към “РибоРими”