Предпочитани и удачни воблери за сом
-
- Риболов: тролинг
- дал Браво: 99 пъти
- получил Браво: 24 пъти
Re: Предпочитани и удачни воблери за сом
браво колега за споделянето,и мерака, даи боже да живне малко тоя форум,тез воблери някакво микс4е м/у тинти финти и бели денсер ми се струват или бъркам аз ли4но имам 2а тинти финти на бмж ама нямям риба и бутване на тях
-
- Търговец
- дал Браво: 264 пъти
- получил Браво: 272 пъти
Тоци,зная какво се изисква от всеки един воблер,но ти може би не разбра въпроса ми. А той,конкретно звучи така.
.....Какво утежнение,сложи във воблера за да има нужната и правилна игра при тролинг!!!
Така,воблер от раз не мога да направя.Или мога,защото зная технологията и как да го видя от вътре. Най-елементарното е да разрежеш един воблер и да скиваш как е утежнен.Да не мислиш,че Митко БМЖ-то не слага тежести вътре. Ами тежестите във фабричните воблери,също не са случайни.
Нали трябва да видиш колко грама и в коя част на воблера да се сложат и как ще върви той.Това не са само тракалки. С лопатката надолу ли,хоризонтално ли и те такива дреболи,които ще ти направят примамката успешна. Тук не говорим за визуална прилика. Телта,няма какво да и стане и да е по-тънка.Макар повечето да виждат,как на тройните,фабрични воблери и не само на тях,сома къса опашките.
Имаш ли топче с тежест в самия воблер. Как го балансираш,това питам. Иначе едно момче,направи воблера,като визия,точно като оригинала. Но това не е направа на воблер,а добър макет. Попитаха го как е,плува ли добре и става ли....."А ми не баш,беше отговора!"
После нали гониниш различна игра и дълбочина на воблера. Тя освен с формата се постига и с човка. Не мога да си представя,че ще взема готова от друг воблер и ще го лепна на моя.
Загледай моите клипове,как един и същи воблер има различна игра,това е от човките,но не само.
Това,че воблера е от дърво,не е предимство в случая. Тия по реките ще умрат от глад,ако метат,само леки воблери.
Да,мога да направя воблера от балса или липа,но това не е важно за сомския воблер.Моя също е плуващ,може да го направя и суспендинг,както и потъващ. Въпроса е воблера да е здрав за многократна и дълга употреба,без наранявания от рибите.
Изпипването и боядисването,лакирането го зарежи,макар да е важно. С боички,които избеляват на слънцето,мерси съм.
Казах ти,че се радвам искрено,на воблерите и това,че си се постарал. Кефи ме,всеки полагащ усилия и собствен труд,за да направи измамата негово силно оръжие против сома!
Желая ти успех във воблер строенето и улова!
.....Какво утежнение,сложи във воблера за да има нужната и правилна игра при тролинг!!!
Така,воблер от раз не мога да направя.Или мога,защото зная технологията и как да го видя от вътре. Най-елементарното е да разрежеш един воблер и да скиваш как е утежнен.Да не мислиш,че Митко БМЖ-то не слага тежести вътре. Ами тежестите във фабричните воблери,също не са случайни.
Нали трябва да видиш колко грама и в коя част на воблера да се сложат и как ще върви той.Това не са само тракалки. С лопатката надолу ли,хоризонтално ли и те такива дреболи,които ще ти направят примамката успешна. Тук не говорим за визуална прилика. Телта,няма какво да и стане и да е по-тънка.Макар повечето да виждат,как на тройните,фабрични воблери и не само на тях,сома къса опашките.
Имаш ли топче с тежест в самия воблер. Как го балансираш,това питам. Иначе едно момче,направи воблера,като визия,точно като оригинала. Но това не е направа на воблер,а добър макет. Попитаха го как е,плува ли добре и става ли....."А ми не баш,беше отговора!"
После нали гониниш различна игра и дълбочина на воблера. Тя освен с формата се постига и с човка. Не мога да си представя,че ще взема готова от друг воблер и ще го лепна на моя.
