Страница 3 от 7

Публикувано на: Пет Дек 10, 2010 21:40
от Topov
Ами често ползвам Респект...Добре са :D

Публикувано на: Вто Дек 14, 2010 14:24
от Fishing Time
Respect-а са много добри и резултатни захранки.Приготвиш ли я правилно/както и всички други/ върши работа.С добра структура са и приятен аромат.Харесват ми.По магазините повече се продават българските.Е...има от тях и такива които са пълни с ярма и кюспе но...
От вносните няма да хваля нищо друго освен VDE-меелем за рибоците :fish1:

Публикувано на: Пон Дек 20, 2010 22:31
от RUMEN IVANOV
българските захранки изреждам по сила от многогодишен опит в различни водоеми по различно време с всякакво мешане с глини червей без тях и тн са-
на 1 во място за мен най добре се представя промикса най къдърното направено евтино нещо в тоя бранш преди пакетите бяха по 800 грама което е кофти но това е ако искаш
Сезони на Ренета от кюстендил-езерото изключително добре работещо нещо с добри резултати,другото нещо е Платиката,и 3тото нещо е Жълтата захранка за уклей което работи и според мен е царевично брашно много много ситно смляно до прах с жълта боя и ванилия,Филстарите от време на време при гъста риба ляга нещо да го пасе,Рекорда на Жоро търнев за мен е една доста капризна захранка от галета и бисквити с много боя и нищо друго да ме прощават ако има нещо но това са опити не 1 и 2,лошото е че пакетите не отговарят на теглото си дават отклонение на кантар и си купуваш нещо доста по леко не е съхнене в пакета...отворен пакет FI LSTAR за 1 месец хваща паяжини и понамирисва на гренясало,проблема на нашите храни са че от филстара като го забъркаш после не можеш да си измиеш ръцете от боята ставаш червен за 2 дена а при западните захранки е обратното измиваш си ръцете от боята но аромата на захранката ти седи по ръцете още 2 дена...мисля че е по добре да дадеш 6 лв за добра захранка и с умерено захранване да я ползваш 2 пъти от колкото 2.60 за българска и да я намяташ на един път щото едната седи не се разваля но другата става трагична а и още че след забъркване марковата се овлажнява по лесно поема и се бърка повече време издържа не става глетава като нашата,не съм доволен от нито едно ван ден енде освен черното турбо така че има изненади и в скъпите пликове,споделете вие кой от какво е доволен.

Публикувано на: Вто Дек 21, 2010 8:48
от Fishing Time
Румба напълно съм съгласен с твоето мнение относно българските захранки но наистина има колеги които силно ги предпочитат/предполагам заради цената/.И аз съм забелязъл Филстарската захранка че много бързо лови паяжина и червейчета...за боята по ръцете нищо немога да кажа...това явление по-скоро се наблюдава при НОВЕ-то.

Публикувано на: Вто Дек 21, 2010 13:37
от RUMEN IVANOV
по удачният вариант и щом опира до цена е направата в къщи на нещо бързо лесно и полезно,хляб с смляно кюспе е традиция и е 2 пъти по евтино с същтата ефикасност да не кажа по голяма от слабите БГ продукти,царевично брашно с кюспе с ванилия на прах не е задължително,всички знаем че за риболов на дъно се вари качамак става за 15 мин толкова ти трябват и да си запалиш колата да отидеш до магазина за 1 пакет захранка а понякога не искаме да се съобразяваме с работното време на магазина или ни се доходи нощтта в 3 за риба тогава няма от къде,сухото жито не с еразваля ,чаревичното брашно също има поне 2 години срок на годност,мляно кюспе на прах също,само 50 грама счукани фъстъци на 1 кг дават мазнина и аромат и остават едри гранули по дъното,ароматизаторите са елементарни но не задължителни от тези за сладки до сироп дресинг-карамел с който се полива сладоледа за украса адски скадко и силно нещо на аромат,понеже царевичното брашно е жълто и ярко контрастира на дъното когато се смеси с кюспето на прах и с тъмният сироп става чудесна кафяво сива смес,ако има тахан халва не е грешка но оскъпява ненужно,има хлебопекарни който имат десетки килограми стар хляб който са върнати от заявка останали и тн,всички те правят галета бъркащ с кюспе 10 капки ароматизаор и край,в пакетите няма да получиш нищо по различно от това смляно и направено под друга форма с прибавена боя или най много цяли царевични зърна или жито,кой от където може да взима нещо евтино дали са бисквити,дали е фураж,дали е жито,дали е царевица,кюспе,трици,брашно,взима тъпче меля и пълни в пакети с красиви риби насочене с глава към дъното как жадно смучат и даже ги рисуват с големи отворени очи как жадно поглъщат захранката....

