Риба в керемида

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Росен
Мнения: 3461
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:43
Риболов: Мухарски риболов
Местоположение: Русе
дал Браво: 60 пъти
получил Браво: 250 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Според мен всякаква - правил съм си освен кефал - распер, пъстърва, шаран, може би и други - просто опитай :wink:
hrisirib
Мнения: 121
Регистриран на: Вто Апр 15, 2008 9:26
Местоположение: Sofia

Мнение от hrisirib »

Е СЕГА видях темата -преди 10 г излъгах жената с тия керемиди -същите ама с похлупак от село Буссиннци-Трънско-там ги зариват с жар утре слизам да ги търся в мазето
Footman
Мнения: 72
Регистриран на: Чет Юли 14, 2005 11:53
Местоположение: Русе
Обратна връзка:

Мнение от Footman »

Росен написа:Според мен всякаква - правил съм си освен кефал - распер, пъстърва, шаран, може би и други - просто опитай :wink:
С распер добре ли се получава? Не съм чувал да се консумира много, много.

За другите риби не се съмнявам.
(-_-)
Аватар
Росен
Мнения: 3461
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 8:43
Риболов: Мухарски риболов
Местоположение: Русе
дал Браво: 60 пъти
получил Браво: 250 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Да, според мен няма невкусна риба, има не добре приготвена.

Иначе другото ми мнение е, че ако ловиш распера само заради ядене не си заслужава ...
georgimirchevv
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Авг 25, 2011 12:31
Обратна връзка:

Re: Риба в керемида

Мнение от georgimirchevv »

Oоо супер, това трябва да се пробва. Изглежда страхотно.
ключар, ключари, автоключарство, kluchar, kluchari, ключар софия, денонощно, услуги, денонощни услуги, изгодно
http://ключар.net
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

Re: Риба в керемида

Мнение от vlado_fidera »

Дъното на керемидата се намазнява и продуктите се редят в следния ред:
- парчета кромид лук нарязан на шайби
- отгоре парченца домат нарязан на тънко
-парчетата риба
-отгоре върху рибата както е описал колегата лимонче
-всичко това поръсваме с настърган кашкавал или покриваме с плочки сирене за сандвич
-добавяме и малко пушено сиренце
-покриваме с магданозче
-добавяме нарязан на ситно чесън
-сипваме и малко соев сос на вкус, разредена с малко водичка горчица, ракиена чашка сухо бяло винце/остатъка се прибира за да има и по време на вечерята/
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ Е КЕРЕМИДАТА ДА СЕ ПОСТАВИ В СТУДЕНА ФУРНА!!!
Печем в продължение на около 40 мин при температура 150 градуса-20 мин след което увеличаваме температурата на фурната на 180 градуса , за още 20 минути.
Изключва се фурната и керемидата се оставя на остатъчната температура.
Консумира се незабавно с мек хляб, много апетит и подходящо бяло винце.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”