Загледай моите клипове,как един и същи воблер има различна игра,това е от човките,но не само.
Това,че воблера е от дърво,не е предимство в случая. Тия по реките ще умрат от глад,ако метат,само леки воблери.
Да,мога да направя воблера от балса или липа,но това не е важно за сомския воблер.Моя също е плуващ,може да го направя и суспендинг,както и потъващ. Въпроса е воблера да е здрав за многократна и дълга употреба,без наранявания от рибите.
Изпипването и боядисването,лакирането го зарежи,макар да е важно. С боички,които избеляват на слънцето,мерси съм.
Казах ти,че се радвам искрено,на воблерите и това,че си се постарал. Кефи ме,всеки полагащ усилия и собствен труд,за да направи измамата негово силно оръжие против сома!
http://fishem.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ех,рибо рибо-какво да правя,като съм се родил рибар,а ти риба!
-
- Търговец
Всички форми на воблери са измислени,много отдавна.....както ъглите на човките също!Bai Mile 1 написа:браво колега за споделянето, даи боже да живне малко тоя форум,тез воблери някакво микс4е м/у тинти финти и бели денсер ми се струват или бъркам аз ли4но имам 2а тинти финти на бмж ама нямям риба и бутване на тях
Търси се за всяко време,дълбочина,разцветка,игра,непозната за рибите до сега.
Дори и копие на оригинала да направиш,какво от това,ако той гази на 3м.,а сома бие на 4.50м.,а после на 6м.,а после на 9м.
Бели Денсъра е голям за пролетта,а Тин фина,малък за есента..... и те така,все дреболии.
Всичко е до съобразяване и нужди. За това,освен размерите,всичко е различно,цветовете също. Няма как за мътна и бистра вода,да използваш една и съща примамка.
-
- Риболов: Сом - другото е губене на време......
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 9 пъти
Емо,почти дума не рзбирам от това което си написал-но ми е интересно-а повечето неща за воблерите току що ги научавам от теб.Взех три парчета дърво и си нарисувах некви форми,да- знаех какви форми исках -не е тайна че си ги направих плоски заради белиденсърите.Направих си три воблера-единия изобщо не върви-за другите два ме посъветваха -и клипове от тубето.Тежест има от едно сплескано олово от чепаре за сафрид-сплескано с чука и слагано на око-докато се получи.Твойте са професионално направени-но мойте не,тея по реката не ме интересуват-защото аз си ги правя да ловя с тях.Лопатките си сложих от халко-защото имам много-но си ги изрязах пак на око-сега ще гязят по дълбоко предполагам-но пролетта ще си ги изпиля,но всичко зависи от това какъв акъл ще ми дойде на момента.Ще се опитам да си копирам уловистите воблри на сом-с идеята -формата да е същата,но играта не-защото никога не мога да ги направя като оригинала-а и неискам.Аз вече ловя сомове с неоригинални воблери.Имам проблем с лаптопа -но до дни като ми го оправят -ще ги покажа ,нали трябва да споделяме.Надявам се и други пичове да си покажат работещите воблери за сом...Emo-83 написа:Тоци,зная какво се изисква от всеки един воблер,но ти може би не разбра въпроса ми. А той,конкретно звучи така.
golding26 написа: бате калин ....... :lol: :lol: :lol: :lol:
-
- дал Браво: 144 пъти
- получил Браво: 350 пъти
Брех,брех Интересна тема се заформя
Ще следя темата с интерес че току виж искочи някоя иновация във воблеростроенето
Поздрави....
Ще следя темата с интерес че току виж искочи някоя иновация във воблеростроенето
Поздрави....
-
- дал Браво: 2 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Ще се радвам за някакви отзиви за Predatek Viper 150. Аз нямам мнение защото не съм го ползвал.
Не говоря за цвета от снимката, а като цяло за модела:
Беше писано преди години. А този сезон някой има ли успехи?
What goes around, comes around или Каквото повикало, такова се обадило.
Особено в сила за форумните приятелства и не-приятелства.
