PR: Каяк FeelFree Dorado + Overdrive Pedal System

Форум за спининговия риболов, чиито любезни домакини са майсторите от “Старите видри”.
Заключено
Аватар
bai ves
Мнения: 5558
Регистриран на: Сря Авг 22, 2007 18:53
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 1 път
получил Браво: 15 пъти

Re: Френски силиконови примамки от Ragot

Мнение от bai ves »

Fathom Offshor съм виждал в PX & MX Cadena, Okinawa MB :tup: Много ги купуваха солджърите, че когато се завърнат да ловят тунци и мерлини, ветроходи и океански скумрии с тях. Казваха, че и големи октоподи на джигосване се вадели... Във РХ и МХ цените са ниски поради причини и си е на далаверка, купуваха по половин дузина на влизане и си ги кътат. А щом са на пазара в Окинава означава, че и местните ги ползват, а там Туни да искаш :tup:
Аватар
Filstar екип
Мнения: 743
Регистриран на: Пет Фев 07, 2014 14:56
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 139 пъти
Обратна връзка:

Създайте си комфорт с Preston Innovations

Мнение от Filstar екип »

Създайте си комфорт с Preston Innovations

Preston Innovations е компанията, която предлага широка гама от продукти, които да бъдат от полза за различните техники при мачовия риболов, които отделните риболовци прилагат. Фирмата предлага аксесоари, които да задоволят изискванията както на любителите риболовци, така и на професионалните състезатели.

Компанията работи с едни от най-известните лица в мачовия риболов при разработването на продуктите си. Професионалистите тестват продуктите, дават идеи за тяхното усъвършенстване, както и участват в направата на дизайна. С тяхна помощ на пазара излизат не просто практични аксесоари, а такива, които в максимална степен са полезни на риболовеца в различните ситуации.

FilStar ви предлага няколко нови продукта за 2015 година, както и вече познати, но с подобрен дизайн. Всички прикачни можете да разгледате ТУК, като сред тях ще откриете и новите модели.


Изображение
Аватар
Filstar екип
Мнения: 743
Регистриран на: Пет Фев 07, 2014 14:56
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 139 пъти
Обратна връзка:

Westin – скандинавско качество на българския пазар

Мнение от Filstar екип »

Westin – скандинавско качество на българския пазар

Скандинавската компания Westin е добре позната сред риболовните среди със своя стремеж към усъвършенстване на всеки детайл по пътя към постигане на успех. FilStar предлага някои от най-известните примамки на марката, а също така и няколко модела от изключително качественото облекло на компанията. Уверете се сами:

Mike the Pike

Щуките са изключителни канибали и защо да се борят срещу родени убийци, като могат просто да ги изяждат? Mike the Pike е черешката на тортата за алфа хищниците във водата. Невероятно приличаща на истинска щука до най-малкия детайл, примамката разполага с две опции за закачване. Долната халка се ползва за по-плитко водене, а горната – за агресивна акция на по-дълбоко. Детайлните перки трептят във водата така, че да стимулират още повече ударите. Примамката се състои от няколко части, като първата е твърда, а останалите са меки.

Изображение

FilStar предлага и резервно тяло за примамката:

Изображение
Ricky the Roach

Хищниците не могат да устоят на акцията на Ricky и полудяват при всяко потрепване на перките му. Примамката на Westin предизвиква удари навсякъде, където бъде пусната. Дълбочината на газене е от 1 до 3 метра, притежава жива акция, няма олово по себе си и притежава тройка от въглеродна стомана.

Изображение

Можете да се сдобиете и с резервно тяло за примамката:

Изображение
Swim

Примамката се движи с уникална S-образна траектория при прибиране. Акцията е еднаква и при бързо, и при бавно прибиране, така че е подходяща за ползване през всички сезони. Джърк движенията могат допълнително да придадат живот на примамката, така че се възползвайте и от тях.
Тялото не съдържа наличие на олово и е изработено от ABS пластмаса. Куките са #1 – от въглеродна стомана. Дълбочината на потъване е около 1 метър.