Re: Български захранки

Публикувано на: Пон Май 30, 2011 23:33
от traper
Българските захранки въобще не са на цената на вносните.Общото правило е-българските да са евтини и некачествени,а вносните да са скъпи и качествени.Разликата в цената е поне 2 пъти.Въпросът ми към колегите е-бихте ли дали същите пари като за Сенсас,или Ван ден Енде?Сигурен съм не.Щом очаквате евтина захранка не може да има кой знае какъв състав във нея.Мисля си,че и по този въпрос,както и по въпроса за много български стоки сами си режем клона на който седим

Re: Български захранки

Публикувано на: Сря Юни 29, 2011 18:48
от colorado
от нашенските захранки най-арни са уника! и не прекалявайте с бисквитата и галетата като добавяте ;)

Re: Български захранки

Публикувано на: Пет Авг 12, 2011 14:26
от maver13
От БГ храните съм ползвал - Уника, Филстар, Респект, Промикс. Твърда, че всичките работят на непретенциозна риба!! Ако риболова е труден - ВДЕ и Сенса. Напоследък има много сполучливи унгарски, чешки итн. храни, в големи пакети, които излизат на цената на българските. Пробвах вече некои от тех. Познайте какъв е резултата :wink: В пъти по- добре са от БГ храните. Просто вече освен пресна галета и кюспенце не купувам нищо българско. :!:

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 10:35
от Коце
Няма как в пакет за 2 лв да се сложат супер рецепти и съставки. Всичко е клиентски ориентирано. И на цялото нямане на риба да хвърлиш 30 лв у водата и да извадиш цацарки... :lol:

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 13:25
от Мунчо
Чудя се на какво разчитат българските производители, за да предлагат на потребителите продукти, които отстъпват по всички показатели на полските, белгийски и унгарски заранки, на много близки цени? Аз много си харесвам евтиния "Сенса", който е по 5.30 пакета. Това е основната захранка, която ползвам. Тъй като ходя за риба по един път седмично, гледам да ползвам прилични продукти, за да не си дъня излетите. Преди го разреждах с "Промикс специал". Захранката беше много добра на миризма, богата на червени трохи и при омесване стоеше хубаво. От известно време трохите ги няма, миризмата е много по-слаба и преобладава тази на ярма, при омесване стои глетава. Минах за разредител на галета и мляна бисквита(колегата maver13 ми обърна внимание на много интересни моменти за тези два компонента), които дават същия ефект, но на значително по-ниска цена от 2.70 за пакет ярма с кюспе. Действително, за 2.00 - 2.50 лв. няма как да очакваме в захранката да е вложено кой знае какво, обаче се чудя как за практически сходна цена чуждите захранки са несравнимо по хубави?
Мисля, че всеки е забелязал колко еднакво изглеждат българските захранки, като структура, цвят и миризма, въпреки претенцията да са предназначени за различни видове риба. Прагматикът в мен остава с впечатлението, че вложените в тях продукти са ако не идентични, то поне много близки като състав и съотношение. Единствената захранка, която се различава в това отношение е "Уника". Хубави отзиви съм чувал за "Респект", но уви, при нас я няма, за да я пробвам. Звънях им в офиса, за да питам кой е техен представител в околните градове, за да си купя двадесетина пакета за проба, обаче така и не можаха да ми кажат нещо конкретно...

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 13:39
от koki
Мунчо написа:Аз много си харесвам евтиния "Сенса", който е по 5.30 пакета. Това е основната захранка, която ползвам.
Лично на мен не ми допада. Мисля ,че е на същото ниво като "Джаксън", "Стар фиш" и "Мондиал-ф", но два пъти по скъпа.
От "Мондиал -ф" ползвам "Бабушка тъмна" и "Скопекс". "Джаксън" , "Фидер", "Река", "Лин и Каракуда" и "Бабушка". От "Стар Фиш" съм ползвал само "Баби" другите не съм пробвал.
Между другото имам чувството ,че всички по-горе изброени (от мен) се правят на едно и също място. Много са сродни по консистенция :fish1:

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 17:18
от Мунчо
Между другото, тази на "Старфиш", която е в големите торби по 3 кг., след намокряне придобива много интересна структура - не стръхава, като на стандартната захранка, а някак мека, в известна степен наподобяваща дунапрен. Не го изтъквам като слабост, а като нейна особеност.

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 17:34
от Георги Кръстев
В момента е по подходящо да се ползват храните на стар фиш от колкото на вде. -Сладки са :)

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 17:50
от Коце
Мен пък един корифей ми каза, че бисквитата на Марчо нямала равна!

Re: Български захранки

Публикувано на: Съб Авг 13, 2011 18:48
от Мунчо
Е много ясно - то и на пакета си пише! :D