Особено в сила за форумните приятелства и не-приятелства.
-
- дал Браво: 51 пъти
- получил Браво: 26 пъти
Много грозен , отдавна го гледам, но и аз не съм си взел, защото ще трябва да го ползвам с отвращение .petro_op написа:Ще се радвам за някакви отзиви за Predatek Viper 150. Аз нямам мнение защото не съм го ползвал.
НДК
- Pike
- Домакинът
- Риболов: Спининг фен.
- дал Браво: 4596 пъти
- получил Браво: 246 пъти
- Обратна връзка:
Постингите касаещи модерирането на темата ги преместих в отделна тема в "За форума и сайта".
Нека не разводняваме темата излишно. Ето линк към самостоятелната тема:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =2&t=70856
Нека не разводняваме темата излишно. Ето линк към самостоятелната тема:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =2&t=70856
-
- Риболов: Тролинг и джиг
- дал Браво: 9 пъти
- получил Браво: 2 пъти
Без да омаловажавам труда на никого,но мисля,че при ръчно изработените воблери няма един с един да си приличат.Така например познавам един човек,който даде 80лева за воблер,с който друг ги пръсва,а този му събори боята а няма и сторване.Ловят по едно и също време и двамата.След това ловящия воблер го взема човека,който до тогава не го е бутвало и започва да си лови прилично,а този,който до тогава ловеше сега гледаше.
-
- Търговец
Абсолютно съм съгласен с това,което казва колегата Митчел86 за производството тук,като ръчна изработка. Част от тези воблери са толкова скъпи,защото се произвеждат трудно(не ги плюе машина) и са уникални сами по себе си!
Моята цел обаче е да постигна и двете.Воблера да е уникален,като цвят,изработка,модел и в същото време да има някаква еднаквост. Не може единия колега да е дал пари за нещо,а да получава друго.
Разглеждал съм ръчни воблери уж от една серия. Един с един,няма еднакъв. Или човката му е нещо по-крива или тялото от едната страна е по изтумбено. Единия е плуващ,а другия потъващ.Единия е биячка,а другия не!
Не зная,дали е редно да пишем тук за ръчни воблери,но мнението ми все пак е със знак плюс за ръчните воблери. Те със многото риби,доказаха,че имат своето място сред нас.Но колегата е прав за споменатото.
Моята цел обаче е да постигна и двете.Воблера да е уникален,като цвят,изработка,модел и в същото време да има някаква еднаквост. Не може единия колега да е дал пари за нещо,а да получава друго.
Разглеждал съм ръчни воблери уж от една серия. Един с един,няма еднакъв. Или човката му е нещо по-крива или тялото от едната страна е по изтумбено. Единия е плуващ,а другия потъващ.Единия е биячка,а другия не!
Не зная,дали е редно да пишем тук за ръчни воблери,но мнението ми все пак е със знак плюс за ръчните воблери. Те със многото риби,доказаха,че имат своето място сред нас.Но колегата е прав за споменатото.
- gogopike
- дал Браво: 29 пъти
- получил Браво: 35 пъти
- Обратна връзка:
Емо,това няма как да стане.Уникалност и еднаквост са на двата полюса.Най-малката разлика ще прави всеки по себе си уникален,което според мен е добре.Всеизвестно е че рибите привикват към примамките и ги игнорират.Биячите които работят на всички язовири се броят на пръсти(и се предават от ухо на ухо )така че според мен има нужда от ръчни примамки.Когато някои колега реши да се развива в тролинга и си купи ръчни воблери трябва да е наясно че ще си купи или бияч или красиво и здраво направен боклук.Даването на 80- 100 лева за примамка не значи че ще я сложиш и понеже е 100 лева ще разкърти рибата.Колегата дал 80 лева и се жалва че не лови.Тази година не му е дала,другата може да му е най успешния воблер.Знаеш ли?Рибешка му работа.Другия вариант е да преписваш и да си ловиш с утвърдени в боя воблери.А най лесния,но и най скъпия сам да си откриваш биячи е следния(за който не знае):Emo-83 написа: Моята цел обаче е да постигна и двете.Воблера да е уникален,като цвят,изработка,модел и в същото време да има някаква еднаквост.
