Домашни вкусотийки!
Домашни вкусотийки!
Привет момци тука мисля да ви правя съпричастни по-набързо със разни вкусотийки когато имам време де... Не че няма да пускам някоя интересна рецепта но това си иска време,който му харесва да пита да не се срамува.. Пък да споделя темата не е само моя де...
Като за начало пускам пуйката от Коледа не помня откога не съм гласил такова животно у дома ама стана огин и жупел.
Преди малко набързо една картофена супичка,може би най-любимата ми постна супа..Със една тънка застройка заспа
За десерт малко печена тиква с мед...
Опа забравих че сгласих една убава руска салатка с хамбурски салам кат едно време...
Като за начало пускам пуйката от Коледа не помня откога не съм гласил такова животно у дома ама стана огин и жупел.
Преди малко набързо една картофена супичка,може би най-любимата ми постна супа..Със една тънка застройка заспа
За десерт малко печена тиква с мед...
Опа забравих че сгласих една убава руска салатка с хамбурски салам кат едно време...
Re: Домашни вкусотийки!
Ми да видим кво ше папкаме тая вечер,то ше папка кой е слушкал де а аз много слушкам
Набързо мариновах и напълних едно парче контрафиле което вече се пече у фурната,ей го засега па после ще видим ква ше стане
За предястие те тоя паниран език доде се пече мръвката..
И една голема вкусотия каде не съм правил от мнооого отдавна паниран смилянски боб а тоя е баш от Смилян донесе ми го един пич!
И една салтка от млени доматки със сиренце лучец и зейтин от Гръчко
Набързо мариновах и напълних едно парче контрафиле което вече се пече у фурната,ей го засега па после ще видим ква ше стане
За предястие те тоя паниран език доде се пече мръвката..
И една голема вкусотия каде не съм правил от мнооого отдавна паниран смилянски боб а тоя е баш от Смилян донесе ми го един пич!
И една салтка от млени доматки със сиренце лучец и зейтин от Гръчко
Re: Домашни вкусотийки!
Щом може да се пише в темата ще метна и аз някой работи.
Първото е една рибена чорба направена по рецептата на Калин.
Ето и крайният резултат
Хубава чорбица + хубава ракия.
Една хубава капама с повечко мръвки
След като всичкото месо се наряза добавих и две глави лук.
Повечко подправки + унисос
Всичко това разбърках добре
И така го оставих да се овкусява до утре когато ще прибавя малко зеленчуци и ще го оставя за 3 часа във фурната да се запече.
Първото е една рибена чорба направена по рецептата на Калин.
Ето и крайният резултат
Хубава чорбица + хубава ракия.
Една хубава капама с повечко мръвки
След като всичкото месо се наряза добавих и две глави лук.
Повечко подправки + унисос
Всичко това разбърках добре
И така го оставих да се овкусява до утре когато ще прибавя малко зеленчуци и ще го оставя за 3 часа във фурната да се запече.
Бързо захладня на вънкано за нас туй не е спънка.Студ и мраз не ни възпира тичаме към язовира...
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Евала!
Хубава тема!
Тестето от мръвка е доста впечатляващо!
Хубава тема!
Тестето от мръвка е доста впечатляващо!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Re: Домашни вкусотийки!
Аз ще представя сaрмa - зелев лист!
За съжаление малко късно се сетих да направя снимков материал, та снимките започват от готовите сaрми.
За приготвянето плънката за сърмите използвам следните продукти:
- Лук - 2 глави
- Ориз - 2 чаени чаши
- Морков - 2-3 бр.
- Картофи - 2-3 бр.
- Масло или олио
- Стафиди
- Сини сливи
Подправки:
- Черен пипер (млян)
- Червен пипер
- Сол
- Чубрица ронена
- Джоджан
- Сминдух
Подправките слагам по моя преценка и вкус!
Нарязваме на ситно лука и моркова и ги слагаме да се задушат с малко вода, където прибавяме маслото 50-60 гр или олиото 5-6 супени лъжици.
Докато се задушават измиваме добре ориза в студена вода и го оставяме да кисне във вода.
Настъргваме на едро ренде картофите и ги прибавяме към лука и моркова.
След това изсипваме водата от ориза и го слагаме при другите продукти.
Изключваме котлона и слагаме подправките, като слагаме капак на тенджерата където се приготвят нещата.
Измиваме стафиди и сини сливи, като сливите ги нарязваме на ивици.
Приготвяме зелеви листа от кисело зеле и слагаме във всеки лист няколко стафида, сливи, плънката и завиваме.
След като се завият всичките сaрми - докато се изразходва плънката трябва да се получи нещо такова:
След това взимаме тенджера под налягане, където подреждаме внимателно сaрмите!
Слагаме 2-3 кафени лъжички червен пипер и малко олио.
Най-отгоре слагаме 2-3 зелеви листа и една чиния за да не изплуват сaрмите.
Сипваме 4 чаени чаши топла вода, затваряме и слагаме на котлона.
Докато започне да шуми тенджерата под налягане котлона е на най-силно, а след това намалявам наполовина, като варя 10 мин.
Като излезне парата от тенджерата внимателно (за да не се разкъсат) се подреждат сaрмите в тава или йенски съд.
В предварително загрята фурна на 180-200 градуса слагаме да печем!
Пече се около 30 мин., като се намазват сaрмите отгоре на няколко пъти с олио.
