Страница 2 от 2

Re: хайвер

Публикувано на: Сря Мар 09, 2016 19:22
от nobreak
Колеги, я кажете от морунажа хайвера става ли за ядене и как е?

Re: хайвер

Публикувано на: Нед Май 15, 2016 14:45
от monika petrova
Здравейте. Прочетох темата, обогатих информацията си за мъжкия и женския хайвер, но ... не прочетох за готварска рецепта :) Освен пържен, може ли да се приготви и по друг начин? Освен, че много пръска, не ми понася пърженото, та ... търся други рецепти.

Re: хайвер

Публикувано на: Вто Май 17, 2016 18:53
от babydoctor
Можеш да го пържиш с капак в повече олио и няма да те пръска. А по-добрият вариант е да го оставиш в хладилника за месец - два да узрее и да си го разбъркаш с миксера...С олио и накисната филия среда от хляб. А и малко лимонов сок накрая...

Re: хайвер

Публикувано на: Сря Май 18, 2016 1:18
от Vid
monika petrova написа:Здравейте. Прочетох темата, обогатих информацията си за мъжкия и женския хайвер,
Не прочете ли по горните корифейски мнения? Та, мъжки хайвер при рибите нямало, имало друго де може да се яде и дори в натюр... :D

Инак, ""мъжкия хайвер"" Я си го апвам пържен, толкова е тежко-хранителен, че след консумация на чиния........., съм като този :22:

Re: хайвер

Публикувано на: Сря Май 18, 2016 14:46
от galenik
Има и в една друга тема мисля че беше "Прясно рибно и вкусно" там е обяснено от добиването ,осоляването и разбиването на хайвера.Вчера я пробвах и хайвера стана уникален.Много благодарности на автора за споделената рецепта.

Re: хайвер

Публикувано на: Сря Май 18, 2016 17:09
от babydoctor
Е, тя страшна рецепта, няма що...Бъркаш, сипваш олио, бъркаш, пак сипваш, по някое време и филията слагаш и пак...бъркаш. Ама по Дунава ако споменеш за миксер, ще те хвърлят в реката. Единственият начин за тях е дървено хаванче и бъркане до побъркване... :D

Re: хайвер

Публикувано на: Сря Май 18, 2016 18:33
от люско
Те по Дунава доматите с коловете ги хапват,че за един хайвер що да не загубят половин ден да го бъркат... :lol:

Re: хайвер

Публикувано на: Сря Май 18, 2016 20:39
от babydoctor
Бе...да ти кажа - майстор съм, но като техния хайвер не съм го докарвал - верно, че моят беше от язовирски каракуди и шарани, ама... :D Та може и да има нещо верно... :D