Изображение
Crazy Daisy

Когато големите камбала (halibut) и треска (cod) се заинатят и е трудно да бъдат изкушени, разтърсете малко Daisy и шансовете ви за улов ще скочат драстично. Примамката притежава акция, която имитира невръстна треска – любимата вечеря за трофейните екземпляри, които ловуват по бреговете на Норвегия. Комплектът включва два вида тела – с извита опашка, която води до плавна акция и със стандартен тип опашка – пета, за акция, имитираща ранена рибка. Други отличителни характеристики на примамката са реалистичните очи, издръжливи цветове, ултра остри Japanese-style куки за морски риболов и включен 100+lb PE braid монтаж.

Изображение

Slim Jim

Slim Jim няма аналог при джиговете за морски риболов! Той оживява в момента, в който докосне водата и със своята уникална акция предизвиква яростни нападения. Може да бъде воден с много бавна скорост, с ултра бърза скорост или нещо по средата. Комплектът включва два вида тела – с извита опашка, която води до плавна акция и със стандартен тип опашка – пета, за акция, имитираща ранена рибка. Формата на примамката я отвежда много бързо до дъното, което осигурява превъзходен контрол върху дълбочината и перфектен баланс. примамката са реалистичните очи, издръжливи цветове, ултра остри Japanese-style куки за морски риболов и включен PE braid монтаж.

Изображение

Slim Teez:

Цветове – Pearl Jam, Baitfish, Fireflake, Confused Tomato

Вертикалният джигинг е изградил в Европа репутация като един от най-добрите начини за хващане на чудовища. Slim Teez е перфектният избор в неблагоприятни условия, като го ползвате с плавни движения в средните слоеве или с традиционен вертикален джигинг близо до дънните структури. Четирите резки по тялото на рибката създават турбуленция, която привлича хищниците, а когато се лови с плавни движения, акцията на опашката предизвиква удари в дни, когато е невъзможно да се хване риба на друга примамка.

Характеристики:

– Дизайн на тялото, който създава турбуленция;
– Стандартна двойна опашка;
– Обвивка на тялото, имитираща истински люспички;
– Оптимизирана гъвкавост;
– 3D очи.

Изображение

Представяме ви и облеклата на Westin, с които ще бъдете винаги защитени и същевременно ще можете да се движите свободно, докато се наслаждавате на удобството да се възползвате от пълната гама характеристики, които предлагат.

Westin – W4 – Floatacion Suit Jetset Lime

Вградените прозрачни панели на качулката за 180-градусова видимост , високата мека подплатена яка и леснодостъпните вътрешни джобове са само някои от характеристиките, които риболовците ще оценят в този костюм. Качеството и функциалността са били водещи при направата на дизайна, но разбира се, са взети под внимание и особеностите при риболова в неблагоприятно условия. Именно когато играта загрубее, тогава се оценяват висококачествените материали и комфортът, които този костюм предлага.

Характеристики:

– Материал: PU Coated 210D Nylon с лепени шевове;
– DS/EN ISO 12402-6 сертифициран;
– 9 практични джоба;
– Сигналножълта качилка с вградени прозрачни панели за 180 градуса видимост;
– 210D Nylon Ripstop подсилени колена и гръб;
– Вграден колан със закопчаващ бутон;
– Водоустойчиви предни джобове със сигналножълт YKK цип;
– Леснодостъпен вътрешен джоб;
– Неопренови маншети на ръкавите;
– Регулируеми крачоли;
– Радио/VHF джоб на лявото рамо (не е водоустойчив);
– DS/EN ISO 12402-8 сертифицирана свирка;
– Гайки за фиксиране на надуваема жилетка;
– Ефективни отвори за оттичане на водата;
– По-висока яка с мека подплата за максимално предпазване от вятъра.

