консервиране на риба
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
консервиране на риба
Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.
-
- Мнения: 2
- Регистриран на: Нед Фев 17, 2013 11:02
- Риболов: дънен
- jagger1
- Мнения: 3182
- Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
- Местоположение: София
- дал Браво: 755 пъти
- получил Браво: 1179 пъти
Re: консервиране на риба
Привет.vlado_fidera написа:Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.
Вода слага ли се, когато се вари 3 часа? Казваш олио:оцет=2:1. Няма ли да изгори 3 часа без вода?
- ba4_iulian
- Мнения: 18
- Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 17:54
- Местоположение: В.Търново
Re: консервиране на риба
Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.
Реклама в Adwords: http://www.seouslugi.net/pay-per-click-реклама/
Re: консервиране на риба
Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.
Реклама в Adwords: http://www.seouslugi.net/pay-per-click-реклама/
Re: консервиране на риба
И аз но с малки разлики. Варенето е в тенджера под налягане - около 40мин, като се добавя преди това и 1-2 чаени лъжици сода бикарбонат(костите стават на хрущял).Рибате се реже на едри парчета,главите НЕ се слагат.Правил съм консерви с морунаж,скобар,платика и таранка.Стават ненормални и за мезене и за наяждане... !
- vovata
- Мнения: 85
- Регистриран на: Пет Ное 13, 2009 17:27
- Риболов: тролинг
- Местоположение: София
- получил Браво: 1 път
Re: консервиране на риба
и аз съм я правил но слагам 3части олио,2части оцет и една част вода за заливката
Едно е да искаш, друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш
- milenapetkova
- Мнения: 3
- Регистриран на: Вто Окт 08, 2013 17:47
- Риболов: риболов на дъно
-
- Мнения: 1271
- Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
- дал Браво: 84 пъти
- получил Браво: 27 пъти
Re: консервиране на риба
Това от първата рецептаmilenapetkova написа:Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро.
После обачеПочистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1
...залива се ,докато се покрие рибата,вари се половин час на слаб огън,може и на газов котлон,след като се свали от огъня се оставя да изстине,защото се стяга и не се разкашква и се изважда рибата . В сместа дето е варена се слага лютеница,купешка-има си сите подправки -кофичка 2-3 кг или 2-3 по големи буркана,зависи от гъстота която ни се харесва.
Бърка се и се реди рибата в буркан,като на всеки ред се слагат 3-4 колелца кисели краставички,заливаме със соса с лютеницата.Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
-
- Мнения: 70
- Регистриран на: Чет Дек 20, 2012 21:26
- Риболов: спининг
- Местоположение: Стара Загора
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 6 пъти
Re: консервиране на риба
Вголяма заблуда си и не умееш да готвишВарим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: консервиране на риба
А туй-то! Рече и отсече.hkoko написа:Вголяма заблуда си и не умееш да готвишВарим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