карбонови бланки за въдици

Какво се иска за направата на една въдица - бланки, водачи, конец, макародържач, корк, лак и лепило ... а и майсторлък. Тук е мястото, който се е пробвал и има опит в родбилдинга, да запали и други колеги.
Аватар
parachute
Мнения: 225
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 23:51
Местоположение: София

Re: карбонови бланки за въдици

Мнение от parachute »

kosatkata написа: А в края на краищата , съм сигурен че няма да се получи перфектната сопа и някой билдър ще я направи със сигурност по добре от мен , но това ще е моята сопа , която ще съм сглобил аз и ще ми доставя много повече удоволствие в риболова , отколкото ако е по добре направена от някой виден майстор или купена готова от магазина.
Здравей,
да не те плаши притесненението в началото, а дори да сбъркаш някъде всичко е поправимо с повече търпение и сръчност. Препоръчвам ти да следваш указанията за NGConcept или по-новата KR-concept layout. Промених две въдици драстично в положителна насока с тази система, а сега на път е трета.
Може да ползваш и този GPS като отправна информация.


http://anglersresource.net/GuidePlacementSoftware.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;


Поздрави!
zx7r
Мнения: 236
Регистриран на: Пет Фев 10, 2006 21:11
Местоположение: София
дал Браво: 79 пъти
получил Браво: 42 пъти

Re: карбонови бланки за въдици

Мнение от zx7r »

parachute написа:...
Здравей, колега,
Сравнявал ли си директно NGC и KR на една бланка и каква разлика намираш?
Питам, защото румънският билдър ми сподели, че след много тестове, KR с KL-H е най-лошо представящата се концепция по отношение на изхвърлянето. Твърдо препоръчва една вариация на NGC с Т-АТ. Говорим за тестове на УЛ въдици. Това ми е малко странно на фона на противоположните твърдения на Фуджи. КР би трябвало да е по-чувствителна откъм разположението на центъра на шпулата, но едва ли е пропуснал да го съобрази това.
Стана ми интересно дали си се заигравал с подобни тестове?
Ocean Kayak Trident 13™ Angler
Аватар
parachute
Мнения: 225
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 23:51
Местоположение: София

Re: карбонови бланки за въдици

Мнение от parachute »

Здравей,
директна съпоставка между двете схеми още не съм тествал въпреки, че при мен в единият случай се получи нещо между двете концеппции. KL-H водачите не ги поръчах, защото шипинга беше идиотски, но съм приготвил аналогични за моя случай.
Възползвах се на практика, на вода от предимствата на първоначалната NGC, коята сработи прекрасно при мен. Въдиците, които промених са далеч от УЛ спининг - ползват се за пъстърва на открити водоеми и морски спининг. Принципно не виждам причина УЛ пръчките да не могат да се възползват от предимствата на концепцията. Факт е, че системата е отправна точка и не е точна математика - примерно сложи тия водачи на това разстояние и 100% ще се получи. И за това не се учудвам, че момчето говори за варияции, защото факторите са много а те се елиминират с проби за конкретният такъм. Относно чуствителност към разположение двете системи са еднакви от към разположение на първият водач-
диаметъра на шпулата Х 27 просто при KR по-бързо успокояваш и сваляш конеца до бланката, а от там печелиш дистанция и още по разтоварена и чувствителна върхова секция. Всъщност това са предимствата и на предишната система NGC при новата ефекта е усилен. Дали ще сработи зависи от проба и грешка за даденият такъм. Малко е плашещо да видиш малкия диаметър на стрипера, но работи.

https://www.youtube.com/watch?v=85mx5PV8dnE" onclick="window.open(this.href);return false;

Поздрави!
tntcom
Мнения: 113
Регистриран на: Чет Окт 19, 2006 22:24
Местоположение: гр Русе
дал Браво: 3 пъти
получил Браво: 5 пъти

Re: карбонови бланки за въдици

Мнение от tntcom »

Неотдавна гледах някъде 50% намалини за разчистване бланки Кроа на половин цена. Дали не беше в калната дупка, ако се сетя ще пусна линка тези дни. Поздрави :fish4:
Публикувай отговор

Обратно към “РодБилдинг”