Изображение

Westin – W4 – Jacket 3-lay Rifle Green

Westin W4 3-layer Jacket е изработено така, че да посрещнете без проблеми капризите на метеорологичните условия, докато сте цял ден на вода. Невероятната комбинация от впечатляващата водоустойчивост на материята – 10000 мм воден стълб и 8000g/m2/24 часа дишаща повърхност прави якето перфектният избор за носене при дейности на открито. Лесният достъп до предните джобове, които могат да поберат кутийка с примамки, добавят още точки към функционалността на дрехата.

Характеристики:

– Водоустойчива и дишаща 3-слойна мембрана;
– Покритие – японски стандартен 210T Nylon;
– Воден стълб: 10000мм;
– 8000g/m2/24hrs дишаща повърхност;
– YKK ципове, SBS вентилационни ципове;
– Регулируеми маншети с издръжлива и мека PU-fabric;
– 8 практично джоба;
– Регулируеми връзки на качулката и по тялото на якето;
– 3D принтирано лого.

Изображение

Westin – W4 – Pant 2-lay

Водо- и ветроустойчив панталон с презрамки, който е задължително удобство за всеки риболовец. Той ще Ви предпази сух и чист в проливен дъжд, или когато се борите с голяма риба. W4 2-Layer Pant осигурява свобода на движенията, а високият гръб предпазва от изстиване. Сред характеристиките са подвижни и регулируеми презрамки и комбинация от изключително лек полиестер и влагоотделяща подплата за по-голям комфорт и термална защита.

Характеристики:

– Външен слой: Nylon Taslon с oxford nylon подсилване;
– Вътрешен слой: изключително лек nylon и влагоизвеждащо трико;
– Водоустойчива и дишаща двуслойна мембрана;
– Воден стълб: 10000 мм;
– YKK ципове;
– YKK Т8 водоотблъскващи ципове на страничните джобове и на крачолите;
– Регулируеми и махащи се презрамки;
– Висок гръб;
– Подходящ за 4-те сезона.

Изображение
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Re: Westin – скандинавско качество на българския пазар

Мнение от Коце »

Скъпи Дядо Филстаре,

Това го искам за или малко след празниците!

Preston Innovations OffBox PRO Ripple Butt Rest Arm

Изображение
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
Filstar
Вносител
Мнения: 380
Регистриран на: Чет Дек 01, 2005 15:48
получил Браво: 1 път
Обратна връзка:

Re: Westin – скандинавско качество на българския пазар

Мнение от Filstar »

Скъпи Коце,

Ако през годината си бил послушно дете ще получиш ЛС.

Твой дядо Филстар :)
Аватар
Filstar екип
Мнения: 743
Регистриран на: Пет Фев 07, 2014 14:56
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 139 пъти
Обратна връзка:

Нови куфари и кутии от американската компания Flambeau

Мнение от Filstar екип »

Изображение

Нови куфари и кутии от американската компания Flambeau

Здравейте, приятели! Вече можете да намерите при нас част от асортимента на известната американска компания Flambeau Outdoors. Качеството на нейните продукти е известно в цял свят, а сега става част и от нашия асортимент. Разгледайте куфарите и кутиите, които сме подбрали за вас:

Mini Front Loader – T3

Последните иновации, които пазарът на кутии за риболов познава, са използвани за изработката на този куфар. Освен удобство, той притежава 2 кутии модел 3009 и 1 – 3011. Под капака се намира голямо отделение за всякакви аксесоари, които притежавате. Размерите на куфара са 35.5 х 15.2 х 26.6 см.

Изображение

Multiloader Pro Tackle Store – 6310TB


Най-големият малък и компактен куфар на пазара предлага интелигентно решение за подредбата и разположението на аксесоарите ви. Отварящият се капак предоставя бърз достъп до 6 отделения. Предният капак осигурява достъп до 2 кутии – модел 4007, 2 кутии – 3003 и една кутия 1002 (включени в комплекта). Кутиите са със Zerust делители – патентен полимер, който осигурява защита на вашите аксесоари срещу ръжда и корозия, като създава фин слой около металните части. Размерите на куфара са: 27.1х 34.8 х 30.4 см.