Тъй, като аз ги обичам по препечени отгоре ги държа около 30 мин., ако не обичате да са препечени ги изваждате по-рано.
Крайният резултат който се получи при мен е това:
След това слагаме в чиния колкото сaрми искаме и е хубаво да се прокара с червено вино!
Наздраве и се надявам да съм бил полезен с това ястие!
За съжаление малко късно се сетих да направя снимков материал, та снимките започват от готовите сaрми.
За приготвянето плънката за сърмите използвам следните продукти:
- Лук - 2 глави
- Ориз - 2 чаени чаши
- Морков - 2-3 бр.
- Картофи - 2-3 бр.
- Масло или олио
- Стафиди
- Сини сливи
Подправки:
- Черен пипер (млян)
- Червен пипер
- Сол
- Чубрица ронена
- Джоджан
- Сминдух
Подправките слагам по моя преценка и вкус!
Нарязваме на ситно лука и моркова и ги слагаме да се задушат с малко вода, където прибавяме маслото 50-60 гр или олиото 5-6 супени лъжици.
Докато се задушават измиваме добре ориза в студена вода и го оставяме да кисне във вода.
Настъргваме на едро ренде картофите и ги прибавяме към лука и моркова.
След това изсипваме водата от ориза и го слагаме при другите продукти.
Изключваме котлона и слагаме подправките, като слагаме капак на тенджерата където се приготвят нещата.
Измиваме стафиди и сини сливи, като сливите ги нарязваме на ивици.
Приготвяме зелеви листа от кисело зеле и слагаме във всеки лист няколко стафида, сливи, плънката и завиваме.
След като се завият всичките сaрми - докато се изразходва плънката трябва да се получи нещо такова:
След това взимаме тенджера под налягане, където подреждаме внимателно сaрмите!
Слагаме 2-3 кафени лъжички червен пипер и малко олио.
Най-отгоре слагаме 2-3 зелеви листа и една чиния за да не изплуват сaрмите.
Сипваме 4 чаени чаши топла вода, затваряме и слагаме на котлона.
Докато започне да шуми тенджерата под налягане котлона е на най-силно, а след това намалявам наполовина, като варя 10 мин.
Като излезне парата от тенджерата внимателно (за да не се разкъсат) се подреждат сaрмите в тава или йенски съд.
В предварително загрята фурна на 180-200 градуса слагаме да печем!
Пече се около 30 мин., като се намазват сaрмите отгоре на няколко пъти с олио.
Тъй, като аз ги обичам по препечени отгоре ги държа около 30 мин., ако не обичате да са препечени ги изваждате по-рано.
Крайният резултат който се получи при мен е това:
След това слагаме в чиния колкото сaрми искаме и е хубаво да се прокара с червено вино!
Наздраве и се надявам да съм бил полезен с това ястие!
- Doktor-5
- Мнения: 3136
- Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 15:16
- Местоположение: гр.Бургас
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 71 пъти
- Обратна връзка:
Re: Домашни вкусотийки!
Абе Теди, къф боб бе френд!
Това е Поморийска мида при пълнолуние!
Това е Поморийска мида при пълнолуние!
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)
КСР ВИДРАКС
КСР ВИДРАКС
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Лелей...
Абе... ако се остави бутилка бира в хладилника по пълнолуние, дали си увеличава обема?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Ето резултата
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
Re: Домашни вкусотийки!
Ма идялен си какво искаш!Само другия път се отпусни малко с подправкте джодженче си иска иначе перфектно изглежда
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
И нежно да го погалиш с микс от подправки, да шпиковаш ефирно с чесънче, па да наредиш кубчета масълце...
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Boci
- Мнения: 4886
- Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
- Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
- Местоположение: Sofia
- дал Браво: 261 пъти
- получил Браво: 1622 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Гледах една рецепта, в която се разтваря горчица в олиото и се маринова месото, престоява 1-2 часа и се пече. Дали ще стане хубаво?Пробвал ли си?tedy написа:Ма идялен си какво искаш!Само другия път се отпусни малко с подправкте джодженче си иска иначе перфектно изглежда
2007-2009(15) 2014-2015(16) 2020-2021(10) L(51) L2(25)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
2009-2010(25) 2015-2016(11) 2021-2022(16)
2010-2011(14) 2016-2017(23) 2022-2023(1)
2011-2012(19) 2017-2018(11) 2023-2024(3)
2012-2013(17) 2018-2019(16)
2013-2014(14) 2019-2020(10)
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Да не си посмял да мариноваш агнешко! Ще ти счупя въдиците!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- zdp
- Мнения: 164
- Регистриран на: Чет Май 26, 2005 10:49
- Местоположение: София
- дал Браво: 56 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Boci написа:Гледах една рецепта, в която се разтваря горчица в олиото и се маринова месото, престоява 1-2 часа и се пече. Дали ще стане хубаво?Пробвал ли си?tedy написа:Ма идялен си какво искаш!Само другия път се отпусни малко с подправкте джодженче си иска иначе перфектно изглежда
За агнешкото това мариноване не е за предпочитане, но за свинско, пилешко и телешко стават фантация - изпробвано е. Горчицата да е от едрата със зърна в нея.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Re: Домашни вкусотийки!
Агнешкото се маринова с босилек и киселец.Коце написа:Да не си посмял да мариноваш агнешко! Ще ти счупя въдиците!
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???