Аншуа
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Аншуа
Аз съм ял в Созопол домашна хамсия в каца, гинела 8-9 месеца. Изглеждаше тъмна на цвят и много мека и финна. Имаше обаче и последващо редене в буркани с мазнина. Тази такава ли е?
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Аншуа
Майката сий балу! Що ми трябваше да надничам тука...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Аншуа
Ех, аншуа, аншуа - лорд Байрън, като тънък и поливалентен ценител, нарича аншоата "Любима храна на английските лордове и проститутките"...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Аншуа
- Лорд Златев, прятно ми е!...
Не само цялостна магистрала нямаме, ама нека не разваляме вкусната тема с гранясала реалност...
Довечера ще се опитам да щракна крайния резултат...
Не само цялостна магистрала нямаме, ама нека не разваляме вкусната тема с гранясала реалност...
Довечера ще се опитам да щракна крайния резултат...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Аншуа
Златев написа:...
Довечера ще се опитам да щракна крайния резултат...
Не съм уверен дали ще открия в себе си достатъчно морално-волеви сили, за да го видя...
Лорд Мурджеев
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Аншуа
Ще! Ще!Мунчо написа: Не съм уверен дали ще открия в себе си достатъчно морално-волеви сили, за да го видя...
Не съм майстор на снимките.
Част от 'амсията:
Ето и "енчоувийс"-ът!
Шшш! Тихо! Спят!
Ще ги оставя намира за десетина дни поне, после ще видя дали е вкусна...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Аншуа
Да, обаче!...
Хамсията е станала добре, малко по-жилава е, отколкото трябва.
Но със сардината нещо съм объркал технологията...
Май беше по-добре да я филетирам преди изкисването, или да я поизкисна по-дълго време. Сега е доста стегната, почти твърда и малко й се губи вкусът, като че ли...
Ще я оставя да поузрее още малко в олиото, но май няма да помогне особено.
Следващия път ще гледам да е по-добре...
Хамсията е станала добре, малко по-жилава е, отколкото трябва.
Но със сардината нещо съм объркал технологията...
Май беше по-добре да я филетирам преди изкисването, или да я поизкисна по-дълго време. Сега е доста стегната, почти твърда и малко й се губи вкусът, като че ли...
Ще я оставя да поузрее още малко в олиото, но май няма да помогне особено.
Следващия път ще гледам да е по-добре...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Аншуа
Значи тази от спомените ми - в големите консерви по няколко килограма със сол, изглеждаше точно по описания начин. Твърда и леко хм... стръхава.
п.с. Сега ако я намираш прекалено гадна от органолептична гледна точка, няма защо да се мъчиш. Аз ще ти кажа как да я утилизираш...
п.с. Сега ако я намираш прекалено гадна от органолептична гледна точка, няма защо да се мъчиш. Аз ще ти кажа как да я утилизираш...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Аншуа
Лорд Мурджеев, оказа се, че престоят в олиото рязко облагородява вкусът й!
а и се оказа перфектна подправка, ситно скълцана, в салтата от рапани!
а и се оказа перфектна подправка, ситно скълцана, в салтата от рапани!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Аншуа
А-а-а-а-а-а-а-а, не! То аншуи, салати от рапани, нам к'ви предмети на разкоша...
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