Изображение
Multiloader Tackle Store – 6315TB

Най-новата генерация аксесоари за съхранение на риболовни принадлежности се превъплъщава в серията Multiloader на Flambeau. Горният капак ви осигурява лесен достъп до 6 отделения, а с отварянето на предния капак, имате достъп до следните кутии: 2 бр. модел 5004, 1 бр. – 2003, 2 бр. – 4006 и 1 брой – 00220 (включени в комплекта). Размерът на куфара е 44.4 х 31.7 х 27.9 см.

Изображение
Double Satchel – 6093TB

Голяма и удобна кутия с отделения от двете си страни – общо 27 на брой с различни дълбочини за разнообразни аксесоари. Размерът на кутията е 33.6 х 12 х 24.1 см.

Изображение

Следващите кутии притежават еднакви характеристики, като се различават по размер и брой на отделенията:

Кутиите са перфектният вариант за съхранение на аксесоари, които искате да опазите от водата. Благодарение на начина си на затваряне, кутиите са водонепромокаеми, а интегрираният Zerust полимер в делителите предпазва металните елементи от ръжда и корозия. Той изпуска безвредна пара, която образува защитен слой върху металните повърхности.

Waterproof TT Double Deep

Размерът на кутията е 35.5 х 22.6 х 7.6 см.

Изображение

Waterproof TT 5 fixed compartments

Размерът на кутията е 35.5 х 22.6 х 5.3 см.

Изображение

Waterproof TT 4 fixed compartments

Размерът на кутията е 27.4 х 18.3 х 4.8 см.

Изображение

Open Core With Zerust

Изображение

Следващите кутии притежават следните характеристики:

Удобна и практична кутия със Zerust делители. Zerust е един от най-добрите начини да защитите своите аксесоари от ръжда и корозия. Вграден в делителите, този патентован полимер изпуска безвредна пара, която образува защитен слой върху металните повърхности. Всички съдържащи в себе си Zerust продукти поддържат своята ефективност до около 5 години, така че в този срок можете да разчитате на безплатна защита от ръжда с Tuff Tainer кутиите.

4 Fixed Compartments Double Deep – 6573HM

Размерите на кутията са 41.9 х 24.7 х 8.2 см.

Изображение


Tuff Tainer – 6557HM

Размерите на кутията са 36.2 х 23.2 х 5 см. Комплектът включва 15 Zerust делителя.

Изображение

6 Fixed Compartments – 6540HM

Размерите на кутията са 27.9 х 18.4 х 4.4 см. Комплектът включва 10 Zerust делителя.

Изображение

Tuff Tainer – 3 Partitions – 6539HM

Размерите на кутията са 30.4 х 11.4 х 3.8 см. Комплектът включва 9 Zerust делителя.

Изображение
Аватар
Filstar екип
Мнения: 743
Регистриран на: Пет Фев 07, 2014 14:56
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 139 пъти
Обратна връзка:

Риболовът с кастинг такъми - едно истинско удоволствие

Мнение от Filstar екип »

Риболовът с кастинг такъми - едно истинско удоволствие

Здравейте, приятели! Представяме ви озвучен на български видеоматериал от Salmo, който да помогне на начинаещите кастинг риболовци. Надяваме се информацията в него да ви бъде полезна, а по-долу можете да видите подходящите такъми, които предлагаме. Приятно гледане!
Кастинг пръчки от St.Croix:

Avid Series Casting Rods

Изображение

Legend Elite Casting Rods

Изображение

Premier Casting Rods

Изображение

Curado G

Curado мултипликаторът притежава 4 SSS + 1 А-RB лагера. Новият Curado G е с добре познатия зелен цвят и тежи 312 грама. Шпулата побира 140 метра 4,5 тест/кг монофилно влакно, а предавателното число е 7,1:1.

Изображение

Tekota

В множество ситуации при морския риболов е необходима по-бавна предавка. При такива обстоятелства, серията Tekota е идеална със своите 4.2:1. Добавянето на Level Wind ще допадне и на риболовците, които търсят идеално редене на влакното.