Купуваш постоянно воблери,влачиш например със 6 пръчки.На 4 слагаш утвърдени биячи а на другите 2 постоянно въртиш воблери.Който хване се прибира отделно а другите отиват в Купува -Продава.Това е моето мнение.
Поздрави.
Всичко което за другите е кофти за мен е добре.
-
- Търговец
Знаеш ли! Много от отдавна в този форум,мнението ми не се е препокривало почти на 100% с някой от колегите. Кефиш ме,защото малко хора,разбират от риболов и знаят причината за техните улови и неуспехи.gogopike написа:Emo-83 написа: Така че според мен има нужда от ръчни примамки.Когато някои колега реши да се развива в тролинга и си купи ръчни воблери трябва да е наясно че ще си купи или бияч или красиво и здраво направен боклук.Даването на 80- 100 лева за примамка не значи че ще я сложиш и понеже е 100 лева ще разкърти рибата.Колегата дал 80 лева и се жалва че не лови.Тази година не му е дала,другата може да му е най успешния воблер.Знаеш ли?Рибешка му работа.Другия вариант е да преписваш и да си ловиш с утвърдени в боя воблери.А най лесния,но и най скъпия сам да си откриваш биячи е следния(за който не знае):
Купуваш постоянно воблери,влачиш например със 6 пръчки.На 4 слагаш утвърдени биячи а на другите 2 постоянно въртиш воблери.Който хване се прибира отделно а другите отиват в Купува -Продава.Това е моето мнение.
Поздрави.
Да копираш някой воблер и да запомниш,че в този сезон рибата,наистина го предпочита е елементарна работа. 100%-това истина е,че рибите привикват към примамките и започват да не им обръщат внимание или поне не така,както предишните години.
Постоянно повтарям. Няма такава изкуствена примамка,на която рибата не би взела. Въпроса е,че някои воблери са предпочитани в пъти повече....цветовете също!
От тук идва отговора,който даде ти!
За това ще оставя,като цитат най-важното,написано от теб.
Единственото нещо,което смятам да ти докажа е еднаквостта на новите ръчни примамки. Очертава се интересна зима.
Поста ти е ТОП и го препрочетох три пъти. Съветвам,това да направят и другите колеги. Ще ми се с него да започва тази тема.
-
- Търговец
Имам този воблер в цвят ФТ.Веднъж го закачих и спомена ми е,че не гила много добре.Но имам,много грозни воблери,които дори не искаш да си ги купиш,а са супер биячки и са на ниски цени.nkolev написа:Много грозен , отдавна го гледам, но и аз не съм си взел, защото ще трябва да го ползвам с отвращение .petro_op написа:Ще се радвам за някакви отзиви за Predatek Viper 150. Аз нямам мнение защото не съм го ползвал.
Почти 4 години не спирах да пиша за Бели Денсера,а се наложи чак сега,когато го няма в производство.Продаваше се за 16лв.
В момента има един Джаксън,който също е грозен и струва 12лв,а е супер бияч от 2г.
Когато пазарувам воблери,не ги разглеждам по красота,нито по цена....грешка е!
-
- Риболов: Риболов на тролинг и спининг
- дал Браво: 3 пъти
- получил Браво: 1 път
Колеги, някой да помага Имам проблеми със сменянето на лопатките на Halco. Не мога да изкарам щифта по никакъв начин. Имам чувтвото, че е залепен и най-много да го счупя. Рибите отиват на дълбоко, а воблерите с плитките лопати ..
- SELVA
- Вносител
- дал Браво: 42 пъти
- получил Браво: 30 пъти
- Обратна връзка:
Пинът се маха или с шило с тъп връх, или както е в края на клипа, с шило и чукче. Halco-to с изкуствено тяло е изключително здравo нещо.
Lago.bg - Надуваеми лодки, електрически двигатели Haswing, оборудване, сонари