Здравейте мили деца!! Както ви обещах, днеска ще ви разкажа накратко като как се представих по време на отпуската, която, видно от заглавието, прекарах в две населени места - село Батошево, край което минава Росица и град Априлци, край който пък тече Видима. Всъщност няма кой знае какво за разправяне - десет дни яко газенье, риболовене, лизганье, паданье и ставанье из цитираните реки :-s !! Това, което си заслужава да се отбележи - специално за Росица рибите определено бяха много по-активни в относително по-плитките участъци на реката, прекрасно изглеждащите тихи вирове държаха капитални риби, които обаче не обръщаха никакво внимание на мухите. Най-разтърсващия риболов проведох в участък около моста при село Горна Росица - само в обходения участък от около стотина метра бяха хванати над три-четири килограма среден кефал, в един момент всичко беше омазано от рибешка слуз!! Най-трагичното представяне - на сливането на Росица с Видима - прекрасно изглеждащ дълъг вир преди бент, за час и половина мухарене хваната цифром и словом една / 1 / петнадесет сантиметрова рибка .....Ето и малко фотки от тези места:
Ето сливането на двете реки, за което ви написах по-горе:
Толкоз от района на Батошево!! Сега за Видима...В деня, в който пристигнах в Априлци започна да вали, ама валене като за световно - с гръмотевици и много вода!! Реката беше висока, но поради спецификата си не особено мътна. Спининг секцията в лицето на сина беше на седмото небе и постигна впечатляващи резултати, някои от които гонеха 40-те санта !! Аз, като един заклет пурист, гледах през прозорците и попържвах гневно ....И така три от шестте ми дни. В момента, в който валежите преминаха, реката спадна и се укроти буквално за два часа и йедрите риби потънаха в дън земя...Но, както се казва, сиромах човек и на половин п.тка се радва \:D/ !! Ето фотки и от това райско местенце:
Имаше и таквиз убавци:
Те тука му напуши здрав смех, щото тогазе уж пак щехме да "сменяме системата" :
В заключение - ползваните убавини:
И щастливия бат ви Райка / преди да го сецне кръста .../:
Ами, толкоз от мен молодци!! Прекарах десетина дни в тия райски кътчета, хванах някое друго рибе и те така....Поздрави на всички!!!
Росица и Видима.
- Райко Георгиев Загоров
Росица и Видима.
Уважавайте мнението на колегите, за да има мир и разбирателство във форума!!!!!!!
"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!
"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!
Re: Росица и Видима.
Е това е - наистина райска природа и страхотни снимки. Много хубав репортаж.
България над всичко.
Пази природата.
Пази природата.
- Д-р Флекс
- дал Браво: 1403 пъти
- получил Браво: 427 пъти
Разкош! Де и аз да можех да се похваля със същото от моите десет дни в Родопите
ПП
Нейде там не срещна ли бродещ Духъ на Мунча?
ПП
Нейде там не срещна ли бродещ Духъ на Мунча?
-
- дал Браво: 3 пъти
Няколко години подред ходим на гости на една вила, малко по нагоре към Кръвеник и по-точно Табашко. Мухарил съм, но само под бента на Горна Росица, щото по принцип реката е доста маловодна Не съм предполагал, че би имало нещо нагоре. Това вирче до пътя с въжения мост и големите камъни малко по-назад доста съм го заглеждал като съм минавал, но не съм забелязвал риби.
От 16 съм отпуск и живот и здраве пак съм там и ще обиколя малко местата, а те са наистина красиви ..
От 16 съм отпуск и живот и здраве пак съм там и ще обиколя малко местата, а те са наистина красиви ..