Изображение

Воблерите на Salmo:

Slider sinking

Salmo Slider - воблерът е истински виртуоз в цялото семейство примамки, разработени специално за големи хищници. Ляво, дясно...Ляво, дясно... Криволичещият танц на Slider изкарва хищниците извън нерви и ги изпълва с вулкан от агресия и желание да убиват! Разпенена вода и големи вълни, писък на летящ аванс...Това ви очаква със Slider!

Изображение

Slider floating

Изображение

Salmo Sweeper

Благодарение на своите качества и поразителна ефективност, насочени към големите хищници, тази примамка печели повече и повече фенове всеки следващ сезон.

Целта на примамката е да подмами жертвата, като имитира ранена или много слаба рибка. С колебливите си движения, а именно - носене на една страна, докато "възвърне силите си", а когато го направи, се носи на другата страна безсилно. Тази акция е точно това, в което хищниците разпознават лесната плячка. Можете да използвате Sweeper с кастинг или тролинг, но кастингът ви позволява да варирате в техниките на прибиране, за да предизвикате удар. За да накарате Sweeper да се носи плавно, просто насочете върха на пръчката си към хоризонта. След това тръснете върха на пръчката си надолу и направете пауза. Тръснете я отново и примамката ще започне да се носи на другата страна.

Изображение

За джърк е подходяща следната примамка на Salmo:

Salmo Skinner

Ако си търсите воблер, който може да Ви свърши отлична работа, както в ролята на повърхностна примамка, така и при jerkbait и особено туичинг - това е Вашият избор.
Skinner се представя с много добра акция, когато се прибира с ниска скорост, но разкрива своята класа, когато го подръпвате. Това е много лесно да се направи - просто прибирайте с постоянна скорост с кратки подръпвания от време на време. По-дълги и силни движения с пръчката ще накарат Skinner да подскача наляво и надясно - точно това, което големите хищници желаят да видят и на което отвръщат понякога с неконтролируема агресия. Когато го използвате за тролинг, ефективността на воблера се подобрява, ако подръпвате рязко от време на време.

Изображение

Не пропускайте да разгледате и примамките на Westin, за които скоро ви писахме ТУК.

Изображение
Аватар
Filstar екип
Мнения: 743
Регистриран на: Пет Фев 07, 2014 14:56
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 139 пъти
Обратна връзка:

Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от Filstar екип »

Изображение

Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Всяка година FilStar издава фирмен календар, който включва снимки с риболовна насоченост. За FilStar календар 2016 година компанията иска да включи шестте най-интересни и сполучливи риболовни момента, които риболовците са уловили със своя фотоапарат през годината. Споделете своите риболовни подвизи и вземете участие в нашия FilStar фотоконкурс за най-атрактивни риболовни снимки.

Всички желаещи да споделят своите риболовни кадри и да получат възможност те да бъдат включени в календара за 2016 година, могат да изпращат снимките си на следния e-mail адрес:

mail@filstar.com

Кампанията ще продължи до 15.10.2015 година, когато шестте най-добри снимки ще бъдат определени и включени в следващия ни календар. Гордите победители и притежатели на съответните снимки ще получат награда – FilStar ваучер за пазаруване на риболовни стоки на стойност 100 лв.

Имената на победителите и техните снимки ще бъдат оповестени след приключване на фотоконкурса на сайта на FilStarwww.filstar.com.

Допълнителни условия:

- Снимките, които изпращате, трябва да бъдат Ваша собственост.

- Няма ограничения за броя снимки, които може да изпратите за участие във фотоконкурса.

- Желателно е да се изпраща оригиналът на направената снимка с възможно най-добро качество. Големината и качеството на снимката също са определящи за включването ѝ в календара – препоръчително е снимката да бъде направена с фотоапарат, да е заснета във формат пейзаж (landscape) и да бъде 300dpi.

- При изпращане на Вашата снимка е желателно да дадете информация относно предоставената снимка – кога, къде, от кого е направена и друга информация, която сметнете, че би била любопитна.

