ТАРАМА хайвер+ снимки

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Saki
Мнения: 7
Регистриран на: Съб Юни 16, 2007 21:57

Мнение от Saki »

Мунчо написа:Ne е хубаво да се слага много олио, защото хайверът става мазен и тежък и се изгубва хубавия вкус - в едини момент, ако сме прекалили с мазнината, установяваме, че ядем олио...а как накъртва...
добре де кво ще стане ако вместо олио сложим зехтин
Аватар
johny
Мнения: 635
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 20:18
Местоположение: София

Мнение от johny »

Saki написа:
Мунчо написа:Ne е хубаво да се слага много олио, защото хайверът става мазен и тежък и се изгубва хубавия вкус - в едини момент, ако сме прекалили с мазнината, установяваме, че ядем олио...а как накъртва...
добре де кво ще стане ако вместо олио сложим зехтин
Ще стане много хубу :wink: :lol: !
"Животът е това, което ти се случва докато си правиш други планове" - Джон Ленън
Аватар
Flintstone
Мнения: 157
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 22:11
Местоположение: Backstones-on-Bedrock

Мнение от Flintstone »

johny написа:
Saki написа:
Мунчо написа:Ne е хубаво да се слага много олио, защото хайверът става мазен и тежък и се изгубва хубавия вкус - в едини момент, ако сме прекалили с мазнината, установяваме, че ядем олио...а как накъртва...
добре де кво ще стане ако вместо олио сложим зехтин
Ще стане много хубу :wink: :lol: !
Да не ви разправям, какво става ако вместо газирана вода го направите с Шампанско(за по ефтинко - българско пенливо вино)...ииии по-полека с лимоновия сок естествено.
Малеииииййййй .... ай стига, че се окапах :lol:
Yabadabadooooooooo
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Saki написа:
Мунчо написа:Ne е хубаво да се слага много олио, защото хайверът става мазен и тежък и се изгубва хубавия вкус - в едини момент, ако сме прекалили с мазнината, установяваме, че ядем олио...а как накъртва...
добре де кво ще стане ако вместо олио сложим зехтин
Същото като с олиото...все е мазнина. Целта е да се усеща вкуса на хайвера, а не олио...

Мерси за идеята за шампанското!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
meronemos
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Дек 04, 2007 10:16

Мнение от meronemos »

Това с шампанското е идея и ще го пробвам. Аз съм го правил наместо с хляб, със сухар от хляб (не купен, а правен у дома), средно препечен. Става по-зърнист хайвера. Ама това е за тия дето го обичат по-зърнист, некой го харесват пухкав и мек...
radich
Мнения: 15
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 10:12
Местоположение: Франция

Мнение от radich »

За първи път правих хаивер днес.Не мога да опиша колко хубав стана.Супер.Благодаря на всички тук.Бон апети. :wink:
Аватар
outsider 59
Мнения: 111
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 11:35
Местоположение: България,Силистра

Как да я сготвим

Мнение от outsider 59 »

Хайвер правя от трийсетина години и ако позволите....Приготвянето на тарама е рецепта с по сложна технология и ще се опитам накратко да засегна всички аспекти-какъв е-от шаранова риба или от хищник, за кого е- за деца или за върла ракия и накрая-кога ще го консумирате. Предварителната подготовка включва малки но важни неща: 5-6 сварени и пасирани картофа, литър сода, лимонов сок, 1-2 белтъка и меката част на една франзела. 1ви вариант-лек:200гр олио,накисната и изцедена франзела колкото яице, 3 средно големи пасирани картофа,ситно нарязан половин лук [не го стържете защото след това тарамата горчи]и 2 супени л. хайвер. В емаилиран съд с дървена лъжица енергично разбиване на хайвера-зърната му трябва да се разпукат за да извлч аромата-5 мин. прибавете хляба-още 5мин, на тънка струйна прибавяите олиото, на 6 части по малко-не го мъчете, намалете миксера и прибавете картофите- трябва да се накъсва на парцали- добавете лука и подправете с лимонов сок и сол. Ако не се е пресякал не го мъчете със сода или белтък-мажете и да Ви е сладко! Очаквайте продължение!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”