- FilStar ваучер за пазаруване на риболовни стоки на стойност 100лв. се предоставя за всяка избрана снимка, която ще бъде част от новия календар. Ако се избере повече от една снимка, която е собственост на един участник, този участник ще получи брой ваучери на стойност 100лв, който е равен на броя избрани негови/нейни снимки.

- FilStar ваучерът за пазаруване на риболовни стоки на стойност 100лв. може да се използва за закупуване на всякакви налични продукти от сайта www.filstar.com.

- След като изпратите Вашите снимки на посочения e-mail адрес Вие давате съгласието си FilStar да разполага с Вашите снимки, както сметне за необходимо – да ги публикува в своя фирмен календар, интернет страници, рекламни материали, Facebook. При публикуването на снимките във Facebook ще бъде посочено името на техния притежател.
Аватар
JettroniX
Мнения: 324
Регистриран на: Чет Фев 13, 2014 18:27
Риболов: Спинингов риболов!
дал Браво: 246 пъти
получил Браво: 500 пъти
Обратна връзка:

Re: Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от JettroniX »

Сега се загледах, къде е пусната тази тема и си мисля, че мястото й не е за този раздел :roll:
Определено има много неща, които не са за ОФФ-а :D
По-долу написаното също, но....ще го напиша пък тук, сигурен съм,
че няма да има сърдити :fish12:
Коментарът ми е чисто потребителски насочен и няма за цел реклама.

Напротив, за мен светът не е "розов" и всичко, което си закупя, го подлагам под лупа :tup:

Така, поста ми е свързан с плетените влакна на Gosen, които знам, че Филстар внася :)

Трябваше да реша, какво ново плетено влакно да си взема за риболов на силикони.
Ловя само от брега!
Риболовът от брега със силикони, много бързо износва брейда, дори и да си сложил 50-80см FC.
Поне така ги виждам нещата при моята линия и местата, на които ловя.
От две години се занимавам с риболов на силикони и имам известни успехи :D
Ловях първо с брейд на Климакс СпинЛайн (размер 0,16, който реално е около 0,20), после минах на Пауър Про (10 lb), но последното ми дойде доста солено :D

Четири нишковите японски брейдове, са наистина тънки и реших, че с тяхна помощ ще засиля освен (още повече) кастинга, също и чувствителността на линията ми.
Е, в голяма степен, прежалих загубата на силикони, но "едното за сметка на другото" - както се казва.
Масово разфасовките на ролките с нискобюджетен японски брейд са от 150-300 метра и за цената си за метър брейд, идват наистина доста бюджетно решение, което може да те изкара повече от 1 сезон :mrgreen:
Относно издръжливостта им спрямо тънкия диаметър си мисля, че е пресилена,
но все пак според някакви си тестове при определени специфични условия,
влакното наистина "носи" и е издръжливо на опън, естествено тези специфични условия не могат да се достигнат всеки път при излетите ни, особено това условие - нишката да е чисто нова и неизползвана :D
Бях решил да си взема Дуел или Сънлайн, но в крайна сметка избрах брейд на друга фирма.
Сред японските брейдове, които се продават у нас, си закупих един нов за нашия пазар,
който май от началото на миналата година (2014) се внася у нас, именно от Филстар.
Това бе брейда на Госен - Gosen-W 4ply, в ето тези размери :

Изображение

Тъй като, вече ловя с два различни спининга от брега, с различна мощност
(единия е с мощност MH на 2,70м/16-30, а другия е по-скоро с мощност L на 2,28/3-18),
естествено си взех две ролки, но реших да са различно оцветени :

Изображение

За риболов на бяла риба със силикони от брега си взех размер №1 на 12 либри с различно оцветяване през 10 метра :

Изображение

Цялата ролката от 300 метра се нави на Заубер 4000, като остана около 3-4мм разстояние от ръба на шпулата :

Изображение

Главите, с които ловя са в интервала от 10-25 грама.
Разграфеното влакно ми помага да установя на каква дълбочина горе долу ловя.
При първите 3-4 кастинга от излета винаги броя метрите потъващо влакно и
по този начин си определям средната дълбочина на максималната ми дистанция и на средната дистанция от брега. Можеш да си определиш и дистанцията, която постигаш с такъма си,
както дистанцията на ударите на рибите.
На по-долната снимка можете да погледнете оплетката на нишката :

Изображение

Другата ролка - размер №0,8/10lb я взех за спининга, с който ловя дребни рибки на силикони и я навих на Екусима 1000, като се побра цялата ролка от 150 метра.
При този риболов, дълбочината пред мен не ме вълнува, затова и взех тази разцветка.

Изображение

Сметнах, че може да имам проблеми при работата на макарата с тънък брейд,
поради това, че тя дори не е от среден клас и именно затова си взех № 0,8.
Все пак май имаше известна истина, ето как се нави на шпулата :

Изображение

След един риболов обаче, подредбата на брейда бе съвсем друга - явно всичко си се е наместило от само себе си :)

Изображение

Оплетката на нишката отблизо :

Изображение

Изображение

Въпреки първоначалната подредба, не съм инкасирал "бради", което е много важно!
Главите, с които работя са в интервала от 3-12 грама.
За сега имам няколко късания на силиконови примамки с това влакно и съм удовлетворен от здравината на брейда. Естествено зацепените силикони си заминаха.....
Първата риба, която извадих с него не е за хвалене, но все пак - толстолоб между 10 и 15 килограма, но видно не беше в кондиция поради студената вода.
Случайно го бях закачил с примамката за опашката.
Отне ми с лайтов такъм да го преборя за около 7 минути на чисто от закачки место.
Да закачиш случайно толстолоб с примамката си е живо проклятие и дяволия :mrgreen:

Трябва да отбележа, че за първи път ловя с толкова тънки брейдове при риболов със силикони.
За сега съм направил по 6-7 риболова и не съм забелязал някакви недостатъци.
Двете влакна са меки на допир, изнизват се бързо през водачите на спинингите.
Относно кастинга, все пак шпулите ми са пълни и примамките летят като куршуми :mrgreen:
Чувствителността и при двата ми спининга е на ниво,
а отношението цена/качество още повече, дано се запази такова ! :tup:
Поздрави и наслука на всички :fish15:
Fish every day like it was your last!
Keep Spinning!!
Блог: spinning365.com
Facebook: spinning365
YouTube
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от Мунчо »

Солидаризирам се с казаното за брейда "Gosen-W 4ply Green" , поне съдейки от впечатленията си от диаметрите 0.6 и 0.8 за джиг((и идеята да ползвам 0.6 и за лек "клатушкинг" с блесни с маса 4-6 грама след някой месец)- мисля, че няма нужда за пореден път да си припомняме какви са предимствата на малките сечения при този риболов. Влакната са много стегнати, "мазни" и гладки. Бих казал, че сечението им(доколкото можем да говорим за такова в случая) е сходно с реалното. Доколкото имам впечатления от бюджетния "Варивас Хай Грейд" 0.6, бих казал, че споменатото в това означение е по-фино и тънко, поне визуално. Е, реалната здравина е някъде към средата на каталожната, но пък ние не очакваме чудеса...
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Filstar екип
Мнения: 743
Регистриран на: Пет Фев 07, 2014 14:56
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 139 пъти
Обратна връзка:

Детайли в монтажите на силиконовите примамки

Мнение от Filstar екип »

Детайли в монтажите на силиконовите примамки

Здравейте, приятели! Представяме ви едно видео от Димитър Тодоров, в което обяснява за различни техники на монтаж на силиконови рибки.
Видеоматериалът е любезно предоставен от Димитър Тодоров.

А по-долу можете да разгледате и артикулите, за които се говори във видеото:

– Двойни куки F1601BN Sensei Blue.

– Офсетни куки F1501BN, F1502BN, F1503BN, F1504BN

Джиг глава с плоска основа с подвижна карабинка

Джиг глава с подвижна карабинка

Джиг глава кръгла с подвижна карабинка

Джиг глава с подвижна карабинка, която улеснява сменянето на примамката. Премахва необходимостта от използване на клещи и спестява време за обработка на примамката.

Final Keeper

Final Keeper е хитър начин да предпазите или възстановите силиконовите си примамки. Единственото, което трябва да направите, е да вкарате Final Keeper в примамката и след това да прекарате куката през него. Така предпазвате примамката си от разкъсване, което я прави годна за употреба много по-дълго време. Глeдайте видеото по-долу, за да разберете как се използва Final Keeper и какви могат да бъдат предназначенията му.
quietriot
Мнения: 9345
Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 13:39
Местоположение: СОФИЯ/ЯМБОЛ
дал Браво: 107 пъти
получил Браво: 155 пъти

Re: Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от quietriot »

Мунчо написа:Солидаризирам се с казаното за брейда "Gosen-W 4ply Green" , поне съдейки от впечатленията си от диаметрите 0.6 и 0.8 за джиг((и идеята да ползвам 0.6 и за лек "клатушкинг" с блесни с маса 4-6 грама след някой месец)- мисля, че няма нужда за пореден път да си припомняме какви са предимствата на малките сечения при този риболов. Влакната са много стегнати, "мазни" и гладки. Бих казал, че сечението им(доколкото можем да говорим за такова в случая) е сходно с реалното. Доколкото имам впечатления от бюджетния "Варивас Хай Грейд" 0.6, бих казал, че споменатото в това означение е по-фино и тънко, поне визуално. Е, реалната здравина е някъде към средата на каталожната, но пък ние не очакваме чудеса...
И аз бях много приятно изненадан от шарения Госен, от Дайва самурай насам не бях пипал толкова мазно влакно, на откриването на панега помятах на Сестрата с мултито и определено като ми затрябва ще си купя от него и риба хвана.
Изображение
Аватар
Leo
Мнения: 2347
Регистриран на: Чет Яну 25, 2007 15:14
Местоположение: НИКОПОЛ-тъжно градче с весели жени
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 202 пъти

Re: Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от Leo »

quietriot написа: И аз бях много приятно изненадан от шарения Госен, от Дайва самурай насам не бях пипал толкова мазно влакно, на откриването на панега помятах на Сестрата с мултито и определено като ми затрябва ще си купя от него и риба хвана.
Васко,те повечето са шарени,за кое точно става дума :roll: Помня,че Павел ползваше някакво калмарско на Госен.
А ако става дума за Donpepe 8,решил съм да го ползвам само него и да не се занимавам повече с разни експерименти.
" гениалността ме преследва по петите, но аз съм по-бърз.."-Мунчо

Гениалните неща били прости.Ми аз трябва да съм голям гений,щото съм много прост
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Re: Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от Мунчо »

Лео, Лео, точно от откривателска персона като теб не очаквам да спази това си обещание... пък експерименти трябва да има не само в риболова, а и в друго сфери на екзистенцията. :lol:
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
quietriot
Мнения: 9345
Регистриран на: Пет Фев 23, 2007 13:39
Местоположение: СОФИЯ/ЯМБОЛ
дал Браво: 107 пъти
получил Браво: 155 пъти

Re: Фотоконкурс за FilStar календар 2016

Мнение от quietriot »

Leo написа:
quietriot написа: И аз бях много приятно изненадан от шарения Госен, от Дайва самурай насам не бях пипал толкова мазно влакно, на откриването на панега помятах на Сестрата с мултито и определено като ми затрябва ще си купя от него и риба хвана.
Васко,те повечето са шарени,за кое точно става дума :roll: Помня,че Павел ползваше някакво калмарско на Госен.
А ако става дума за Donpepe 8,решил съм да го ползвам само него и да не се занимавам повече с разни експерименти.
Незнам кое е, питай Павел.
Заключено

Обратно към “Спининг риболов”